Σούπερ ιδέες για παιχνίδια με την παρέα

Δωμάτια απόδρασης ή paintball; Μήπως μια παρτίδα bowling; Σούπερ προτάσεις για ομαδικά παιχνίδια που διασκεδάζουν και ανεβάζουν την αδρεναλίνη.
Σούπερ ιδέες για παιχνίδια με την παρέα
Η παρέα θέλει έξοδο, όμως βαρεθήκατε το κλασσικό δίπτυχο «ποτό-φαγητό» και μετά σπίτι; Κανένα πρόβλημα. Εναλλακτικές υπάρχουν και – πιστέψτε μας- είναι πολύ πιο διασκεδαστικές και θα σας αφήσουν χαραγμένες εμπειρίες που θα τις θυμάστε για καιρό.

Ιδού 4 προτάσεις για ομαδικά παιχνίδια που θα σας ενθουσιάσουν.

Δωμάτια απόδρασης/μυστηρίου


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, ο φόνος ακόμα να εξιχνιαστεί, η μουσική γίνεται πιο έντονη, το άγχος σας κυριεύει, όμως και εσείς και η παρέα σας πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να παρατηρήσετε τα πάντα γύρω σας. Πώς αλλιώς θα λύσετε τον γρίφο; Αν η παρέα διαθέτει δαιμόνιο… ντετέκτιβ, αν οι φίλοι σας ζήλευαν πάντα την δόξα του Σέρλοκ Χολμς και αν θέλετε να περάσετε τουλάχιστον μία ώρα ατόφιας ψυχαγωγίας και αυξημένης αδρεναλίνης, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε θέση σε κάποιο από τα Escape Rooms της πόλης.

Ενδεικτικά, στο Athens Clue, τον πρώτο διδάξαντα θα βρείτε ούτε λίγο ούτε πολύ 15 δωμάτια με διαφορετικά σενάρια έκαστο (από CSI μέχρι Mission Impossible) με το κόστος να ανέρχεται στα 12-15€ ανά άτομο, αναλόγως το σενάριο. Στο Mysteries (από 10€/άτομο) θα βρείτε τρία σενάρια με μπόλικη ένταση και αρκετές σπαζοκεφαλιές, ενώ στο Adventure Rooms θα πρέπει να αποδράσετε όντας παγιδευμένοι σε δωμάτια (από 10€ το άτομο).  

Περισσότερο… σασπένς εδώ. 

Paintball


Δράση, μάχες, αδρεναλίνη, γέλιο και πολύ… χρώμα θα προσφέρει στην παρέα μια «παρτίδα» paintball. Το παιχνίδι είναι γνωστό: Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ομάδες (αν δεν είστε αρκετοί, παίζετε με άλλες παρέες που θα βρείτε στις πίστες), φορούν προστατευτικά γιλέκα και μάσκες, παίρνουν το… όπλο τους και τα σφαιρίδια χρώματος και καταστρώνουν τακτική επίθεσης ή άμυνας αντίστοιχα για να βγάλουν τους αντιπάλους έναν-έναν εκτός παιχνιδιού. Μερικές από τις τοπ πίστες στην Αττική βρίσκονται στη Μαλακάσα, στα Σπάτα και στο Μαρούσι, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 12€ κατ’ άτομο, μαζί με έναν μίνιμουμ αριθμό χρωμόσφαιρων (υπολογίστε περί τα 5€ για κάθε 100 επιπλέον αμπούλες). Για παρέες από 8 άτομα και άνω, «παίζουν» καλύτερες τιμές.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για μερικές από τις καλύτερες πίστες της Αττικής

Τουρνουά bοwling


Αν υπήρχε ένα μέρος το οποίο θα έπρεπε να αποτελέσει το ιδανικό place to be για μαθητικά reunions, αλλά και παρέες αυτό δεν θα ήταν άλλο από ένα bowling club. Ο λόγος; Το εν λόγω χόμπι είναι για τους περισσότερους από εμάς άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ανέμελα χρόνια της νιότης μας και μια βραδιά αφιερωμένη σε αυτό με την παρέα, εγγυάται 100% απόλαυση και… ίντριγκες. Γυαλίστε λοιπόν τα παπούτσια σας (ή νοικιάστε από εκεί), πάρτε ένα White Russian ανά χείρας, δείτε το προηγούμενο βράδυ το Big Lebowski και… ξεχυθείτε με την παρέα σε κάποιο από τα δεκάδες bowling spots που βρίσκονται στην Αθήνα (δείτε τα εδώ). Ενδεικτικά, στο Village Bowling στο The Mall το κόστος ανέρχεται στα 25€ ανά διάδρομο τις καθημερινές από τις 23.00 μέχρι τις 1.30 ανεξαρτήτως παιχνιδιών.

Go-kart


Θέλετε να πατήσετε… τρελά γκάζια χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας; Να ζήσετε λίγη από την αδρεναλίνη ενός wannabe Σουμάχερ; Πάρτε την παρέα σας και επισκεφθείτε μια οργανωμένη πίστα go-kart, του αθλήματος από το οποίο ξεκίνησαν όλα τα μεγάλα αστέρια της Formula 1, και μετρήστε τους χρόνους σας σε ένα μίνι-τουρνουά με τους φίλους σας. Στην Αττική, θα βρείτε πίστες όπως αυτές στις Αφίδνες, στην Παλλήνη ή στο Κορωπί. Η ενοικίαση των οχημάτων go-kart γίνεται με το δεκάλεπτο, και η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του οχήματος– μια μέση τιμή είναι τα 10€ ανά δεκάλεπτο, ενώ οι περισσότερες πίστες διαθέτουν και προσφορές για ομαδικές επισκέψεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v