Bowling στην Αθήνα: Strike και… κάτω

Είστε δεν είστε λάτρεις της στρογγυλής θεάς με τις… τρύπες, ένα βράδυ στο καλογυαλισμένο παρκέ ενός κέντρου bowling επιβάλλεται να το περάσετε. Επτά διευθύνσεις εν Αθήναις σας προσκαλούν για ατελείωτα strike τα Σαββατόβραδα – και όχι μόνο.
Bowling στην Αθήνα: Strike και… κάτω
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν υπήρχε ένα μέρος το οποίο θα έπρεπε να αποτελέσει το ιδανικό place to be για μαθητικά ή φοιτητικά reunions αυτό δεν θα ήταν άλλο από ένα bowling club. Ο λόγος; Το εν λόγω χόμπι (ή μήπως άθλημα;) είναι για τους περισσότερους από εμάς άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ανέμελα χρόνια της νιότης μας. Και αν νομίζουμε ότι η μαγεία του παρήλθε μαζί με τα μαθητικά μας χρόνια ή ότι «παραείμαστε γέροι για όλα αυτά», τότε αρκεί ένα παιχνίδι με την παρέα για να «ρολάρουμε» ξανά και να κολλήσουμε το μικρόβιο που μας ταλαιπωρούσε τόσο ευχάριστα όταν ήμασταν πιτσιρίκια. Ακόμα όμως και όσοι δεν έτυχε να δοκιμάσουν την επαφή με την... τρύπια μπάλα, ισχύει ο κανόνας του "ποτέ δεν είναι αργά".

Ξέρεις από strike;

Κατ’ αρχήν, ας ξεσκονίσουμε λίγο τις γνώσεις μας πάνω στο εν λόγω σπορ. Οι κανόνες είναι πολύ απλοί. Ο κάθε παίκτης ή ομάδα έχει δύο ευκαιρίες σε κάθε frame (παρτίδα) για να ρίξει τις δέκα κορίνες «ρολάροντας» την βαριά μπάλα στον διάδρομο. Αν αυτό γίνει με την πρώτη, τότε μιλάμε για το δημοφιλές strike, αν αυτό επιτευχθεί με την δεύτερη φορά, τότε έχουμε το spare. Κάθε κορίνα αντιπροσωπεύει και από έναν πόντο, ενώ αν αυτές δεν πέσουν με την δεύτερη, η παρτίδα μένει «ανοιχτή» και η επόμενη ομάδα συνεχίζει το παιχνίδι. Έτσι απλά.

Λίγη σινεφίλ προετοιμασία

Ναι, το bowling έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση στην έβδομη τέχνη μέσα από καλτ ταινίες. Προτείνουμε λοιπόν, πριν αποφασίσετε να μαζέψετε την παλιοπαρέα και να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο bowling, να δείτε οπωσδήποτε δύο ταινίες. Η μία είναι το «The Big Lebowski», η σουρεάλ μαύρη κωμωδία των αδερφών Κοέν και η δεύτερη είναι το ξεκαρδιστικό “Kingpin” των αδερφών Φαρέλι (Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος) με τον Woody Harrelson στον ρόλο ενός επαγγελματία παίκτη που χάνει το… χέρι του, ύστερα από αντιπαράθεση με τον αντίπαλό του Bill Murray και το αντικαθιστά με τεχνητό.



Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την σινεφίλ προετοιμασία, βάζοντας και τα πιτσιρίκια στο παιχνίδι τότε μπορείτε κάλλιστα να δείτε και την ταινία των Flinstones με τον John Goodman ξανά σε ρόλο παίκτη bowling, αυτή τη φορά στον ρόλο του Fred.



Τα λέμε στο παρκέ

Κέντρα bowling ανοίγουν και κλείνουν κάθε χρόνο στην Αθήνα και τα περίχωρα. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας, τα οποία όχι μόνο παραμένουν στο ύψος τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έχουν μειώσει και αρκετά τις τιμές για τα παιχνίδια. Σπεύσατε λοιπόν! 

*Όλες οι τιμές είναι ανά παιχνίδι.

Super Bowl, Αγ.Ιωάννης Ρέντης

Οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις bowling της χώρας έχουν «στρατοπεδεύσει» στου Ρέντη, απέναντι από τα Village. Με τριάντα διαδρόμους και ατέλειωτο παιχνίδι από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 2.00 τα ξημερώματα, το Super Bowl (Καναπιτσερί 10, Ρέντη, τηλ.:210 5615043) χρεώνει τις καθημερινές 3,50€ ανά άτομο, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή ανεβαίνει στα 4,50 € ανά άτομο. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης τριάντα τραπέζια μπιλιάρδου και δέκα τραπέζια ping-pong για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και σε αυτά τα hobbies, ενώ λειτουργεί και café – εστιατόριο για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το παρκέ.

Το Super Bowl είναι ανοικτό καθημερινές από τις 17.00 μέχρι… όσο πάει, Σάββατα από τις 16:00 και Κυριακές από τις 11.00 το πρωί.

Cosmos 1 (Αγ.Ιωάννης Ρέντης) και Cosmos 2 Bowling (Μπουρνάζι)

Στο κέντρο bowling Cosmos 1 (Θηβών 226 & Παρνασσού - Άγιος Ιωάννης Ρέντης, τηλ.:210 4257201) θα βρείτε 14 διαδρόμους για να ξεδιπλώσετε τα ταλέντο σας στα strike. Η τιμή ξεκινά τις καθημερινές από τα 2 € τα πρωινά και μετά τις 18.00 φτάνει τα 4 €. Το Σάββατο 4€ και την Κυριακή 4,5 €. Το κέντρο κλείνει στις 2.00 το πρωί.

Στο Cosmos 2 Bowling (Τεύθιδος 7, τηλ.: 210 5785900), μία ανάσα από την πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι, βρήκε τον φυσικό του χώρο ο κόσμος του bowling. Εδώ θα παίξετε τις καθημερινές μέχρι τις 17.00 το απόγευμα με 2€ ανά άτομο και μετά με 3,5€, ενώ τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 14.00 με 3€ και μετά με 4€ ανά άτομο. Στο Cosmos 2 υπάρχει και εξειδικευμένο ProShop για όσους θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα εργαλεία (ειδικά παπούτσια, μπάλες, αλλά και στέκες για μπιλιάρδο). Το κέντρο κλείνει στις 2.00 το πρωί.

Blanos Bowling, Γλυφάδα

Ο νέος πλήρως και ριζικά ανακαινισμένος χώρος ψυχαγωγίας του Blanos Bowling άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2009 και διαθέτει δεκαοκτώ Black Light διαδρόμους τελευταίας τεχνολογίας, μία κλειστή αίθουσα Disco Roller για roller skating 300 τ.μ. με 80’s feeling, οκτώ αμερικάνικα μπιλιάρδα, πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια που συνεχώς ανανεώνονται , Wifi Internet και δύο άνετα café. Το κόστος τις καθημερινές ανέρχεται στα 3,5€ και τα Παρασκευοσαββατοκύριακα 4,5€. Σημειώστε πως Τρίτες και Πέμπτες μπορείτε να παίξετε… απεριόριστα, με 8€ ανά άτομο.

Στο «αδερφάκι» του στα Σπάτα, το Blanos Sports Park θα βρείτε είκοσι διαδρόμους για bowling, καθώς και café και εστιατόριο για τις λιγούρες των strike. Το παιχνίδι εδώ κοστίζει 3€ τις καθημερινές και 4€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ ο χώρος είναι ανοικτός από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα.

Village Fun&Bowl, The Mall, Μαρούσι

Στον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου των Βορείων Προαστίων, θα βρείτε δώδεκα διαδρόμους bowling, τραπέζια μπιλιάρδου και internet café για να μοιραστείτε τα βίντεο από το παιχνίδι σας με τους διαδικτυακούς σας φίλους. Παράλληλα, μεγάλες οθόνες παίζουν κινηματογραφικά τρέιλερ για μια πιο… σινεφίλ εμπειρία παιχνιδιού. Ο χώρος λειτουργεί από τις 10.00. ως τις 2.00. και η τιμή για κάθε παιχνίδι bowling ανέρχεται στα 2.5€ τις καθημερινές και στα 5€ για τα Σαββατοκύριακα.

Bowling Center Ίλιον – Κηφισιάς

Η εταιρεία Bowling Center διαθέτει δύο οργανωμένους χώρους διασκέδασης, ο καθένας εκ των οποίων διαθέτει μεταξύ άλλων διαδρόμους bowling. Στο Ίλιον, στο εμπορικό Euro Outlet υπάρχουν δώδεκα διάδρομοι (Λεωφόρος Πετρουπόλεως 41 , τηλ. 210 2616558, 210 2618260) και το παιχνίδι θα σας κοστίσει 2€ τις καθημερινές ανά άτομο και 3€ τα Σαββατοκύριακα. Στο καλτ πλέον εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς (Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, τηλ. 210 80 84 662), υπάρχουν δέκα διάδρομοι bowling, όπου πέρα από τα πρωταθλήματα της… παρέας διοργανώνονται και πρωταθλήματα του συλλόγου της Κηφισιάς και της ομοσπονδίας του bowling. 

Strike Bowling Χαϊδαρίου
 
Οι λάτρεις του σπορ στο Χαϊδάρι και τις γύρω περιοχές κάνουν… strike στο όνομά του και όχι άδικα. Το Strike Bowling βρίσκεται εδώ από το 1998 και προσφέρει άφθονες ώρες διασκέδασης με δεκαέξι διαδρόμους bowling, αλλά και ξεχωριστό χώρο για μπιλιάρδο, ηλεκτρονικά παιχνίδια και ping pong. Τις καθημερινές από τις 16.00 μέχρι τις 18.00 το κόστος παιχνιδιού ανέρχεται στα 2€, ενώ από τις 18.00 και μέχρι το βράδυ στα 2.5€. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή παιχνιδιού ανά άτομο είναι στα 3€. Σημειώστε πως στον χώρο λειτουργεί και κατάστημα με είδη bowling (μπάλες, παπούτσια, τσάντες, γάντια κτλ.).

Planet Bowling (Odeon StarCity)

Στον χώρο του Starcity στη Συγγρού, το hot spot για τους λάτρεις του σπορ στα νότια προάστια βρίσκεται σε ένα… άλλο hotspot για τους σινεφίλ. Στο Planet Bowling,το παιχνίδι τις καθημερινές θα σας κοστίσει 3€, ενώ μετά τις 21.00 το βράδυ στους τρεις παίκτες ο ένας την βγάζει… τσάμπα. Επίσης, τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 το κόστος είναι 5€ ανά άτομο για όσα παιχνίδια θέλετε.

Η βραδιά δεν τελείωσε…

Αφού χορτάσετε strike ή spare ή τα παιχνίδια σας τελοσπάντων, must προορισμός για ποτάκι μετά το παιχνίδι είναι το The Dude Bar στο Μοναστηράκι. Ναι, έχει δανειστεί το όνομά του από τον χαρακτήρα του Big Lebowski και είναι αρκετά μικρό, αλλά παρεΐστικο, με κορίνες στα ράφια με τα ποτά που φτάνουν μέχρι το ταβάνι και κονσόλα που αγαπά την funk και τη soul, χωρίς να αμελεί τις ροκ στροφές. Το ποτό κοστίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v