Το Brown Beach Evia Island δεν είναι το resort που έχεις συνηθίσει

Ούτε μιάμιση ώρα από την Αθήνα, το Brown Beach Evia Island είναι ένα all inclusive πάνω στην θάλασσα, βγαλμένο από τα όνειρά σου.

Το Brown Beach Evia Island δεν είναι το resort που έχεις συνηθίσει

Η αιώρα στο μπαλκόνι της σουίτας του τρίτου ορόφου λικνίζεται νωχελικά στο ανοιξιάτικο αεράκι. Χαζεύεις με τα μάτια μισόκλειστα πίσω από τα γυαλιά ηλίου, και βλέπεις διαδοχικά: Καταπράσινους κήπους διάσπαρτους με ελιές, πορτοκαλιές και λεύκες να θροΐζουν. Πιτσιρίκια να τσαλαβουτούν στη μεγάλη πισίνα. Μια σειρά πανύψηλους, εξωτικούς φοίνικες μπροστά στην παραλία. Δύο μικρά νησάκια σαν πράσινες πινελιές να σπάνε την γαλάζια απεραντοσύνη ουρανού και θάλασσας. Χρυσαφένια αμμουδιά μπροστά στον ευβοϊκό κόλπο, τον οποίο κλείνουν σαν σε αγκαλιά οι λοφοπλαγιές της Εύβοιας από τη μια και της Αττικής από την άλλη. Σχεδόν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι λιγότερο από μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα.

Το Brown Beach Evia Island βρίσκεται στην Ερέτρια, κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα: Βγαίνεις από το δωμάτιο, κάνεις έξι βήματα μέσα στον καταπράσινο κήπο, και πατάς άμμο. Βουτάς διστακτικά τα πόδια στο νερό, να τσεκάρεις θερμοκρασία –ναι εντάξει, είναι ακόμα Απρίλιος, αλλά το νερό είναι κρύσταλλο όχι μόνο σε θερμοκρασία αλλά και σε διαύγεια, κι ας λένε ό,τι θέλουν όσοι σνομπάρουν τις «μέσα» παραλίες της Εύβοιας για τα μάτια του Αιγαίου. Αν δεν μπεις στον πειρασμό να κάνεις εδώ τσιρίζοντας την πρώτη, παγωμένη βουτιά της χρονιάς, μάλλον δεν θα μπεις πουθενά.

Για τους κρυουλιάρηδες ανάμεσά μας που θα πισωπατήσουν τελικά, υπάρχει πάντα η μεγάλη πισίνα ακριβώς δίπλα: Με διαυγή, τιρκουάζ και πολύ πιο ζεστά από της θάλασσας νερά, με παιδικό βάθος για τα πιτσιρίκια στην μία της πλευρά και ενήλικο στην άλλη, με τις αφράτες ξαπλώστρες γύρω της να προσφέρονται για ολοήμερο άραγμα, και με το pool bar της να σερβίρει ολημερίς καφεδάκια, χυμούς, σνακ αλλά και φοβερά signature κοκτέιλ που περιλαμβάνονται όλα στην τιμή του δωματίου.

Αυτό το τελευταίο είναι, ως γνωστόν, το δυνατό χαρτί των all inclusive resort γενικώς: Πληρώνεις ένα πακέτο το οποίο, εκτός από το δωμάτιο, σου εξασφαλίζει απεριόριστο φαγητό, ποτό, και πρόσβαση σε δραστηριότητες. Αν τα βάλεις κάτω, τελικά συμφέρει –ειδικά αν είσαι μάνα/ πατέρας κουράγιο, και βλέπεις ανακουφισμένη/ος το βάρος της οργάνωσης και του πήγαινε-έλα για παγωτό/ φαγητό/ τσουλήθρες/ μπάνιο/ καφέ να εξαφανίζεται μαγικά από πάνω σου. Εδώ, ό,τι χρειαστείς το έχεις σε απόσταση «απλώνω χέρι και το πιάνω».

Το Brown Resort Evia Island, όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο all inclusive: Του λείπει η αίσθηση της βιομηχανίας που χαρακτηρίζει τα περισσότερα του είδους του. Βοηθά σε αυτό η προσοχή που έχει δοθεί στην κάθε λεπτομέρεια, από την διακόσμηση των δωματίων μέχρι τις αιώρες σε κάθε μπαλκόνι, το κόμπακτ μέγεθος που δημιουργεί αίσθηση οικειότητας από την πρώτη στιγμή, και η άψογη μεν, πάντα φιλική δε εξυπηρέτηση του προσωπικού, που θα σου υπενθυμίσει ότι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δεν σημαίνουν απαραίτητα άβολη επιτήδευση –ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε.

@in2life_gr Το Brown Beach Evia είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις πρόβα διακοπών #brownhotels #ευβοια #brownhotelsgreece #ερετρια #παραλια #διακοπες #brownbeachevia #ξενοδοχειο #allinclusive #resort #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ One Side - Iyanya

Στα δωμάτια, το σύγχρονο, λειτουργικό ντιζάιν με τις καθαρές γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα κάνει τέλεια αντίθεση με τις παραδοσιακές λεπτομέρειες που έχουν διατηρηθεί ως αναφορά στην Ιστορία του ξενοδοχείου πριν την ανακαίνιση και τη μετατροπή του σε Brown resort. Το διακριτικό, νοσταλγικό μωσαϊκό στο δάπεδο, ας πούμε, ή τα αμέσως αναγνωρίσιμα από τα 70s κάγκελα των μπαλκονιών παίζουν άψογα τον ρόλο τους στην ισορροπία οικειότητας-πολυτέλειας που λέγαμε προηγουμένως.

Εμείς για το φαγητό ήρθαμε

Και με το δίκιο σας. O μπουφές που στήνεται εδώ τρεις φορές την ημέρα είναι λόγος από μόνος του να κλείσει κανείς ένα long weekend στην Εύβοια. Θα ξεκινήσουμε από το πρωινό, που σερβίρεται ως τις 11.00 όπως πρέπει επειδή και οι υπναράδες έχουμε ψυχή, και περιλαμβάνει αυγά σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή, από ομελέτες φούρνου με μπέικον ή χωρίς μέχρι την παραδοσιακή ισραηλινή συνταγή που λέγεται σακσούκα και είναι αυγά ποσέ λουσμένα σε μια κολασμένη, πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Δεν τελειώνει, βέβαια, εδώ: Πολλά διαφορετικά είδη τυριών και αλλαντικών, φρεσκοφουρνιστά κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας, μπουγάτσα λουσμένη στην κανέλα, χειροποίητα pancakes με μέλι ή μερέντα, φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι και δεκάδες εκδοχές φρούτων και καρπών για να το συνοδεύσεις είναι μερικά από τα χαϊλάητ του πρωινού μπουφέ.

Ο μπουφές ξαναστήνεται από τις 13.00 ως τις 15.00 το μεσημέρι, και μετά από τις 19.00 ως τις 21.00 το απόγευμα, με τα κυρίως γεύματα της ημέρας που αλλάζουν καθημερινά, αλλά και από το μεσημέρι στο βράδυ, για να μην βαρεθείς ποτέ. Πέντε διαφορετικά κυρίως πιάτα, και πολλά ορεκτικά και συνοδευτικά, εγγυώνται ότι πάντα θα υπάρχει κάτι για όλους –ορκισμένους κρεατοφάγους και αυστηρά βήγκαν, πιτσιρίκια που τρώνε μόνο μακαρόνια σκέτα, και όλες τις ενδιάμεσες κατηγορίες. Ειδική μνεία αξίζουν τα επιδόρπια, που έχουν τον ολόδικό τους ξεχωριστό μπουφέ, αλλά και τα κρασιά που τα συνοδεύουν όλα –εμείς δοκιμάσαμε ένα πολύ λουλουδένιο ροζέ και ενθουσιαστήκαμε, θα βρεις όμως επίσης λευκό και κόκκινο, όπως και μπύρες για τους αντιφρονούντες.

Και τι άλλο έχει να κάνουμε εδώ;

Πέρα από ολοήμερο λιάσιμο και πλατσούρισμα σε θάλασσα και πισίνα, τα παιδιά της δράσης θα βρουν επίσης SUP, κανό και ποδήλατα θαλάσσης, και άλλα απολαυστικά water sports με την υπογραφή της Blue Stories, σαν τα tubes που σέρνει πίσω του το κρισκράφ και ενθουσιάζει τα πιτσιρίκια. Σε μια γωνιά των κήπων, το φουλ οργανωμένο και σκιερό υπαίθριο γυμναστήριο δροσίζεται από το θαλασσινό αεράκι, ενώ δίπλα του στους αντίστοιχους χώρους στήνονται τουρνουά πινγκ πονγκ, beach volley και petanque. Το spa που λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 ως τις 19.00 υπόσχεται να σε χαλαρώσει ακόμα περισσότερο με εξειδικευμένες θεραπείες περιποίησης για πρόσωπο και σώμα, ενώ ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο γύρω στο Πάσχα θα ξανανοίξει και το Aqua Park με νεροτσουλήθρες για ενήλικες και παιδιά, μεγάλη πισίνα και ninja park.

Οι τιμές τι λένε;

Αυτή τη στιγμή τρέχει προσφορά early bird -20% για όλο το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές ξεκινούν από 211€ για ένα Classic Garden View Room που φιλοξενεί έως τρία άτομα (με όλα τα γεύματα, ποτά και δραστηριότητες που λέγαμε παραπάνω) και από 240€ αν θέλεις και φανταστική θέα στην θάλασσα από το μπαλκόνι σου. Δες και τα πασχαλινά πακέτα εδώ, και κάνε κλικ για κρατήσεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v