Πάμε για κοκτέιλ στο κέντρο;

Είστε για κοκτέιλ απόψε; Τέσσερα αγαπημένα μπαράκια στο κέντρο υπόσχονται μοναδικές κοκτεϊλ-ο-δημιουργίες και ωραίες μουσικές.
Πάμε για κοκτέιλ στο κέντρο;
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα στα πολλά, πάρα πολλά, εξαιρετικά κοκτεϊλάδικα του κέντρου. Βραβεύσεις επί βραβεύσεων τα έχουν κατατάξει ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, και αν αυτό δεν είναι λόγος να είμαστε περήφανοι, δεν ξέρουμε τι είναι. Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, βολτάρουμε στα λιγότερο λαοφιλή κοκτεϊλάδικα, αυτά που τελευταία έχουμε παραμελήσει, ή που δεν μας είχε μείνει χρόνος να γνωρίσουμε. Ακολουθείτε;

Στο Giraffe  
Πραξιτέλους 5, κέντρο, τηλ.: 212 1049526



Μετρά σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας στο πόστο της η Καμηλοπάρδαλη του κέντρου, που μας κακομαθαίνει με δημιουργίες όπως το Basilicious, με λονδρέζικο gin, γαλλικό σιρόπι αφροξυλιάς, λεμόνι, ανανά ψημένο με τζίντζερ, βασιλικό και έλαια από γκρέιπφρουτ (στα 8€). Οι μουσικές κινούνται σε happy jazz, soul, funk ρυθμούς. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 19.00 ως αργά.

Στο Odori 
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314674



Άλλη μία άφιξη του 2016, η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας κατέκτησε πέρυσι τις καρδιές μας με τα ιδιαίτερα κοκτέιλ της, που «παίζουν» με πολλά διαφορετικά είδη βερμούτ, αλλά δεν περιορίζονται εκεί. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το 1618 Punch, με τεκίλα Don Julio Reposado, έλαιο ανανά και φασκόμηλου, εσπεριδοειδή, creole bitters και Three Cents ginger beer (στα 8€). Σημειώστε ότι τις Κυριακές από τις 11.00 ως τις 18.00 σερβίρει και ένα καταπληκτικό brunch, λεπτομέρειες για το οποίο έχουμε εδώ

Στο 9  
Κολοκοτρώνη 9, κέντρο, τηλ.: 210 3232795



Μικρούλι και cozy, με την κονσόλα του να παίζει με την ίδια άνεση jazz, hip-hop, pop & rock, free style, και soul, ανάλογα την ώρα και τη διάθεση, μας σερβίρει ωραιότατες κοκτεϊλ-ο-δημιουργίες όπως το La llorona, με τεκίλα, μαστίχα, σιρόπι πράσινου τσαγιού, γιασεμί και πούδρα λεμονιού (στα 9€). Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, διπλές δόσεις σε κάθε φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας, μεγάλη ποικιλία τσαγιών, αφράτα κέικ και εξαιρετικούς κορμούς σοκολάτας.

Στο Luxus  
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353



Το εσωτερικό του θυμίζει χαριτωμένο παριζιάνικο μπιστρό, ενώ έξω, στο ήσυχο κομμάτι της Βαλτετσίου, τα τραπεζάκια του πλημμυρίζουν από κόσμο τα ηλιόλουστα απογεύματα. Φτιάχνει εξαιρετικά κοκτέιλ, στα 7€, σαν το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime. Έχει happy days (αντί για happy hours) κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με όλα τα κοκτέιλ του στα 5€ όλη μέρα, από το μεσημέρι και μετά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v