Τα μικρά μπαράκια της πόλης μας σερβίρουν μεγάλα ποτά

Πέντε υπέροχα αθηναϊκά μπαράκια… μια σταλιά, με τέλεια παρεΐστικη ατμόσφαιρα, σούπερ ποτά, καλή μουσική και αστείρευτο κέφι.
Τα μικρά μπαράκια της πόλης μας σερβίρουν μεγάλα ποτά

Dude 

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 322713



Μικρούλι και παρεΐστικο, το Dude αγαπάει πολύ τον Big Lebowski και το δείχνει, διακοσμώντας το λιλιπούτειο εσωτερικό του με κορίνες του bowling και ράφια με ποτά που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Οι μουσικές του κινούνται σε funk, rock και soul μονοπάτια, και η ατμόσφαιρα είναι τόσο κουλ όσο και ο πρωταγωνιστής της ταινίας των αδελφών Κοέν –τόσο που του έχει χαρίσει και την φήμη ενός από τα καλύτερα μπαράκια για φλερτ και νέες γνωριμίες στην Αθήνα. Τα ποτά στοιχίζουν 7€, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και τα ωραία κοκτέιλ, όπως το Dude Russian, μια πρωτότυπη παραλλαγή του White Russian.

21 Grams

Πετράκη 7, Σύνταγμα, τηλ.: 21 3035 1657



Στον μικρό πανέμορφο πεζόδρομο της Πετράκη, ακριβώς απέναντι από την Taqueria Maya, το 21 Grams είναι μια σταλιά μπαράκι, φτιάχνει όμως μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει στο κέντρο. Χαρούμενο και παρεΐστικο, παίζει φανταστικές indie μουσικές, κάνει και μερικά κινηματογραφικά περάσματα, έχει και σούπερ φιλικό σέρβις –τα κοκτέιλ του γίνονται και tailor made, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις παραξενιές σας. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει, είναι και ανοικτό από το πρωί για ωραίο καφεδάκι.

Ippo

Θησέως 11, κέντρο, τηλ: 213 0054715



Σε ένα από τα πιο λαοφιλή πεζοδρομάκια του Εμπορικού Τριγώνου, εκεί που βρίσκουμε και τα Homy και Drunk Sinatra, μεταξύ άλλων, το μικρούλι Ippo, που γιόρτασε πριν από λίγες μέρες τα 7α γενέθλιά του παίζει φανταστικές μουσικές, οι οποίες του έχουν χαρίσει το φανατικό κοινό του. Οι πόρτες του ανοίγουν κάθε απόγευμα εκτός Δευτέρας στις 19.30, και κρύβουν πάντα μία έκπληξη: Μπορεί ας πούμε μία βραδιά να το πετύχεις ήσυχο και cozy, και την επόμενη να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία ατμόσφαιρα πάρτι με δυνατά DJ sets. Σημειώστε ότι καθημερινά ως τις 21.30 τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€.

7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225



Μικρούλι μεν, πληθωρικό δε, και μόνιμα κεφάτο και γεμάτο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, το “Jokers” (σκέτο, για τους φίλους) παίζει σούπερ μουσικές, σερβίρει κοκτέιλ, ποτά και μπύρες κάτω από τα memorabilia και τις φωτογραφίες μουσικών θρύλων που κοσμούν τους τοίχους του. Το ποτό κοστίζει 7€.

Chelsea Hotel 

Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ: 211 2142614



Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιές καρέκλες καφενείου, μεγάλες τζαμαρίες για να επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα και… το αδιαχώρητο μέρα-νύχτα στο πεζοδρόμιο απέξω συνθέτουν το προφίλ του δημοφιλέστερου αυτή τη στιγμή μπαρ της γειτονιάς του, που έκανε την Πλατεία Πλαστήρα γνωστή στα πέρατα της Αττικής. Το Chelsea –σκέτο για τους φίλους– παίζει ήσυχες τζαζ μουσικές και σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και φτηνά ποτά στα 5,50€ αργότερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v