Ρομαντικά τετ α τετ με θέα θάλασσα

Εσείς, το αντικείμενο του πόθου σας, ένα δροσερό καφεδάκι ή ένα ανοιξιάτικο κοκτέιλ και μπροστά σας… το απέραντο γαλάζιο. Όλα αυτά, σε επτά παραθαλάσσιες διευθύνσεις.
Ρομαντικά τετ α τετ με θέα θάλασσα

Οι καλύτερες ανοιξιάτικες ρομαντζάδες (καλό είναι να) γίνονται με θέα θάλασσα.

Η θερμοκρασία πλέον το επιτρέπει – εντάξει, πάρτε και ένα μπουφανάκι καλού κακού – ενώ το γαλάζιο φόντο και το ηλιοβασίλεμα που καθρεφτίζεται μέσα του εγγυώνται άφθονα φτερωτά αγγελάκια να σας περιβάλουν.

Είτε είναι ένα «τιποτένιο» καφεδάκι είτε μια νυχτερινή έξοδος, τα παρακάτω παραθαλάσσια καφέ και φτιάχνουν το καλύτερο σκηνικό για… δύο.

* Στον Δον Κιχώτη στην Καστέλλα (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68) το ρομάντζο αποκτά χαρακτήρα… εναλλακτικό. Ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε πριν από χρόνια σε ατμοσφαιρικό café-bar, με ξύλινα πατώματα, πέτρινους τοίχους, μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στη θάλασσα, και μια υπέροχη ταρατσούλα με ακόμα πιο πανοραμική θέα που ενδείκνυται για καφεδάκια κάτω από τον ήλιο, ή ποτάκι υπό το φως των αστεριών. Τα ποτά ξεκινούν από 8€.


* Στο Kitchen Bar (Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, τηλ: 210 9812004) θα απολαύσετε πανοραμική θέα στον Σαρωνικό από την τζαμαρία του επάνω ορόφου και γενναίες δόσεις ρομαντζάδας με θέα τα καραβάκια της Μαρίνας Φλοίσβου. Ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και συνεχίζει το μεσημέρι και το βράδυ για γεύμα με λαχταριστά burgers, risotti, μακαρόνια, πίτσα, cocktails (από 7€) και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.


Extra bonus το ενδεχόμενο να μπείτε εν συνεχεία στον πειρασμό να κάψετε (σχεδόν) ό,τι φάγατε βολτάροντας με το έτερον ήμισυ στα φαρδιά πεζοδρόμια που ενώνουν το Πασαλιμάνι με την Πειραϊκή –ή προς την αντίθετη κατεύθυνση, με την Καστέλλα και το Μικρολίμανο.

* Στο café bar και εστιατόριο Moorings (Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659)  το μάτι χάνεται στη θάλασσα που ατενίζουν τα τραπεζάκια του πάνω από τον μικρό κολπίσκο. Το απόλυτο ρομαντικό σκηνικό για να τσουγκρίσετε κοκτέιλ, τα οποία στοιχίζουν 9-10€. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Tropical Lust με Smirnoff Red βότκα, πράσινο μήλο, φράουλα, λάιμ, τόνκα ή το Chioni με Jose Cuervo blanco, μαστίχα, δαμασκινο, μπαχάρικα, λεμόνι. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά, mainstream μονοπάτια.


* Στο Ark (Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας) οι μουσικές είναι ένα κλικ πιο «ανεβαστικές», το κύμα σκάει μια ανάσα από τα άνετα τραπέζια, τα κοκτέιλ ευφάνταστα και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες εμπνέουν ρομαντικό και… εξωτισμό. Στον χώρο του μπαρ, την παράσταση κλέβουν τα «πειραγμένα» κοκτέιλ Θάνου Κριμπούρα, ο οποίος έχει φτιάξει μια άκρως ενδιαφέρουσα κοκτέιλ list που ενδείκνυται για πειραματισμούς. Μια ανάσα από το κύμα, θα δοκιμάσετε ένα άψογο homemade barrel aged Manhattan ή ένα Νέκταρ με σκούρο ρούμι, κόκκινο κρασί, φατουράδα Κυθήρων και εσπεριδοειδή. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-11€. Σερβίρει και καφέ από νωρίς το πρωί.


* Στο Skipper’s (Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 210 9880282)η ατμόσφαιρα είναι αρκετά πιο χαλαρή. Η πιο σταθερή από τις σταθερές αξίες μας στην Παραλιακή, το πάντα απροσποίητο καφέ μπαρ απλώνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια τραπεζάκια στο ξύλινο ντεκ του, που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοφόρου, και αγναντεύει τα γιωτ και τα ιστιοφόρα της Μαρίνας του Αλίμου. Σερβίρει οικονομικότατα καφεδάκια (στα 2,50€ ο espresso freddo) που γίνονται καθαρά ποτά (στα 6,50€) και βαρελίσιες μπύρες όσο η ώρα περνά.


* Το Charlotte (Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 4173141) φέρνει κάτι από αέρα μπιστρό και wine bar στο λιμάνι, απλώνει και τραπεζάκια με φερ φορζέ πολυθρόνες πλάι στη θάλασσα και φτιάχνει ιδανική ατμόσφαιρα για ρομαντικά τετ α τετ, κρατώντας τα ντεσιμπέλ σχετικά χαμηλά. Ανοίγει και από νωρίς το πρωί, για καφεδάκι. Τα ποτήρια κρασί ξεκινούν από 6€, τα ποτά από 7,5€ και τα κοκτέιλ από 10€.


* Το Cavo (Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι, τηλ.: 22940 39018), για τους αισθηματίες που εξορμούν από τα βόρεια προάστια, είναι ένα από τα ωραιότερα café-bar δίπλα στην ανατολική… Παραλιακή. Θα το βρείτε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι. Στα ξύλινα ντεκ του, που είναι χωρισμένα σε διαφορετικά επίπεδα, σερβίρονται δροσερά καφεδάκια από τις 10.00 το πρωί τα Σαββατοκύριακα (και από τις 17.00 τις καθημερινές), ελαφριά σνακ και λαχταριστά γλυκά αργότερα, και καθαρά ποτά (στα 7€) όταν ξεκινά να πέφτει το σκοτάδι.


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v