Κοκτέιλ στη θάλασσα: Ο καύσωνας θέλει καλοπέραση

Έξι τέλεια μπαράκια ακουμπούν στην θάλασσα, φτιάχνουν εξαιρετικά κοκτέιλ και χαρίζουν απλόχερα καλοκαιρινή δροσιά.
Κοκτέιλ στη θάλασσα: Ο καύσωνας θέλει καλοπέραση
της Ηρώς Κουνάδη

Τι είναι καλύτερο από μια ολόκληρη μέρα στη θάλασσα, όταν ο υδράργυρος χτυπάει σαραντάρια; Μια ολόκληρη μέρα στη θάλασσα που καταλήγει με ένα (δύο, τρία, όσα θέλετε τέλος πάντων, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε) απολαυστικά κοκτέιλ στο χέρι, και ανεβαστικές μουσικές στα ηχεία. Αλλά πού να τα βρει κανείς όλα αυτά στην Αθήνα, ε;

The Bank Job Escape
Στο Nalu Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ.: 210 9880990



Τα κοκτέιλ του τα πρωτογνωρίσαμε πριν από κάμποσα χρόνια στο παλιό θησαυροφυλάκιο της Γενικής Τράπεζας στην Κολοκοτρώνη. Τώρα, τα… ρεμιξάρει, τα παίρνει μαζί του και δραπετεύει για πρώτη φορά προς την παραλία, στήνοντας ένα pop up bar επάνω στην άμμο του Nalu. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Moonlight Cloud με βότκα, φράουλα, καρύδα, βανίλια και μαλλί της γριάς, και το Blue Kryptonite με τζιν, αγγούρι, τζίντζερ, κουφοξυλιά και δυόσμο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Holy Spirit Beach Bar  
Ακτή Βάρκιζας, τηλ: 6973809352



Άλλο ένα πολυαγαπημένο κοκτεϊλάδικο κατεβαίνει παραλία, από το κέντρο της Γλυφάδας στην ακτή της Βάρκιζας, στο Varkiza Resort. Το Holy Spirit απλώνει χρωματιστές μαξιλάρες στα ξύλινα ντεκ του πάνω στην άμμο και μας σερβίρει στη θαλασσινή δροσιά όλα εκείνα τα κοκτέιλ για τα οποία το αγαπήσαμε, όπως το Apple Tziz, με τζιν, αγγούρι, πεπόνι, το Zombie, με ρούμι, γκουάβα και passion fruit και το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και raspberry, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 9€. Τα Παρασκευοσάββατα φιλοξενεί και σούπερ κεφάτα πάρτι με εκλεκτούς προσκεκλημένους DJs να αναλαμβάνουν τα decks του, και πολλά ακόμα events μέσα στην εβδομάδα –δείτε τα αναλυτικά εδώ

Ινδιάνος  
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6986972042



Το beach bar το σωστό, το χαλαρό, το «χύμα», το κάτι-από-Τζαμάικα. Ο Ινδιάνος απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, πιστεύει ακράδαντα ότι «Home is where the Beach is», αγαπάει πολύ τη ρέγκε μουσική που του ταιριάζει γάντι, αλλά δε λέει όχι και σε κάτι από ροκ και soul-funk. Κάνει συχνά πάρτι με εγχώριες μπάντες, φιλοξενεί και πιο ήσυχα live όπως το πρόσφατο με τον Haig Yazdjian, φτιάχνει και τέλεια μοχίτο, που ταιριάζουν γάντι με τον αέρα Καραϊβικής που φυσά εδώ. Θα τον βρείτε ανοιχτό όλη την εβδομάδα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 8€.

Mary Pickford  
Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 412 3308



Μπορεί να μην… πατάει άμμο, το πολυσυζητημένο Mary Pickford όμως έχει την καλύτερη θέα θάλασσα και το αεράκι της να δροσίζει την πανέμορφη ταράτσα του στην άκρη του Μικρολίμανου. «Παιδί» της συνεργασίας του σεφ Λευτέρη Λαζάρου με τον Θάνο Προυναρούς του Baba au Rum, ήρθε φέτος να ταράξει τα νερά της πειραιώτικης νύχτας. Εννοείται ότι σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που δοκιμάσατε τελευταία, όπως το ομώνυμο Mary Pickford με ρούμι, λάιμ, μαρασκίνο, ανανά και σιρόπι ροδιού ή ένα Days of Summer, με ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού αρωματισμένα με δεντρολίβανο, λουλούδια, λεμόνι και λικέρ Chartreuse. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

Bolivar 
Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι, τηλ.: 697 036 7684



Τα beach parties του είναι πια θρυλικά –λογικό κι επόμενο, αφού συγκαταλέγονται στα πιο γκράντε και πιο κεφάτα της πόλης. Αν δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε (επειδή ας πούμε μόλις μετακομίσατε στην Αθήνα, καλωσήρθατε) ρίξτε μια ματιά εδώ και θα καταλάβετε. Ακόμα και εκτός επικών πάρτι, συναυλιών και DJ sets, όμως, παραμένει ένα από τα ωραιότερα μπαράκια πλάι στην θάλασσα, φτιάχνει ωραιότατα κοκτέιλ, μας βάζει σχεδόν πάντα στον πειρασμό για βραδινές βουτιές, και δεν «τσιμπάει» τις τιμές του: το απλό ποτό κοστίζει 7,50€ και τα κοκτέιλ 8,50€.

Balux Seaside 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 0566



Πάνω στην αμμουδιά της Γλυφάδας, το Balux Café Seaside ανεβάζει τις μουσικές και σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ με αρωματικά συστατικά, για μεθυστικά βράδια. Δοκιμάστε, ας πούμε, το Bauble Kiss, με ρούμι, φράουλες και ροζ λεμονάδα, το Mexican Bellini, με τεκίλα, ροδάκινο, σιρόπι αγαύης και Moscato d’ Asti, ή το Refreshing Ginger, με τζιν, λάιμ, αγγούρι και ginger beer. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€. Φιλοξενεί και κεφάτα live όλες τις Τρίτες του καλοκαιριού, προσκαλεί και γνωστούς και αγαπημένους DJs να αναλάβουν τα decks του, απλώνει και αυτές τις φανταστικές μαξιλάρες της φωτογραφίας στο γρασίδι για να αράζουμε στη δροσιά όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v