Σε μαγικά νησιά: Ταξίδια στο όνειρο

Πάμε για τρέλες… στις Σεϋχέλλες, στην Καραϊβική, στον Μαυρίκιο και στο Μπαλί, κι αναρωτιόμαστε πόσο κοστίζουν τα πιο ονειρεμένα ταξίδια.
Σε μαγικά νησιά: Ταξίδια στο όνειρο
της Ηρώς Κουνάδη

Ωραία τα φτηνά εξωτικά ταξίδια που λέγαμε προ ημερών αλλά εσείς θέλετε όλο το πακέτο: Τα σχεδόν πράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού, τα ξύλινα σπιτάκια που στέκονται με πασσάλους πάνω στο νερό, την ολόλευκη πουδρένια άμμο που δεν υπάρχει στη Μεσόγειο, τα πολυτελή resorts που σερβίρουν δείπνο υπό το φως των κεριών σε μια παραλία ρεζερβέ για δύο άτομα. Εντάξει, λοιπόν. Αφού σας προειδοποιήσουμε ότι το όνειρο κοστίζει, πάμε να δούμε πόσο ακριβώς κοστίζει –και πώς θα το κάνετε πραγματικότητα.

(*) Σημείωση: Ο γενικός κανόνας είναι ότι, αν θέλετε να μείνετε σε resort, τα πακέτα συμφέρουν πολύ σε σχέση με τα αεροπορικά εισιτήρια που θα κλείνατε μόνοι σας. Για του λόγου μας το αληθές, παραθέτουμε σε κάθε προορισμό την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου, και εκείνη του ταξιδιωτικού πακέτου. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τα μέσα Μαρτίου του 2016.

Στις Σεϋχέλλες



Λίγη γεωγραφία για αρχή: Στον χάρτη τις βρίσκουμε πάνω από τη Μαδαγασκάρη, στον ινδικό ωκεανό (που είναι ο πιο εξωτικός σε απόχρωση νερών). Είναι ένα νησιωτικό κράτος, με έκταση 455 τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο μεγαλύτερο από τον Βόλο, δηλαδή) και πληθυσμό περίπου ενενήντα χιλιάδων κατοίκων.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Από 847€ μετ’ επιστροφής με τη Sri Lankan Airlines, και δύο στάσεις (μία στο Άμπου Ντάμπι, και μία στη Σρι Λάνκα).

Και σε ταξιδιωτικό πακέτο: Από 1.061€ το άτομο με το Ginis Travel. Περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, αεροπορικά εισιτήρια με την Emirates μέσω Ντουμπάι, πρωινό και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Περισσότερες λεπτομέρειες, και άλλες επιλογές ξενοδοχείων (3, 4 και 5 αστέρων) εδώ.

Στο Μαυρίκιο



Λίγη γεωγραφία για αρχή: Σχεδόν δίπλα στη Μαδαγασκάρη, είναι κι αυτός χώρα της Αφρικής και του ινδικού ωκεανού. Έχει έκταση λίγο μικρότερη από τον νομό Χανίων (2.040 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για την ακρίβεια) και πληθυσμό ένα εκατομμύριο κατοίκους. Επίσης, έχει σούπερ εξωτικές παραλίες και απίστευτα λευκή άμμο.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Από 716€ μετ’ επιστροφής και φόρων με την Air Seychelles και δύο στάσεις (μία στο Άμπου Ντάμπι και μία στις Σεϋχέλλες).



Και σε ταξιδιωτικό πακέτο: Από 1.028€ το άτομο με το Signature Travel. Περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια με την Air Mauritius από την Αθήνα ή με την Turkish από Θεσσαλονίκη, διατροφή όλες τις μέρες και μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Στο Μπαλί



Λίγη γεωγραφία για αρχή: Κατ’ αρχάς, το Μπαλί δεν είναι χώρα. Είναι νησί της Ινδονησίας, η οποία είναι χώρα της Ασίας (κάτω από την Ταϊλάνδη, όπως κοιτάς τον χάρτη) και έχει άλλα 17.999 νησιά. Το Μπαλί έχει έκταση λίγο παραπάνω από τη μισή Κρήτη (5.632 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και είναι σούπερ δημοφιλής προορισμός για γαμήλια ταξίδια.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Από 380€ με επιστροφή και φόρους με την Qatar Airways, με μία στάση στην Ντόχα.

Και σε ταξιδιωτικό πακέτο: Από 595€ το άτομο με το Imagination Travel. Περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις στο 3άστερο Ibis και αεροπορικά εισιτήρια με την Etihad. Αν προτιμάτε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, η τιμή ανεβαίνει αντίστοιχα –δείτε τον αναλυτικό πίνακα των ξενοδοχείων, με τις τιμές τους, εδώ.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία



Λίγη γεωγραφία για αρχή: Γνωστή και ως Άγιος Δομήνικος, η Δομινικανή Δημοκρατία είναι χώρα της Καραϊβικής και του αιώνιου καλοκαιριού, στο ίδιο νησί που βρίσκεται και η Αϊτή (το νησί λέγεται Ισπανιόλα, και είναι χωρισμένο στα δύο: δυτικά η Αϊτή, ανατολικά ο Άγιος Δομήνικος). Είναι σε έκταση λίγο πιο μικρή από την Κροατία (48.670 τετραγωνικά) και έχει δέκα εκατομμύρια πληθυσμό.
Διαβάστε περισσότερα - Δομινικανή Δημοκρατία: Ταξίδι στην άκρη της Γης

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Από 810€ μετ’ επιστροφής με την British Airways και στάση στο Λονδίνο.



Και σε ταξιδιωτικό πακέτο: Από 657€ το άτομο με το Versus Travel. Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με την American Airlines, και 5 διανυκτερεύσεις σε 4άστερο resort. Αν θέλετε πολυτέλεια 5 αστέρων, θα υπολογίσετε περί τα 794€. Πληροφορίες στο 210 3232800 και στο 2310 230001 για τους Θεσσαλονικείς, και στο site του Versus.

Στις Μαλδίβες



Λίγη γεωγραφία για αρχή: Χώρα της Ασίας. Τη βρίσκουμε στους χάρτες κάτω από την Ινδία, στα σμαραγδένια νερά του ινδικού. Είναι μια μικρή αλυσίδα τοσοδούλικων νησιών, με συνολική έκταση λίγο πιο μικρή από τα Χανιά (300 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και 340.000 κατοίκους. Κάποια από τα νησάκια της είναι ακατοίκητα, και έχουν μετατραπεί εξολοκλήρου σε πολυτελή resort.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια: Από 518€ με επιστροφή με την Qatar Airways, με μια στάση στη Ντόχα του Κατάρ.

Και σε ταξιδιωτικό πακέτο: Από 1.353€ το άτομο για να μείνετε σε αυτά τα σπιτάκια με τους πασσάλους μέσα στο νερό. Το πακέτο είναι του Travel Plan, και περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις, αεροπορικά εισιτήρια με την Emirates μέσω Ντουμπάι και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Λεπτομέρειες και περισσότερες επιλογές ξενοδοχείων εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v