5 τέλεια «κρυμμένα» μπαράκια για ήσυχα βράδια

Στο Παγκράτι, το Μεταξουργείο, τους Αμπελόκηπους, το κέντρο και του Μακρυγιάννη, ο φωτισμός είναι ατμοσφαιρικός και οι μουσικές παίζουν χαμηλά.
5 τέλεια «κρυμμένα» μπαράκια για ήσυχα βράδια
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι κι εκείνες οι καλοκαιρινές βραδιές που φεύγεις από τη δουλειά, και ναι μεν δεν είσαι ακριβώς σε διάθεση «να βγω και να τα σπάσω», δεν θέλεις όμως και να γυρίσεις κατευθείαν σπίτι –ποιος αφήνει τις καλοκαιρινές βραδιές να πάνε χαμένες; Για εκείνα ακριβώς τα βράδια (των καθημερινών, κατά βάση) μοιάζουν φτιαγμένα τα σούπερ ατμοσφαιρικά μπαράκια που ακολουθούν.

Πάροτ 
Τιμόθεου 7, Παγκράτι, τηλ: 21 0821 1800



Υπάρχουν ακόμα ήσυχα στέκια στο Παγκράτι; Κι όμως. Στον πιο ανεξερεύνητο πεζόδρομο της περιοχής, το γλυκύτατο ΠάροΤ απλώνει έξω τα χρωματιστά του τραπεζάκια για να μας σερβίρει ωραίο, δροσιστικό καφεδάκι από το πρωί και φτηνά ποτά (στα 5€) αργότερα. Φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ (στα 7€) παίζει και ωραίες πολυσυλλεκτικές μουσικές, με ιδιαίτερη αγάπη στους world ήχους και τις κινηματογραφικές μελωδίες.

500 Μίλια Μακριά  
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3413563



Ένα από τα ομορφότερα café-bar του Μεταξουργείου, χειροποίητο όπως και τα υπόλοιπα στη γειτονιά του, απλώνει τα τραπεζάκια του στον σούπερ ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Σαλαμίνος, και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια (στα 2€) και καθαρά ποτά (στα 5€) αργότερα, υπό τους ήχους μουσικών που ροκίζουν –παίζουν όμως σε ιδανικά χαμηλή ένταση. Είναι, επίσης, απολύτως pet friendly, οπότε μπορείτε άνετα να φέρετε μαζί και τους τετράποδους φίλους σας.

Lab 
Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5550 0791



Λίγα τετράγωνα και πολλά έτη φωτός μακριά από την βοή της Πανόρμου, το Lab απλώνει τραπεζάκια στο χαμηλά φωτισμένο ξύλινο ντεκ του, και μας κακομαθαίνει με φανταστικά κοκτέιλ σε καλές τιμές (περί τα 7,50€). Δοκιμάστε το Kill Bill, με ρούμι, τζίντζερ και passion fruit, και το εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Zombie (στα 9€). Οι μουσικές κινούνται σε indie και alternative μονοπάτια, και ακούγονται χαμηλά, συμβάλλοντας στην ήδη ρομαντίκ ατμόσφαιρα.

Frau 
Φειδίου 6, τηλ: 21 0381 0640



Στο δρομάκι πίσω από το Ρεξ, σχεδόν απέναντι από ένα εκ των πρώτων μεγάρων που χτίστηκαν στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα (το μέγαρο του αυστριακού πρέσβη Άντον Πρόκες φον Όστεν) το Frau είναι καλλιτεχνικό, έχει κερδίσει το θεατρικό κοινό και δεν κρύβει τις αρτιστίκ ανησυχίες του. Έχει νοσταλγικά μωσαϊκά στα πατώματα, χρωματιστές χειροποίητες τοιχογραφίες στους τοίχους, και ωράριο που ξεκινά από τις 8.00 το πρωί για καφέ και τοστάκια ή πειραγμένα σνακ, όπως ντακάκια, πιτάκια με χαλούμι και άλλα finger food εδέσματα. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Παλιό ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, και τόσο νουάρ σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι ένα τζαζ μπαρ με ιδιαίτερη αδυναμία στη hard-bop και τους crooners των δεκαετιών του ’20 και του ΄30. Ιδανικό για μυστικά ραντεβουδάκια, και για ορκισμένους «πότες» που πίνουν τα ποτά τους στρέιτ, έχει το δικό του φανατικό κοινό, που ανακατεύεται με τους τουρίστες της περιοχής. Το ποτό κοστίζει 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v