Μια σαββατιάτικη βόλτα στην Ανατολική Αττική

Βουτάμε σε κρυμμένες παραλίες, απολαμβάνουμε την «Καζαμπλάνκα» δίπλα στο κύμα και πίνουμε τα πιο νησιώτικα ποτάκια με θέα θάλασσα.
Μια σαββατιάτικη βόλτα στην Ανατολική Αττική

Αυτό το Σάββατο ανήκομεν εις την Ανατολή.

Εχμ.

Για την ακρίβεια, την Ανατολική Αττική. Εκεί όπου σε ένα μισάωρο δρόμο (το πολύ) από την Αθήνα μπορούμε να βουτήξουμε σε καλά κρυμμένες παραλίες, να φάμε μεζεδάκια θάλασσας σχεδόν πατώντας το κύμα, να θυμηθούμε το μεγαλείο της «Καζαμπλάνκα» με θέα θάλασσα και να απολαύσουμε σούπερ κοκτέιλ και μουσικές σε ατμόσφαιρα νησιού.

Σαγιονάρες, μαγιό, καπέλο, αντηλιακό και βουρ για… Αττική οδό.

Στάση 1η: Για βουτιές στα Δικαστικά

Από Αθήνα μπαίνουμε Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο και βγαίνουμε στην έξοδο Ραφήνα. Ακριβώς στην «έξοδο» προς Μαραθώνος, κάνουμε μια δροσερή στάση για καφεδάκι ή ολόφρεσκα smoothies και χυμούς στο Coffee Bike, ένα healthy café με δεκάδες vegan και vegetarian επιλογές σε σνακ και ροφήματα. 

Προορισμός μας τώρα τα Δικαστικά,  μια από τις πιο ιδιαίτερες και «κρυφές» παραλίες του Μαραθώνα. Θα τη βρείτε μετά τον αμμουδερό Σχοινιά, θα δυσκολευτείτε λιγάκι να την προσεγγίσετε μιας και αποτελείται μόνο από βράχια, όμως οι βουτιές από αυτά θα σας θυμίσουν παιδικά χρόνια. Το ίδιο και τα πεντακάθαρά τους νερά. Προφανώς και δεν πρόκειται για «κανονική» παραλία – πετσέτες και λοιπά θα τα αφήσετε στα βράχια – όμως εκεί έγκειται και η γοητεία της.



Στάση 2η: Για ψαράκι στον Φάρο

Αφού στεγνώσουμε και… λιώσουμε στα βράχια, επιστροφή στο όχημα και πορεία προς τον Φάρο (Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22940 56164) μια από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες του Μαραθώνα, που απλώνει τραπεζάκια στην ξύλινη βεράντα της, αλλά και πάνω στην αμμουδιά, ακριβώς από κάτω. Σερβίρει μεζεδάκια όπως μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι, συμιακό γαριδάκι, γαύρο μαρινάτο, φρέσκια συναγρίδα. Συνοδεύουμε με το απαραίτητο ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για τον λογαριασμό στο τέλος.

Στάση 3η: Καζαμπλάνκα στο… λιμάνι

Χορτασμένοι και διψασμένοι για… σινεμά, κάνουμε μερικά μόνο χιλιόμετρα για να προσεγγίσουμε το Λιμάνι της Αρτέμιδος, εκεί όπου για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Ανοικτού Κινηματογράφου μας καλεί να απολαύσουμε κλασσικές ταινίες υπό το φως των αστεριών. Αυτό το Σάββατο συγκεκριμένα, θα δούμε την πιο-κλασική-δε-γίνεται Καζαμπλάνκα. Το αριστούργημα των τριών Όσκαρ του Μάικλ Κερτίζ, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Η προβολή ξεκινά στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι – φυσικά – ελεύθερη.

Στάση 4η: Για ποτάκι στο Baraki

Για να ολοκληρώσουμε τη βραδιά όπως πρέπει – και να βάλουμε μετά πλώρη για Αθήνα- πάμε Νέα Μάκρη, εκεί όπου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος ένα… Baraki φτιάχνει ατμόσφαιρα νησιού με λευκές καρέκλες και σταντ και φόντο τους φοίνικες της Λεωφόρου και μας καλομαθαίνει με ωραιότατα κοκτέιλ και μουσικές που φλερτάρουν με τα 80s. To απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v