Έξι καλοκαιρινά επιτραπέζια για τις διακοπές σας

Στρατηγική, ψυχαγωγία, χαβαλές, κονταρομαχίες. Επιλέξαμε έξι άκρως εθιστικά και διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια για να βάλετε αυτό το καλοκαίρι στις βαλίτσες σας.
Έξι καλοκαιρινά επιτραπέζια για τις διακοπές σας
Με μια καλή παρέα και το κατάλληλο περιβάλλον, ένα επιτραπέζιο μπορεί να απογειώσει την διάθεση της παρέας (ή του ζευγαριού) και να δώσει ψυχαγωγικό τόνο στις καλοκαιρινές μας νύχτες. 

Επιλέξαμε έξι επιτραπέζια που θα σας κρατήσουν όμορφη συντροφιά αυτό το καλοκαίρι.

Hive
Παίκτες: 2
Μέσος χρόνος παρτίδας: 15’
Τιμή: 22€ η πλήρης έκδοση, 15€ η pocket

Άκρως εθιστικό και στρατηγικό παιχνίδι το Hive μπορείτε να το πάρετε στην κυριολεξία… παντού, αφού δεν έχει ταμπλό, ενώ η pocket έκδοσή του μπορεί να παιχτεί ακόμα και σε τραπεζάκι αεροπλάνου. Επίσης, τα κοκάλινα parts του μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και στην παραλία, χωρίς απρόοπτα. Θυμίζει αρκετά το σκάκι, αλλά είναι πιο «φρέσκο» και πολύ πιο γρήγορο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσετε ολοκληρωτικά την βασίλισσα Μέλισσα του αντιπάλου και ταυτόχρονα να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον αντίπαλο από το να κάνει το ίδιο για εσάς.

Περισσότερα για το Hive εδώ.

Smash Up
Παίκτες: 2 -4
Μέσος χρόνος παρτίδας: 45’
Τιμή: 30€

Διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες, στο οποίο καλείστε να διαλέξετε δύο φυλές από τις οκτώ του παιχνιδιού (Aliens, Dinosaurs, Ninjas, Pirates, Robots, Tricksters, Wizards και Zombies) και να τις συνδυάσετε έτσι ώστε να «χτυπήσετε» τους αντιπάλους σας. Αφού επιλέξετε τον πιο δυνατό συνδυασμό σας, στόχος σας είναι να σκοράρετε πόντους για να κερδίσετε την παρτίδα, ελέγχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και κάνοντας… χαλάστρα στους αντιπάλους σας.

Περισσότερα για το Smash Up εδώ.

The Resistance: Avalon
Παίκτες: 5+
Μέσος χρόνος παρτίδας: 30’
Τιμή: 20€

Βρίσκεστε στην εποχή του βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος πασχίζει με την βοήθεια των πιστών του να φέρει εις πέρας διάφορες αποστολές. Παντού όμως καραδοκούν κατάσκοποι, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν. Το παιχνίδι παίζεται μόνο με κάρτες, κάτι που το καθιστά ιδανικό για διακοπές και όσο περισσότεροι είστε στην παρέα, τόσο πιο πολύ θα το ευχαριστηθείτε. Μάλιστα θυμίζει αρκετά το… θρυλικό «Παλέρμο»- τουλάχιστον όσον αφορά τον βασικό μηχανισμό του ο οποίος στηρίζεται στο «να σε πείσω- να με πείσεις».

Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ.


Beaver Gang
Παίκτες: 2-6
Μέσος χρόνος παρτίδας: 20’
Τιμή: 10€

Διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης για όλη την οικογένεια με κάρτες, στο οποίο καλείστε να απομνημονεύσετε τους αριθμούς των καρτών, οι οποίες ανοίγουν και κλείνουν γρήγορα, και να προσπαθήσετε να φτιάξετε το μικρότερο άθροισμα. Αν αφεθείτε όμως και καθυστερήσετε, οι κάστορες των αντιπάλων παραμονεύουν και είναι ικανοί να σας χαλάσουν ολόκληρη την παρτίδα. Το παιχνίδι παίζεται γρήγορα, οι κάρτες του αντέχουν την… κακομεταχείρηση και παρά το γεγονός ότι είναι καρτοπαίχνιδο, δεν βασίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην τύχη.

Hanabi
Παίκτες: 2-5
Μέσος χρόνος παρτίδας: 25’
Τιμή: 10€

Τo καλύτερο επιτραπέζιο παιχνίδι για το 2013, είναι ένα πολύ απλό (οι κανόνες του μαθαίνονται μέσα σε μάξιμουμ 15’) και πολύ εθιστικό και συνεργατικό card game… καλοκαιριού. Σκοπός σας είναι να κατεβάσετε και να «κολλήσετε» κάρτες με πυροτεχνήματα στην σειρά τους και στο χρώμα τους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τις συμβουλές που θα σας δώσουν οι συμπαίκτες σας μιας και εσείς δεν μπορείτε να δείτε τις κάρτες που έχετε στο χέρι σας. Στο τέλος του παιχνιδιού αθροίζονται οι πόντοι από τις κάρτες που «κολλήσατε» και ανάλογα με το σκορ το παιχνίδι σας λέει κατά πόσο έχετε κερδίσει ή όχι.

Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ.

Forbidden Island
Παίκτες: 2-4
Μέσος χρόνος παρτίδας: 30’
Τιμή: 20€

Στο εθιστικό αυτό παιχνίδι καλείστε να ενώσετε τις δυνάμεις σας με μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών, σε μια επικίνδυνη αποστολή: να αποκτήσετε τέσσερα ιερά κειμήλια από τα ερείπια ενός επικίνδυνου παραδείσου. Τα μέλη της ομάδας σας θα πρέπει να συνεργαστούν και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, καθώς το νησί βυθίζεται σε κάθε σας βήμα. Θα χρειαστεί να συνεργαστείτε , να ανταλλάξετε πληροφορίες και κάρτες και να μετακινηθείτε μέσα από τα ερείπια του νησιού για να τα καταφέρετε να επιζήσετε. Το παιχνίδι μαθαίνεται εύκολα, και παίζεται με κάρτες πλακίδια και φιγούρες, επομένως θα χρειαστείτε απαραιτήτως κάποιο τραπέζι στο… νησί που θα παρευρίσκεστε για τις διακοπές σας – και το οποίο λογικά δε θα βυθιστεί.

Περισσότερα για το παιχνίδι εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v