Σχολές χορού: Τα «πρώτα» σας βήματα

Σωματική έκφραση, εκτόνωση της καθημερινότητας, πρώτης τάξεως άσκηση… Για όποιον λόγο κι αν τα βήματά σας προσπαθούν να σας βάλουν στον ρυθμό, απλώς οδηγήστε τα στις πιο χορευτικές διευθύνσεις για να μην μείνετε… έξω από τον χορό.
Σχολές χορού: Τα «πρώτα» σας βήματα
«Θα πίστευα μόνο σε έναν θεό ο οποίος ξέρει να χορεύει», είχε πει ο Φρίντριχ Νίτσε, για να εκφράσει με μια πρόταση όλους όσους θεωρούν πως ο ρυθμός είναι έμφυτος στην ανθρώπινη ύπαρξη. Είτε νιώθετε ότι έχετε ταλέντο, είτε πιστεύετε, σε πείσμα του Billy Elliot, πως χορευτής δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι, οι σχολές χορού αναλαμβάνουν να εξελίξουν αυτή την αίσθηση του ρυθμού σε χορογραφημένη σωματική έκφραση.

Η αλήθεια είναι πως έπρεπε να ξεφυτρώσουν πολλά dancing reality shows στην ελληνική τηλεόραση για να μπουν στο καθημερινό λεξιλόγιο του μέσου Έλληνα οι έννοιες «σύγχρονο» ή «foxtrot», αλλά όσοι έχουν πάθος με τον χορό, δεν περιμένουν να το ζήσουν μέσα από μία οθόνη. Οδηγούν τα βήματά τους προς τις κατάλληλες σχολές για να τα εκπαιδεύσουν. Δείτε παρακάτω οκτώ από τις καλύτερες διευθύνσεις αλλά και αφορμές για ακόμη περισσότερο χορό στην καθημερινότητά σας.

Αυτή την Παρασκευή… χορεύουμε!
Η καλύτερη αφορμή δεν είναι παρά η παγκόσμια ημέρα χορού, που γιορτάζεται στην χώρα μας δεόντως αυτή την χρονιά: Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων - με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και το πρόγραμμα Athens Every Week – βγάζει τον χορό στον δημόσιο χώρο.

Ξεκινώντας από το Σύνταγμα, το μεσημέρι της Παρασκευής, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και πολλές ακόμη ανεξάρτητες παρουσίες μας προσκαλούν σε ένα χορευτικό περίπατο. Κατηφορίζοντας την Ερμού, διασχίζοντας το Μοναστηράκι και μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα χορευτικά δρώμενα θα φτάσουν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μια σειρά από happenings θα πραγματοποιηθούν σε τρείς διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και εφτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού & Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, σε δημόσιους χώρους. Συμμετέχοντας στον εορτασμό, πολλά στούντιο χορού θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα όλων των ειδών χορού. Δείτε την πλήρη λίστα με τα δρώμενα, τους συμμετέχοντες και τα είδη χορού στο σχετικό έγγραφο που θα βρείτε πάνω δεξιά.


Σχολές για υποψήφιους… Φρεντ Αστέρ
*Mi Tango Querido: Από τις λίγες εξειδικευμένες στο αργεντίνικο tango σχολές και σίγουρα η μόνη με ειδική διαπίστευση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αργεντινής (οι δάσκαλοι Κων/νος Δημητρακόπουλος και Ευαγγελία Σαρικάκη έχουν λάβει «master para maestros» από το υπουργείο του Buenos Aires και θεωρούν πως μόνο από εξειδικευμένους δασκάλους μπορούν να διδαχθούν οι αντίστοιχοι χοροί ), το Mi Tango Querido αριστεύει στον χορό του πάθους για ζευγάρια. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σχετικό σεμινάριο σε εξέλιξη, στο οποίο όμως, όπως μας τονίζει ο υπεύθυνος μπορείτε κάλλιστα να ενταχθείτε με λίγες εξτρά εισαγωγικές συναντήσεις, ενώ οι Τετάρτες και οι Κυριακές φιλοξενούν τις πιο ζωντανές μιλόνγκες για εξάσκηση στην πράξη. Ειδικά για τους αναγνώστες του in2life, η σχολή Mi Tango Querido σας προσφέρει τα μαθήματα στην μηνιαία τιμή των 60 ευρώ/μήνα, με περίπου 18 ώρες μηνιαίως. Επιπλέον, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, όσοι επικοινωνήσετε με την σχολή, λέγοντας πως είστε αναγνώστες του in2life και εγγραφείτε ως την Κυριακή 1/5, θα παρακολουθήσετε δωρεάν τα εισαγωγικά μαθήματα ένταξης στο σεμινάριο. (Ηρούς 19, Κολοκυνθού, για περισσότερες πληροφορίες: 6942578858).

*Asters Dance Studios: Από αισθησιακούς latin χορούς μέχρι αριστοκρατικά ευρωπαϊκά βήματα και από ελληνικούς παραδοσιακούς μέχρι μαθήματα αθλητικού επιπέδου, οι πεπειραμένοι δάσκαλοι του Asters αναλαμβάνουν να σας μυήσουν σε όποιον χορό θελήσετε και να αφιερώσετε όσο χρόνο και ενέργεια επιθυμείτε. Η ποικιλία χορών αποτελεί το ατού του συγκεκριμένου studio, ενώ οι τιμές βρίσκονται κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ το μήνα και κυμαίνονται, ανάλογα με το πακέτο που θα διαλέξετε. Για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας www.asters.gr, το πρώτο μάθημα γνωριμίας είναι εντελώς δωρεάν, ενώ για παιδιά μέχρι 12 ετών, ο πρώτος μήνας δεν χρεώνεται. (Υψηλάντου 130 και Β.Γεωργίου, Πειραιάς, τηλ: 210 4100770)

*Galena’s Dance Studios: Η γνωστή χορεύτρια Γκαλένα Βελίκοβα αναλαμβάνει μέσα από τις σχολές της να σας διδάξει τα πρώτα σας βήματα ευρωπαϊκών και λάτιν χορών. Έχετε την επιλογή να παρακολουθήσετε ομαδικά ή ατομικά μαθήματα, ενώ υπάρχουν και ειδικά «σεμινάρια» για μελλόνυμφους που θέλουν να εκπλήξουν τους καλεσμένους τους. Ενδεικτικά, η παρακολούθηση σε ομαδικό τμήμα στοιχίζει 80 ευρώ τον μήνα, ενώ οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε. (Σχολές: Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ. 210 6561355. Κολοκοτρώνη 24, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800422. Μεταξά 7, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940001).

*Lindy Hop Athens: Μάθετε το αυθεντικό ‘30s-‘40s lindy hop swing, balboa, shag, ‘20s charleston και blues, «ντυθείτε» τo old fashioned glamour άλλων εποχών και μυηθείτε στον μαγικό κόσμο των swing parties που αλώνουν την πόλη, παρακολουθώντας τα μαθήματα χορού που διοργανώνει η ομάδα Lindy Hop Athens. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής, ενώ οι τιμές είναι 12 ευρώ την ώρα (ή 18 ευρώ/δίωρο, 45 ευρώ/μήνα με μία ώρα την εβδομάδα και 65 ευρώ/μήνα για απεριόριστες ώρες μαθημάτων. Δηλώστε συμμετοχή στα μαθήματα στέλνοντας email εδώ

*Athens Swing Cats: Οι πιο swing γάτες της Αθήνας διδάσκουν lindy hop για αρχάριους στο Swing Cats studio στο Θησείο και εξασκούν τον χορό που «ήρθε για να μείνει», όπως μας δήλωσαν σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life, στα συχνά swing parties που διοργανώνουν σε bars της πόλης. Το νέο τμήμα αρχαρίων ξεκινά στις 2 Μαΐου και θα επιδίδεται σε swing βήματα μία ώρα εβδομαδιαίως, στην τιμή των 12 ευρώ ανά ώρα. Δηλώστε συμμετοχή στο email επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ ή απευθυνθείτε στο εξαιρετικό forum της ομάδας εδώ

*Σχολή Χορού Αθήναιον: Οι ευρωπαϊκοί και οι λάτιν χοροί έχουν βρει εδώ και δεκαετίες το αθηναϊκό τους καταφύγιο στο Αθήναιον, όπου διδάσκονται μεταξύ άλλων salsa, αργεντίνικο tango, oriental και R&B, σε συνδυαστικά προγράμματα ατομικών και ομαδικών μαθημάτων. Το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε, ενώ μία μέση τιμή είναι 6,50 ευρώ/ώρα, μία από τις χαμηλότερες τιμές που μπορείτε να βρείτε. Επιπλέον, γίνονται ειδικές προσφορές σε φοιτητές και μαθητές. (Καλλιρόης 43 και Ηρακλέους 2, σταθμός μετρό Συγγρού Φιξ, τηλ: 210 9233800).

*Sundance: Εξειδικευμένη στους σύγχρονους χορούς, η σχολή Sundance εμβαθύνει σε πιο μοντέρνα είδη, όπως το hip hop, το breakdance, το funky jazz, το house dance και το σύγχρονο. Επιδοθείτε σε δυναμικές χορογραφίες με αναγνωρισμένους δασκάλους στο πλευρό σας στην τιμή των 35 ευρώ/μήνα (εγγραφές γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στην τιμή των 25 ευρώ). Ενημερωθείτε και δείτε videos από τις εκδηλώσεις και τα… αποτελέσματα των μαθημάτων εδώ. (Sundance, Λ. Δημοκρατίας και Μπέγκα Σπύρου 2, Μελίσσια, τηλ: 210 8030650).

*Gene Kelly: Λάτιν χοροί (salsa, rumba, mambo, cha cha, samba), απαλοί ευρωπαϊκοί (waltz και foxtrot) και ελληνικοί (από ζεϊμπέκικο μέχρι νησιώτικο) γεμίζουν με κίνηση και ρυθμό κάθε μέρα τα studios της σχολής Gene Kelly. Το σύστημα μαθημάτων της σχολής βασίζεται στο τρίπτυχο ιδιαίτερο μάθημα-ομαδικό μάθημα-ballroom χορευτικής εξάσκησης κάθε εβδομάδα και σας δίνει την δυνατότητα να διαλέξετε το χορευτικό επίπεδο που θέλετε να κατακτήσετε, καθώς και την συχνότητα των μαθημάτων σας, που θα καθορίσει και το κόστος τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σχετική σελίδα. (Gene Kelly, Κηφισίας 215, Μαρούσι, τηλ: 210 8056665).

Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v