Δωρεάν σεμινάρια: Τι θα μάθουμε φέτος;

Ξένες γλώσσες, χορό, αυτοσχεδιασμό, επεξεργασία φωτογραφιών και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα θα μάθουμε δωρεάν το 2015 στην Αθήνα.
Δωρεάν σεμινάρια: Τι θα μάθουμε φέτος;
Αφρικανικός χορός ή επεξεργασία φωτογραφιών; Νοηματική γλώσσα ή ρώσικα; Θέλετε να μάθετε να παραδίδετε πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης, ή να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας; Όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα, διδάσκονται αυτές τις μέρες δωρεάν σε διάφορες γωνιές της Αθήνας και του διαδικτύου. Για να δούμε… τι θα μάθουμε δωρεάν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015.

Εργαστήρια και σεμινάρια στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχου

Πολλά, ωραία και ενδιαφέροντα σεμινάρια, μαθήματα και εργαστήρια για… τα πάντα (από τον χορό ως την σύγχρονη τέχνη και την αρχιτεκτονική του εντυπωσιακού συγκροτήματος που αναγείρεται στο φαληρικό Δέλτα) φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχου. Στα δικά μας highlights συγκαταλέγονται η Γνωριμία με τον Χορό (την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου), το Εργαστήριο Παραγωγής Σύγχρονου Συλλογικού Έργου Τέχνης από την Medea Electronique (το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου) και ο Κύκλος τεχνικών σεμιναρίων για εξειδικευμένο κοινό με τίτλο «Ο Σχεδιασμός και η Κατασκευή του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ: Τα πρώτα στάδια και η εξέλιξή του» που ξεκινά την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου. Δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια και τις λοιπές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Κέντρο Επισκεπτών, κάνοντας κλικ εδώ

Κρουστά και αφρικανικός χορός

Η Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών Seli Kanou (Αχιλλέως 53, Μεταξουργείο,5ος όροφος) υπόσχεται να μας συστήσει τους χορούς, τις μουσικές και τις παραδόσεις της Μαύρης Ηπείρου, με μαθήματα όπως ο Αφρικανικός Χορός (παραδοσιακός και σύγχρονος), τα Κρουστά Djembé και Dundun και η Αφρικανική Άρπα. Το πρώτο μάθημα που θα κάνετε είναι δωρεάν –το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 5247070 και 6932130805. Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων, ανά ημέρα και ώρα, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μαθήματα ρώσικης γλώσσας

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων ξεκινά τον Μάρτιο 2015 νέα τμήματα για δωρεάν εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας. Τα μαθήματα θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες, στα γραφεία του Συλλόγου (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, στο e-mail [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

Το πάντα δραστήριο Επιμορφωτήριο του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών (Αθ. Χειλίου 16, Αχαρνές) προσφέρει δωρεάν τμήματα εκπαίδευσης σε ένα σωρό ενδιαφέροντες τομείς, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την καλλιτεχνική φωτογραφία, την ελληνική νοηματική γλώσσα, την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος και το θεατρικό παιχνίδι. Μπορείτε να δείτε τα τμήματα και το πρόγραμμά τους αναλυτικά εδώ ή να τηλεφωνήσετε για πληροφορίες στο 210 2445788.

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Το ImproVibe (Βασιλείου Μακεδόνος 2, Σταθμός Λαρίσης) διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δωρεάν μαθήματα αυτοσχεδιασμού, για να γνωρίσουμε τις βασικές αρχές που διαμορφώνουν το σκελετό αυτής της μορφής τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Online σεμινάρια φωτογραφίας

Ο φωτογράφος Βασίλης Καστανάκης στο προσωπικό του blog ανεβάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιντεο-σεμινάρια φωτογραφίας και επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως αυτό εδώ το εξαιρετικά ενδιαφέρον μισάωρο μάθημα για την τεχνική HDR. Τα βίντεο συνοδεύονται από καλογραμμένα κείμενα και εξαιρετικά φωτο-παραδείγματα που θα σας… βάλουν στο κλίμα.

Σεμινάριο αυτογνωσίας

Η Σχολή Αυτογνωσίας (Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Αγ. Δημήτριος) διοργανώνει το εργαστήριο αυτογνωσίας «Μπορείς», το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 25 ετών και άνω, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια βαθύτερη σχέση με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, από τις 19.00 ως τις 20.30. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα και να δηλώσετε συμμετοχή

Πρώτες Βοήθειες στον Δήμο Πεντέλης

Τρία χρόνια δωρεάν σεμιναρίων πρώτων βοηθειών κλείνει ο Δήμος Πεντέλης, και συνεχίζει ακάθεκτος, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, με τον πτυχιούχο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό Χρήστο Κρασαδάκη να παραδίδει μαθήματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Το μάθημα περιλαμβάνει ζητήματα όπως η καρδιοαναπνευστική ανακοπή, η αιμορραγία, η επιληπτική κρίση και το λιποθυμικό επεισόδιο. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα και να δηλώσετε συμμετοχή.

Δωρεάν Σεμινάρια για Επαγγελματίες

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συνεχίζει ακάθεκτο τα δωρεάν θεματικά σεμινάριά του, που απευθύνονται σε επαγγελματίες με σκοπό να τους επιμορφώσουν πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις για τον κλάδο τους. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δύο σεμινάρια, ένα Γεωτεχνικό για την συμπύκνωση εδαφών από τον Νίκο Μαρσέλλο, Πολιτικό Μηχανικό του ΕΜΠ, και ένα για το Σκυρόδεμα που απευθύνεται σε Πολιτικούς Μηχανικούς και απόφοιτους ΤΕΙ Δομικών Έργων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v