Μπαράκια με αέρα θαλασσινό στο Παλαιό Φάληρο

Ωραίες μουσικές, δυνατά κοκτέιλ, καφεδάκια από το πρωί και… άρωμα από θάλασσα. Πέντε σούπερ μπαράκια στο Παλαιό Φάληρο.
Μπαράκια με αέρα θαλασσινό στο Παλαιό Φάληρο
της Ηρώς Κουνάδη

Φημισμένο για τα μπαράκια του μπορεί να μην είναι, αυτό όμως δε σημαίνει πως αν σε φέρει ο δρόμος στο Παλαιό Φάληρο, ή αν μένεις εδώ, δεν έχεις πού να πιείς ένα ποτό, βρε αδερφέ. Για του λόγου μας το αληθές, συγκεντρώσαμε πέντε ωραιότατα μπαράκια, εντός κι εκτός της Μαρίνας του Φλοίσβου, για τα νυχτοπερπατήματα, αλλά και τα καφεδάκια σας.

Meni’s
Ναϊάδων 58, τηλ.: 210 988 5599



Είναι café, είναι και μπαράκι, φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ (δοκιμάστε το Mai Tai τους, θα μας θυμηθείτε), βγάζει και τραπεζάκια έξω, σε μια μικρή μεν γλυκύτατη δε αυλίτσα, στρωμένη με τις χαρακτηριστικές πλάκες των νησιώτικων σπιτιών. Αν πεινάσετε, έχει και νοστιμότατα τσιμπολογήματα, ενώ συχνά-πυκνά φιλοξενεί και live και βραδιές-έκπληξη, όπως το πρόσφατο Sushi Night. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46, τηλ.: 210 9812080



Τα κοκτέιλ του παίζουν δυνατά, η λίστα κρασιών συναγωνίζεται επάξια εκείνη ενός αμιγώς wine bar, και τα κυριακάτικα brunch του είναι θεματικά –μέχρι στιγμής, έχουμε δοκιμάσει μεξικάνικο, μιλανέζικο, βενετσιάνικο, βίγκαν, και θαλασσινών. Έχει σούπερ αφράτες πολυθρόνες μέσα, και σιδερένιες καρεκλίτσες με μαξιλάρια έξω, σε μια αυλή πνιγμένη στο πράσινο, ό,τι πρέπει για τα ανοιξιάτικα δειλινά μας. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Due Cavallieri 
Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ.: 21 0985 1247



Ξεφεύγει από την ομοιογένεια της Μαρίνας του Φλοίσβου, κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει, αλλά όχι ο μοναδικός. Μερικοί ακόμα είναι τα φρέσκα κέικ/ μπισκοτάκια/ κρουασανάκια που έρχονται κερασμένα με τον καφέ μας το πρωί, το γεγονός ότι είναι pet friendly, και οι ωραίες ανεβαστικές μουσικές του –οι οποίες βέβαια θα μπορούσαν να παίζουν ένα κλικ πιο χαμηλά, αλλά δε γίνεται να τα έχεις όλα. Ειδική μνεία αξίζουν και τα κοκτέιλ (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Winter Star με βότκα και πουρέ passion fruit, και τις παραλλαγές του Μοχίτο με ρόδι ή passion fruit) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7-9€.

Mare Marina
Μαρίνα Φλοίσβου, κτίριο 6, τηλ: 2109822220



Πλάι στο ομώνυμο κομψό εστιατόριο της Μαρίνας, ο πρόσφατα ανακαινισμένος, μοντέρνος χώρος της βεράντας με τις navy διακοσμητικές λεπτομέρειες λειτουργεί ως Exclusive Bar. Η μεγάλη, α λα πιλοτήριο σκάφους, μπάρα του ετοιμάζει δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ που στοιχίζουν 9,50€ για να τα απολαύσετε ατενίζοντας τα ιστιοπλοϊκά –σημειώστε ότι το ποτό στοιχίζει 7€ και ότι ο χώρος λειτουργεί από νωρίς για καφέ (από 3€).

Booktalks  
Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, τηλ.: 210 9802520



Δεν είναι ακριβώς μπαρ, το αγαπάμε όμως πολύ για να το αφήσουμε έξω από τη λίστα μας –επίσης, σερβίρει και ποτά, οπότε μετράει. Ζεστό café και ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο δύο σε ένα, είναι ιδανικό για ήσυχα καφεδάκια/ κρασιά/ ποτά στο χουχουλιαστό του εσωτερικό, όπου τα αρώματα των βιβλίων ανακατεύονται με εκείνα του αχνιστού καφέ, απλώνει όμως και τραπεζάκια έξω για όσους απολαμβάνουν τα ανοιξιάτικα απογεύματα ή τα τσιγάρα τους –ή και τα δύο. Πριν, μετά ή και… κατά τη διάρκεια της αλκοολοποσίας χαζεύουμε τα γεμάτα ράφια του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στον ίδιο ενιαίο χώρο (κι έχει και πολύ καλές τιμές) και βέβαια ρίχνουμε και την απαραίτητη ματιά στο τμήμα με τα μεταχειρισμένα βιβλία, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 2€. Θα το βρείτε ανοιχτό ως τα Μεσάνυχτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v