7 καταπληκτικά ντοκιμαντέρ για να μάθεις Ιστορία

Επτά αριστουργηματικά ντοκιμαντέρ που μπορείτε να βρείτε ολόκληρα στο YouTube υπόσχονται να σας μάθουν παγκόσμια Ιστορία.
7 καταπληκτικά ντοκιμαντέρ για να μάθεις Ιστορία

Η Ιστορία του Κόσμου σε 2 ώρες



Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ υπόσχεται να σας μάθει… τα (πολύ) βασικά, σε δύο ώρες παρά κάτι, ξεκινώντας από το Big Bang, περνώντας στους αρχαίους πολιτισμούς και καταλήγοντας στο σήμερα.

A Night of Exploration: World War II



Το National Geographic έφτιαξε ένα «βαρύ» ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που διαρκεί δύο-και-κάτι καθόλου ευχάριστες ώρες –αλλά πρέπει να το δείτε.

Η Άνοδος του Ανθρώπου



Τα πρώτα χρόνια της ανθρώπινης Ιστορίας, σε ένα σούπερ ενδιαφέρον δίωρο ντοκιμαντέρ που μεταγλώττισε και πρόβαλλε η ΕΡΤ.

Stalin: Inside the Terror



Ντοκιμαντέρ του BBC, με το καλύτερο αρχειακό υλικό που βρέθηκε ποτέ για τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν και την σκοτεινότερη περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Ξεκινά με το disclaimer «περιέχει εικόνες που ίσως ενοχλήσουν κάποιους θεατές» και διαρκεί μιάμιση ώρα.

Η Αμερική πριν τον Κολόμβο



Τι συνέβαινε στην Αμερική πριν το 1492; Ποιοι ήταν οι Ίνκας, πώς αποκαλούσαν εαυτούς οι Ινδιάνοι πριν ο Κολόμβος τους πει Ινδιάνους; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ιστορία της Αμερικής, σε ένα χορταστικό ντοκιμαντέρ του National Geographic.

The Dark Ages



Το History Channel, όταν έκανε ακόμα ιστορικά ντοκιμαντέρ, έκανε μερικά από τα καλύτερα ιστορικά ντοκιμαντέρ. Αυτό εδώ το 90λεπτο διαμαντάκι για τα σκοτεινά χρόνια της ανθρωπότητας, από την παρακμή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέχρι την αυγή της Αναγέννησης, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους



Και λίγη ελληνική Ιστορία για το τέλος: Το 90λεπτο ντοκιμαντέρ των πανεπιστημιακών καθηγητών Γιώργου Κασσιμάτη και Παύλου Πετρίδη ακολουθεί τα πρώτα βήματα του ελληνικού κράτους, από τη βασιλεία του Όθωνα μέχρι τη Συνταγματική Μοναρχία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v