Στούντιο μουσικής στην Αθήνα: 7 «δυνατές» διευθύνσεις

Έχετε συγκρότημα και θέλετε να ηχογραφήσετε ή να προβάρετε τα κομμάτια σας; Επτά μέρη στην Αθήνα για να το κάνετε με τις καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες.
Στούντιο μουσικής στην Αθήνα: 7 «δυνατές» διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το στούντιο είναι το "άλφα" και ίσως και το ωμέγα στην μουσική πορεία ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος επαγγελματικού και μη. Είναι ο χώρος που προβάρουν, δημιουργούν, ενορχηστρώνουν και εν γένει κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα πριν την κυκλοφορία κάποιου demo, single ή άλμπουμ. 

Ανεξάρτητα από το αν είστε επαγγελματίες του χώρου ή ασχολείστε ερασιτεχνικά με τη δημιουργία μουσικής, συγκεντρώσαμε οκτώ κορυφαίες διευθύνσεις στην Αθήνα για να προβάρετε, να ηχογραφήσετε, να δημιουργήσετε. 

MOTHStudio Recordings
Αιόλου 100, Κάντζα, τηλ: 210 6042191

Στο στούντιο της Παλλήνης θα βρείτε έναν χώρο 90 τετραγωνικών για πρόβες και ηχογράφηση, ο οποίος περιλαμβάνει μια αίθουσα για ηχογράφηση/ πρόβες και ένα booth ξεχωριστό για τα φωνητικά. Ο εξοπλισμός που διαθέτει ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις μιας μπάντας, ενώ στις υπηρεσίες του studio περιλαμβάνεται και η ολοκληρωμένη παραγωγή άλμπουμ για συγκροτήματα, καθώς και η ηχογράφηση radio jingles και διαφημίσεων. Η πρόβες ανά ώρα κοστίζουν 10€, ενώ για ηχογράφηση υπολογίστε περίπου 20€ ανά ώρα. Το studio λειτουργεί με ραντεβού. 

Esoteron Music Studio
Κολοκοτρώνη 29, Δάφνη, τηλ: 210 9732814

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999 και έκτοτε καλύπτει ηχογραφήσεις, πρόβες, ραδιοφωνικά σποτ, μίξεις και κάθε είδους επεξεργασία ήχου. Διαθέτουν άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, κάτι που φαίνεται εκ του αποτελέσματος μιας και εδώ έχουν προβάρει/ηχογραφήσει μπάντες όπως οι Septic Flesh, οι Rotting Christ και οι James. Ο χώρος είναι 120 τετραγωνικά και περιλαμβάνει πέρα από το control room και το play room ξεχωριστό δωμάτιο για drums, bar και χώρο αναμονής. Οι πρόβες κοστίζουν 10€ ανά ώρα, αλλά τις καθημερινές ισχύουν ειδικές τιμές ανάλογα με την ώρα που θα κλείσετε (δείτε τις εδώ). Επίσης, η τρίωρη πρόβα κοστίζει 25€ ανεξαρτήτως ημέρας. Το ενδεικτικό κόστος ηχογράφησης ανέρχεται στα 25€ ανά ώρα για minimum booking δύο ωρών.

Unreal

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη, η ομάδα πίσω από το Unreal studio αγαπάει τη μουσική και το… Unreal Tournament (εξ ου και το όνομα) και αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ηχογραφήσεις άλμπουμ με οτιδήποτε αυτό περιλαμβάνει (από το editing μέχρι τη μείξη). Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε δύο ορόφους συνολικής έκτασης 200 τετραγωνικών, με τον πάνω όροφο να χρησιμοποιείται για στούντιο με ένα μεγάλο control room και δύο live rooms και τον κάτω ως εργαστήρι μουσικών οργάνων. Το κόστος ηχογράφησης ξεκινά από 30€ ανά ώρα. 

ΜD Recording Studio
Στρατηγου Μακρυγιαννη 111, Μοσχατο, τηλ: 2109352765

Στούντιο καθαρά για ηχογραφήσεις συγκροτημάτων για πλήρη άλμπουμ, το MD διαθέτει άρτιο εξοπλισμό με εξειδίκευση στον… oldschool – αναλογικό ήχο και προσφέρει υπηρεσίες παραγωγής, μείξης, mastering, sound design, καθώς και παραγωγής μουσικής για τηλεόραση (jingles/compositions). Το πλούσιο portfolio του εγγυάται την ποιότητα του αποτελέσματος των ηχογραφήσεων, ενώ ο τρέχων χώρος 80 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει play room και control room. Το κόστος για ηχογράφηση ξεκινά από 20-30€ ανά ώρα. 

Music Art Lab Studios
Κεραμέων 29, Αθήνα, τηλ: 2103825285

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Μετρό του Μεταξουργείο σε χώρο 240 τετραγωνικών και ειδικεύεται σε θέματα ήχου και εικόνας, με άρτια μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό. Το στούντιο διαθέτει επτά ανεξάρτητους χώρους: δύο control rooms, 2 recording booths και τρεις αίθουσες για πρόβες. Αναλαμβάνει ηχογραφήσεις, ενορχηστρώσεις, καθώς και παραγωγή βίντεο κλιπ. Το κόστος για τις πρόβες ξεκινά από 8€ ανά ώρα, ενώ για τις ηχογραφήσεις από 20€ ανά ώρα. 

Destiny
Ολυμπίας 12, Μαρούσι, τηλ: 2106101271

Συνεχίζοντας στα Βόρεια Προάστια, συναντάμε το Destiny ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο το οποίο λειτουργεί αισίως τρία χρόνια και καλύπτει όλες τις ανάγκες για ηχογράφηση και πρόβες. Διαθέτει live room 23 τετραγωνικών, control room 16 τετραγωνικών και άνετο σαλόνι 50 τετραγωνικών. Εδώ μπορείτε να ηχογραφήσετε το demo ή το άλμπουμ σας, ενώ το κόστος για τις πρόβες ανέρχεται στα 10€ ανά ώρα και η ενδεικτική τιμή ηχογράφησης στα 15€ ανά ώρα.

Woodstock Studios & Workshop
Λ. Μεσογείων 294, τηλ: 213 0404130

Με όνομα δανεισμένο από το θρυλικό φεστιβάλ, το WoodStock είναι ένας πολυχώρος μουσικής δημιουργίας συνολικής έκτασης 280 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες για πρόβες και ηχογραφήσεις, καθώς και ένα εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων, στο οποίο μπορείτε να κάνετε… σέρβις στον εξοπλισμό σας. Παράλληλα, διαθέτει και χώρο εκδηλώσεων 70 τ.μ., ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει τις ζωντανές σας εμφανίσεις, με όλο τον απαραίτητο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Το κόστος για τις πρόβες είναι 10€/ώρα, ενώ το κόστος ενοικίασης του χώρου εκδηλώσεων ανέρχεται στα 300-500€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v