Τα δωρεάν του Ιουλίου: 30 πολύ καλά νέα

Τι μουσικές, τι θερινό σινεμά σε παραλίες και σε λοφάκια, τι θέατρο στη θάλασσα… Απ’ όλα τα καλά, και εντελώς δωρεάν, έχει ο Ιούλιος που μόλις ξεκίνησε.
Τα δωρεάν του Ιουλίου: 30 πολύ καλά νέα
Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
Πότε: Δευτέρες 3, 10 και 17 Ιουλίου

Ο Λόφος του Στρέφη φιλοξενεί και αυτό το καλοκαίρι τις Μουσικές Δευτέρες του ΟΠΑΝΔΑ, έως τις 17 Ιουλίου, με εκλεκτούς προσκεκλημένους. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 20.30 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 3 Ιουλίου
Στις Γειτονιές του κόσμου…
Η Καλλιόπη Βέττα και ο Χάικ Γιαζιτζιάν σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς διαβατήρια, ένα ταξίδι που περνά μέσα από οικείες μνήμες, αλλά και από πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια.

Δευτέρα 10 Ιουλίου
Αθήνα-Θεσσαλονίκη‐Κωνσταντινούπολη
Συναυλία με τους REBELETIKO
Τρεις πόλεις που μοιράζονται τις ίδιες θάλασσες.Τρία λιμάνια που ένωσαν τόπους και ανθρώπους σε μία πορεία καθώς το κύμα του Αιγαίου σμίγει με του Βόσπορου.
Τρεις φωνές που οδηγούν και φωτίζουν μικρές και μεγάλες ιστορίες των πόλεων.

Δευτέρα 17 Ιουλίου
Αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων τιμά έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες του έντεχνου τραγουδιού, το Σταύρο Ξαρχάκο, με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του.
Ερμηνεύουν: Δώρα Λοΐζου και Μανώλης Σκουλάς

Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα

Το παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις, την χαρακτηριστική καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως τη σκηνή, φιλοξενεί από φέτος ένα ολοκαίνουριο, πολλά υποσχόμενο φεστιβάλ, με τίτλο «Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα». Το μουσικό πρόγραμμα για τον Ιούλιο περιλαμβάνει στις 8/7 Last Drive και Lost Bodies, στις 15/7 «Σμυρνέικο Μινόρε» με Γλυκερία, Dilek Koc και Αρετή Κετιμέ, στις 17/7 Koza Mostra & Θραξ Πανξ και στις 27/7 Haig Yazdjian και Δημήτρη Υφαντή.



Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις του, ξεχωρίσαμε τις εξής:

Τρίτη 4/7 | Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να συμμετέχει ενεργά στις κωμικές και πικρές στιγμές της ζωής της, παίζοντας τους υπόλοιπους χαρακτήρες του έργου. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Φέτος, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής.

Πέμπτη 6/7 | Είστε και φαίνεστε

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου, κλείνοντας 6 χρόνια δράσης, παρουσιάζει μια ιστορία από τα πίσω θρανία. Το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πλέον κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός), και ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό (Bullying). Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιώργος Κατσής, Βαλέρια Κουρούπη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ιωάννα Λέκκα, Θάνος Αλεξίου και Μιχάλης Τιτόπουλος. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη & Βασίλη Κουκαλάνι. Τα τραγούδια της παράστασης είναι του Φοίβου Δεληβοριά.

Κυριακή 23/7 | Stand Up Comedy, με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον Ηλία Φουντούλη

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Ηλίας Φουντούλης, δύο απο τους καλύτερους stand up comedians, έρχονται για μία και μοναδική παράσταση. Με όχημα τα καλύτερα τους κείμενα υπόσχονται μια βραδιά γέλιου. Το έχουν ξανακάνει, ξέρουν.

Τετάρτη 26/7 | Κατερίνα

Η παράσταση - φαινόμενο που έχει ήδη ξεπεράσει τους 40000 θεατές επιστρέφει στην Αθήνα. Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Το 7ο Athens Open Air Festival

Το πολυαγαπημένο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει ακάθεκτο τις προβολές του, σε λόφους, πλατείες, παραλίες και θερινά σινεμά. Μερικά από τα highlights του Ιουλίου:

Τετάρτη 5 Ιουλίου
Οι περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ (Die Abenteuer des Prinzen Achmed, 1926) της Λότε Ράινιγκερ
Live μουσική συνοδεία από Larry Gus with Jay Glass Dubs
Στην Πλατεία Κοτζιά (είσοδος από οδό Αθηνάς)

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowksi, 1998) των Τζόελ & Ίθαν Κοέν
Στην Παραλία Αγ. Κοσμά (2η στάση Αγ. Κοσμά, Λεωφόρος Ποσειδώνος)
Θα ακολουθήσει beach party με dj set από τον Γιώργο Μουχταρίδη του Pepper 96,6

Τρίτη 18 Ιουλίου
Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο (L’ Homme de Rio, 1964) του Φιλίπ ντε Μπροκά
Στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Διδότου 6, Αθήνα)



Πέμπτη 20 Ιουλίου
Mad Max 2 (Mad Max 2: The Road Warrior, 1981) του Τζορτζ Μίλερ
Στο Θέατρο του Λυκαβηττού

Σάββατο 22 Ιουλίου
Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα (1979) του Νίκου Νικολαΐδη
Στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Πέμπτη 27 Ιουλίου
Aφιέρωμα «British Gothic»
Μάντεψε ποιον θα σκοτώσουν απόψε (Dead of Night, 1945) των Α. Καβαλκάντι, Τσ. Κράιτον, Μπ. Ντίρντεν, Ρ. Χάμερ
Στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης)

Full Moon Fiesta με τη Μαρίζα Ρίζου και τη Big Band στην Τεχνόπολη
Κυριακή 9 Ιουλίου στις 21.00

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την πιο φωτεινή, jazz, swing, ρετρό και vintage Full Moon Fiesta με τους πιο… φρέσκους ήχους που έχει να παρουσιάσει η εγχώρια μουσική σκηνή. Η υπέροχη perfomer Μαρίζα Ρίζου συναντά την επιβλητική Big Band του Δήμου Αθηναίων σε ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο γνωστές επιτυχίες αλλά και δικά της τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τη βραδιά. Νωρίτερα στη σκηνή θα εμφανιστεί η δροσερή μουσική παρέα με άμεσες αναφορές στις παλιές Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες, οι Polkar, ενώ το άνοιγμα της βραδιάς έχουν αναλάβει οι Εκμέκ, με διασκευές από την ελληνική και την παγκόσμια δισκογραφία.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου
Πότε: Όλο τον Ιούλιο

Στη δροσιά του Θεάτρου Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, θα απολαύσουμε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. Ιδού μερικά από τα highlights:

Πέμπτη 6/7: Συναυλία των Magic De Spell με συμμετοχή του Δημήτρη Πουλικάκου.

Παρασκευή 7/7: «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από τον Πολιτιστικό Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου Αργώ.

Δευτέρα 10/7: Έργα του Μίκη Θεοδωράκη από τη Φιλαρμονική και τη Xορωδία του Δήμου Χαλανδρίου. Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. Χαλανδρίου.

Πέμπτη 13/7: «Όλοι Ένα - Φίλα με... κι’ άλλο». Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Παρασκευή 14/7: Συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές.

Σάββατο 15/7: «Fly Me To The Moon». Συναυλία με τους Tereza & Friends: Jazz, Swing, Rock n Roll, Bossa Nova, Mambo, ξένα και ελληνικά.

Δευτέρα 17/7: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι, από το θέατρο Μορφές Έκφρασης. Σκηνοθεσία Άννας Τζίμα. Ερμηνεύει ο Θωμάς Κινδύνης.

Πέμπτη 20/7: "Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…”. Μελοποιημένη ποίηση ελλήνων δημιουργών με τους: Άννη Ονουφρίου (τραγούδι), Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικες, φλογέρες, φωνή), Φώτης Παπαντωνίου (βιόλα, μαντολίνο, κιθάρα, φωνή), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο, φωνή).

Σάββατο 22/7: Παραδοσιακή μουσική και χοροί από χώρες της Αφρικής και παράλληλο παζάρι με φαγητά από την τοπική κουζίνα και είδη λαϊκής τέχνης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v