5 μεγάλα ταξίδια κάτω από 1.500€

Ινδία, Κούβα, Μεξικό, Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα. Βάζουμε πέντε ονειρεμένα εξωτικά ταξίδια στο μικροσκόπιο, μαζί με το κόστος τους για ανεξάρτητα ή οργανωμένα ταξίδια.
5 μεγάλα ταξίδια κάτω από 1.500€
της Ηρώς Κουνάδη 

Πόσο πιστεύετε ότι θα κόστιζε το «μεγάλο ταξίδι» των ονείρων σας; Σίγουρα, αν έχετε στο μυαλό σας τα νεοζηλανδέζικα τοπία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή ένα επικό road trip στις ΗΠΑ, ψέματα δεν μπορούμε να σας πούμε, θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά. Υπάρχουν, όμως, εξίσου εξωτικοί –και εξίσου επικοί– προορισμοί που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από τρία ταξίδια στην Ευρώπη. Μικρή θυσία για ένα μεγάλο όνειρο, έτσι δεν είναι; Πέντε από αυτούς τους προορισμούς συγκεντρώσαμε παρακάτω, μαζί με το κόστος του καθενός για ανεξάρτητα ή οργανωμένα ταξίδια.

(*) Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στα ανεξάρτητα ταξίδια είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις.

Κούβα

Αν το κάνετε μόνοι: Με 30€ περίπου το άτομο την ημέρα έχετε διαμονή σε αξιοπρεπέστατα δωμάτια που νοικιάζονται σε σπίτια (τα οποία είναι, ούτως ή άλλως, η επιλογή διαμονής που προτιμούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην Κούβα) και δύο γεύματα σε καλά εστιατόρια. Το φτηνότερο αεροπορικό εισιτήριο που εντοπίσαμε (για τον Απρίλιο του 2015) ανέρχεται στα 648€ με την Aeroflot μέσω Μόσχας.

Αν προτιμήσετε πακέτο: Το Your Way Travel προτείνει ένα πακέτο επτά διανυκτερεύσεων στην Αβάνα, στα 1.175€ το άτομο (495€ για φόρους και ασφάλιση και 680€ το ίδιο το πακέτο). Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, επτά διανυκτερεύσεις με πρωινό και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Ινδία

Αν το κάνετε μόνοι: Δεδομένου ότι η Ινδία είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς στον κόσμο, μπορείτε να υπολογίσετε ότι θα είστε (πολύ) άνετοι με περίπου 30€ το άτομο την ημέρα –ή αν θέλετε να μείνετε σε lux ξενοδοχεία και να τρώτε στα καλύτερα εστιατόρια, γύρω στα 50€. Το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο που εντοπίσαμε για τον προσεχή Απρίλιο είναι στα 470€ με την Qatar μέσω Ντόχα.

Αν προτιμήσετε πακέτο: Το Versus Travel έχει ένα ωραιότατο πακέτο πέντε διανυκτερεύσεων στην Ινδία, με κόστος στα 749€ το άτομο, συν 690€ για ασφάλιση και φόρους αεροδρομίων, σύνολο 1.439€. Το πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, ημιδιατροφή καθημερινά, ξεναγήσεις, μεταφορές και επισκέψεις στο Δελχί, την Άγκρα, την Τζαϊπούρ και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα μέρη. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ.

Μεξικό

Αν το κάνετε μόνοι: Θα χρειαστείτε περί τα 50€ το άτομο την ημέρα, για διαμονή σε μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία και δύο γεύματα σε αξιοπρεπή εστιατόρια –λιγότερα αν αποφασίσετε να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του μεξικάνικου street food. Το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο που εντοπίσαμε για τον Μάιο του 2015 ανέρχεται στα 770€ με την Air Canada μέσω Τορόντο.

Αν προτιμήσετε πακέτο: Μια από τις πιο δελεαστικές προσφορές τη βρήκαμε στο Ταξιδεύω.gr. Επτά νύχτες στο Μεξικό, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στα παράλια του Μεξικού (στην Κανκούν ή την Πούντα Κάνα) με πλήρη διατροφή και ποτά, στα 1.055€ περιλαμβανομένων και των φόρων αεροδρομίων. Το μόνο έξτρα που πρέπει να προστεθεί στο πακέτο –το οποίο αφορά αναχώρηση από τη Μαδρίτη– είναι ένα αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Μαδρίτη με επιστροφή, πράγμα που θα αναλάβει βέβαια το γραφείο –υπολογίστε μια τιμή της τάξης των 250-300€. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

Μαυρίκιος

Αν το κάνετε μόνοι: Θα υπολογίσετε περί τα 50€ το άτομο την ημέρα για διαμονή σε μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχείο και δύο γεύματα σε καλά (όχι υπερπολυτελή) εστιατόρια. Η καλύτερη τιμή αεροπορικού εισιτηρίου που εντοπίσαμε είναι στα 711€ με την Air Seychelles, μέσω Άμπου Ντάμπι (για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2015).

Αν προτιμήσετε πακέτο: Το Imagination Travel έχει ένα δελεαστικότατο πακέτο με 5 νύχτες στον μικρό εξωτικό παράδεισο, στα 1.110€ το άτομο συν 360€ για φόρους, σύνολο 1.470€. Στο πακέτο περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Emirates, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με ημιδιατροφή και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται όλο τον Μάρτιο του 2015. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Σρι Λάνκα

Αν το κάνετε μόνοι: Θα χρειαστείτε περί τα 40€ το άτομο την ημέρα για ξενοδοχεία (όχι τα πεντάστερα, αλλά ούτε και τα φθηνότερα της χώρας) και δύο γεύματα σε εστιατόρια. Για να κυκλοφορήσετε στην χώρα με τραίνα ή για να νοικιάσετε με αυτοκίνητο με οδηγό κάποιες φορές ο Lonely Planet προτείνει να υπολογίσετε κατά μέσο όρο άλλα 8€ το άτομο την ημέρα. Το αεροπορικό εισιτήριο είναι ευκαιρία, στα 502€ με την Qatar μέσω Ντόχα για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αν προτιμήσετε πακέτο: Το Signature Travel προτείνει 5 νύχτες στη Σρι Λάνκα, με ένα πακέτο που κοστίζει 895€ το άτομο, συν 372€ για τους φόρους, σύνολο 1.267€. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines, πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, πρωινό καθημερινά, ξεναγήσεις, εισόδους στα μέρη των ξεναγήσεων και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v