Πέντε μπαράκια για να υποδεχτείς το φθινόπωρο

Κλασικά ποτάδικα και νέες αφίξεις χρυσώνουν το χάπι της επιστροφής και δίνουν καλές αφορμές για βραδινές – και όχι μόνο- εξόδους.
Πέντε μπαράκια για να υποδεχτείς το φθινόπωρο
Είναι κεφάτα, είναι κλασικά, έχουνε τραπέζια έξω και εγγυώνται ομαλή μετάβαση από τις καλοκαιρινές νύχτες με αστέρια στις φθινοπωρινές με δροσούλα.

Νέα, αλλά και κλασικά μπαράκια για να πούμε σωστά «αντίο καλοκαίρι».

Flamingo
Ευφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι

Ένα εξωτικό πτηνό στέκεται με το ένα πόδι στην νέα all day πιάτσα της Ευφράνορος και μας καλεί από το πρωί για δοκιμάσουμε λαχταριστό brunch, συνεχίζοντας με ποτάκι απεριτίβο και κοκτέιλ για κλείσιμο. Το ροζ Flamingo δεσπόζει στον μοντέρνο και εξωτικό αυτό χώρο, ο οποίος διαθέτει και ένα ωραιότατο πολυμορφικό πατάρι για πριβέ καταστάσεις. Στην μεγάλη ξύλινη μπάρα, το μοναστηριακό τραπέζι ή τα διάσπαρτα τραπεζάκια στο εσωτερικό του απολαμβάνουμε κοκτεϊλικές δημιουργίες όπως το La Digue με ρούμι αρωµατισµένο µε µάνγκο, xυµό µανταρίνι, χυµό µοσχολέµονου, αφρό και ζάχαρη καρύδας και το Kalloni Roots με λικέρ µαστίχας, λικέρ από μέλι, φρέσκο χυµό ανανά, tea pot bitters και μαύρο αλάτι Χαβάης. Οι μουσικές ενισχύουν την χαρωπή ατμόσφαιρα, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

La Favela Project
Ευαγγελιστρίας 9 & Μαδύτου 1, Υμηττός

Εκεί όχι και τόσο ψηλά στον Υμηττό, το νέο μυστικό λέγεται La Favela και είναι αρκετά «φρέσκο» μιας και άνοιξε μόλις προ δύο μηνών. Ένα λιτό μπαράκι που μπορεί εύκολα να γίνει στέκι, σε μια ήσυχη γειτονιά, παίζει ωραίες μουσικές – κυρίως ηλεκτρονικής φύσεως, φιλοξενεί ενδιαφέροντες θεματικές βραδιές με εγχώριους Djs που παίζουν από χιπ χοπ μέχρι house και κάθε Πέμπτη έχει όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Ανοίγει από το πρωί για πολύ καλό καφεδάκι, ενώ αργότερα ετοιμάζει και τσιμπολόγημα συνοδεία επιλεγμένων ετικετών κρασιού. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Meerkat
Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι

Το ζωάκι που αγαπήσαμε ως Τιμόν στο Lion King, η σουρικάτα ελληνιστί, δανείζει το όνομα του σε ένα ακόμα νέο all day bar το οποίο παραπέμπει σε αποικιακό σπίτι στην Αφρική, με τους μπαρτέντερ να ντύνονται σαν να είναι έτοιμοι για σαφάρι, κλείνοντας παράλληλα διακοσμητικά το μάτι στο Παρίσι, τη γενέτειρα του ιδιοκτήτη Romain. Τι εστί Meerkat; Ένα freestyle cocktail bar με μουσική υπόκρουση tribal electronica – ως επί το πλείστον- προβολές ντοκιμαντέρ του Animal Planet, ήχους ζώων στα ηχεία και γεύσεις γαλλικών λικέρ και ιδιαίτερων σιροπιών στις δημιουργίες της μπάρας. Colonial Way με El Jolgorio, μαστίχα Roots, φρέσκο χυμό από παντζάρι, φρούτα του δάσους και χυμό λάιμ και Water Ploof με ρούμι «αγκρικόλ», overproof ρούμι, mix από καρύδα και γάλα αμυγδάλου, λικέρ από της ρίζα γεντιανής και αψέντι συγκαταλέγονται στις πιο ιδιαίτερες επιλογές. Το επίσημο opening θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό από 7€.

Au revoir
Πατησίων 136, τηλ: 2108223966

Επιστροφή στις… ρίζες και στα κλασσικά ποτάδικα. Ένα μπαρ-θρύλος, που «μαζεύει» κόσμο κάθε ηλικίας, το Au Revoir μετρά μισό αιώνα ζωής και είναι, επίσης, η αθηναϊκή ιστορία με σάρκα και οστά. Το μπαρ που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος, και φιλοξένησε… τους πάντες, από τον Ντίνο Ηλιόπουλο μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα, θα σας τηλεμεταφέρει στην παλιά Αθήνα, θα σας σερβίρει καθαρά ποτά στις πιο κλασικές τους βερσιόν, και θα σας εντυπωσιάσει με τη λίστα των χρωματιστών λικέρ που σερβίρονται στην μπάρα. Το απλό ποτό κοστίζει 5,5€.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110

Ανεξαρτήτως εποχής, είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της Πλάκας και μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της ιστορικής Αθήνας. Ο χώρος του αποστακτήριου «Βρεττός» (που τυχαίνει να είναι το παλαιότερο της πόλης) με τα πολύχρωμα μπουκάλια στους τοίχους και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με τα λαμπιόνια μας προκαλούν για μια δοκιμή μπράντυ, λικέρ, ούζου, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχας, κίτρου ή κάποιου άλλου από τα υπέροχα αποστάγματα του κλασικού – όσο και κομψού – αυτού ποτοπωλείου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v