Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Αθήνα!

Η Αθήνα αποκτά την δική της δανειστική βιβλιοθήκη για τους φίλους των comics, που ανοίγει τις πόρτες της στις 11 Φεβρουαρίου. Μάθετε για την Athens Comics Library.
Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς στην Αθήνα!
Δύο ενεργές πολιτιστικές ομάδες της πόλης, η Comicdom Press και το Impact Hub Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν πυρετωδώς την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη comics της πόλης.

Πρόκειται για την Athens Comics Library, που εγκαινιάζει την λειτουργία της στις 11 Φεβρουαρίου και έχει ως στόχο να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης για τους φίλους της ένατης τέχνης.

Η βιβλίοθήκη θα προσφέρει στους συνδρομητές της (ερευνητές, φανατικούς και περιστασιακούς φίλους των comics) πρόσβαση σε περισσότερους από 2.000 διεθνείς και εγχώριους τίτλους comics και graphic novels.

Όπως αναφέρει η ComicDom – διοργανώτρια και του φεστιβάλ Comicdom Con Athens – «Αντιμετωπίζοντας τα comics ως ολότητα που δεν γνωρίζει δημιουργικά ή άλλου τύπου σύνορα, η συλλογή της Athens Comics Library, περιλαμβάνει comics όλων των ειδών, από όλες τις δημιουργικές «σχολές» (αμερικανικά, ευρωπαϊκά, manga, κ.α.) και για όλες τις ηλικίες.

»Παράλληλα, στους χώρους της θα διενεργούνται εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό) , με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics».

Σύντομα θα είναι εφικτή και η διαδικτυακή πρόσβαση στη συλλογή της Βιβλιοθήκης, στην επίσημη ιστοσελίδα της, athenscomicslibrary.gr.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή). Μάθετε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v