After μπαράκια κάτω από τα άστρα

Ωραίες μουσικές, καθαρά ποτά και φόντο… ουρανός σε πέντε μπαράκια της Αθήνας που ξενυχτάνε – πολύ.
After μπαράκια κάτω από τα άστρα

Η μπαρότσαρκα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της όμως ξαφνικά ο λιγότερο μεθυσμένος της παρέας πετάει την ιδέα για συνέχεια. Η παρέα συμφωνεί και αναζητά την επόμενη καλοκαιρινή διεύθυνση που θα φιλοξενήσει το τελευταίο ποτάκι της βραδιάς σε open air περιβάλλον.

Και τη βρίσκει στις παρακάτω διευθύνσεις.

Bolivar 
Λ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ: 6980392325

Είτε έρθετε από νωρίς το βράδυ είτε καταλήξετε εδώ ύστερα από ξενύχτι, τα πράγματα έχουν κάπως έτσι: χορός μέχρι το ξημέρωμα δίπλα στην θάλασσα, με φιλοξενούμενους DJs που καλύπτουν όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής: από reggae και hip hop μέχρι techno, house και electro. Το Bolivar σε κλίμα εξωτικό, μας κρατά συντροφιά όλο το καλοκαίρι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ανεβαστικές μουσικές. Δείτε εδώ τα events του. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€, ενώ η είσοδος κυμαίνεται στα 10-15€ ανάλογα το event. 

Terraza
Τριπτολέμου 31, Γκάζι

Η open air ταράτσα του ξενυχτά (ή καλύτερα… ξεπρωινιάζει) τα Σαββατοκύριακα φιλοξενώντας την αφρόκρεμα της εγχώριας (και ενίοτε ξένης) dance σκηνής. Ο χορός στο Terraza δε σταματά ούτε το πρωί, επομένως ό,τι ώρα και να αποφασίσετε να το επισκεφθείτε μέσα στη μαύρη νύχτα, ο κόσμος θα είναι εκεί, οι μουσικές θα «χτυπάνε» σε techno, electro, house ρυθμούς ανάλογα το event και το κέφι θα βαράει κόκκινο. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Enzzo de Cuba
Αγίας Παρασκευής 70, Περιστέρι

Από το Μπουρνάζι… στην Κούβα μας τηλεμεταφέρει σταθερά εδώ και χρόνια το Enzzo, από νωρίς το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Με έναν χώρο εμπνευσμένο διακοσμητικά από την Havana Vieja, το ιστορικό κέντρο της κουβανέζικης πρωτεύουσας, το Enzzo στήνει φιέστες κάτω από τους φοίνικες της πλακόστρωτης αυλής του και μας σερβίρει αυθεντικά μοχίτο, όσο εμείς χορεύουμε σε λάτιν ρυθμούς κάτω από τα άστρα. Το απλό ποτό κοστίζει 8€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Cantina Social
Λεωκορίου 6, τηλ: 2103251668

Από τους πρώτους διδάξαντες της «χύμα» τάσης που κατέλαβε σιγά σιγά την Αθήνα, και ένα από τα αγαπημένα after της πόλης, το Cantina Social είναι το αγαπημένο στέκι της avant-garde κουλτούρας της πόλης και διαθέτει μια συμπαθέστατη αυλίτσα-ακάλυπτος, στην οποία πιάνουμε θέση για φτηνές μπύρες και ποτά (από 6€). Οι μουσικές του δεν χωρούν κάτω από ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις, και γι’ αυτό μας αρέσουν πολύ.

45 μοίρες
Βουτάδων 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729

Μεγάλη, δροσερή και πέρα για πέρα ροκ, η ταράτσα των 45 μοιρών παίζει δυνατές ροκιές, έχει λίγα τραπεζάκια και σκαμπό για τις παρέες, αλλά κινείται στη λογική «όρθιο, χύμα πάρτι» με ποτά στα 7€ και φόντο τις καμινάδες του Γκαζιού στην γειτονική Τεχνόπολη. Σίγουρα, η πλέον διαφορετική πρόταση στην γκαζιώτικη θάλασσα του mainstream, και μια από τις καλύτερες επιλογές για να ακούσουμε «σκληρές» μουσικές μέχρι… πολύ αργά.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v