Οι καλύτερες αθηναϊκές pubs

Ιρλανδέζικες, σκωτζέζικες και βρετανικές, αυτές είναι οι καλύτερες pub για pints, φαγητό και αθλητικές μεταδόσεις στην Αθήνα.
Οι καλύτερες αθηναϊκές pubs

Μας ταξιδεύουν με την αυθεντικότητά τους στα στενά της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας. Η ατμόσφαιρά τους μυρίζει ζύθο και τα λαχταριστά τους πιάτα συνοδεύουν άψογα την κατανάλωση ενός (ή και παραπάνω) pints.

Βάζουμε Dropkick Murphys στο αυτοκίνητο και προγραμματίζουμε εξορμήσεις στις πιο αυθεντικές pubs της πόλης. 



Local pub
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 0864443

Η «τοπική» pub τρέφει μεγάλη αδυναμία στις βρετανικές και τις αμερικάνικες μπύρες, φιλοξενεί συχνά πυκνά guest βαρέλια από διάφορα μέρη του κόσμου, και μας συστήνει ψαγμένες ετικέτες, limited edition μπύρες και ένα σωρό ζυθο-προτάσεις που ανανεώνονται διαρκώς και διατηρούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Η εξυπηρέτηση είναι DIY, κοινώς μπαίνετε μέσα παίρνετε τη μπύρα που θέλετε και κάθεστε στο όμορφα διακοσμημένο (και άκαπνο) εσωτερικό του ή βγαίνετε έξω καιρού επιτρέποντος στη μίνι πλατεία. Σημειώστε ότι η Local pub δεν σερβίρει φαγητό, αλλά αν θέλετε παραγγέλνετε από αλλού και τρώτε εδώ, ενώ οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 3,5€.

The Lazy Bulldog
Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836

Εδώ η μπύρα ρέει άφθονη από τις 28 (!) βρύσες της προσφάτως αφιχθείσας - και προσφάτως βραβευμένης από το αμερικάνικο site RateBeer- απέναντι ακριβώς από την είσοδο της Τεχνόπολης pub, η οποία αποτελεί αδερφάκι της Local. Ο εσωτερικός της (και άκαπνος) χώρος είναι ατμοσφαιρικός, με μαύρες επιφάνειες, τηλεοράσεις για αγώνες, δερμάτινους καναπέδες και μια τεράστια μπάρα που… τραβάει την μπυροκατανάλωση. Οι ετικέτες προτιμούν την αγγλοαμερικάνικη σχολή ζυθοποίησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε και κλασσικές αξίες, όπως Guiness, Staropramen και Weihenstephaner. Το μενού περιλαμβάνει λιχουδιές όπως club sandwich με ζυμωτό ψωμάκι και country πατάτες, fried chicken burger, fish and chips, λουκάνικα και παϊδάκια BBQ, σε χορταστικότατες μερίδες. Για μια μπυροβραδιά με φαγητό, θα πληρώσετε 20€/ άτομο.

The Wee Dram
Κονοπισοπούλου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106916509

«Μεζουρίτσα» θα μεταφράζαμε ελεύθερα το όνομα της αυθεντικής και σούπερ κεφάτης σκοτσέζικης pub της Αθήνας, η οποία σερβίρει μπύρες από μικροζυθοποιείες της Σκωτίας (αλλά και κάποιες ελληνικές ετικέτες όπως η «μελένια» Septem), single malt whiskies, σκωτσέζικο πρωινό, burgers και brunch. Στους πάγκους καταφθάνουν πλην του ζύθου διάφορες εκδοχές τηγανητής πατάτας (bowl of chips με τσένταρ και ξύδι, με σάλτσα κάρρυ, με καφέ σος Εδιμβούργου κ.α.), onion rings, burgers με τηγανητά αυγά ή τσίλι κον κάρνε και μεγάλες ποικιλίες κρεατικών που χορταίνουν ως και τέσσερα άτομα. Κάθε Δευτέρα απολαμβάνουμε βαρελίσια Άλφα με 2€ (το μισό λίτρο), ενώ Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες η Άλφα στοιχίζει 1,5€ από τις 18.00 μέχρι τις 17.00. Για φαγητό μετά μπύρας υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο.

James Joyce 
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

Από τη Σκωτία στην Ιρλανδία, χάρη στην ιρλανδέζικη James Joyce, την παμπ στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου που διαθέτει πέντε διαφορετικά βαρέλια και ικανοποιητική ποικιλία από ετικέτες μπύρας και ιρλανδέζικου ουίσκι. Το περιβάλλον αυθεντικά δουβλινέζικο, στις οθόνες παίζουν ασταμάτητα αθλητικοί αγώνες, και στους πάγκους σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ νοστιμιές όπως παραδοσιακή πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, Guinness pie από μοσχάρι και η ομώνυμη μπύρα. Για μια πλήρη μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Mike’s Irish Bar
Σινώπης 6, πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7776797

Η ατμόσφαιρα εδώ «φωνάζει» ιρλανδέζικη παμπ, σε έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί άρρηκτα με… επικές βραδιές καραόκε και σούπερ κεφάτα live: Γιγάντια βαρέλια μπύρας χρησιμεύουν ως τραπεζάκια και ζεστά χρώματα ξύλου ντύνουν τα λίγα εκατοστά του χώρου που δεν είναι καλυμμένα από memorabilia ιρλανδικών ομάδων και ετικετών μπύρας. Ιδανικό σκηνικό για να πιάσουμε θέση και να απολαύσουμε ικανοποιητική ποικιλία ιρλανδέζικων ετικετών μπύρας και να δοκιμάσουμε τις ικανότητες των φωνητικών μας χορδών. Οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 5€ και τα ποτά από 8€.

O' Connell's Irish Pub
Ακτή Μιαούλη 79, Πειραιάς, τηλ:  210 4281110

Μπύρα με την… αρμύρα σερβίρει αυτή η ατμοσφαιρική ιρλανδέζικη γαστρο-pub στον Πειραιά, η οποία φημίζεται για την αυθεντικότητά της, την ωραία ατμόσφαιρα που φτιάχνει με αγώνες στην τηλεόραση και συχνά live με blues/soul μπάντες και την εξαιρετική της κουζίνα. Την μεγάλη ποικιλία μπύρας σε βαρέλι συνοδεύουν δημιουργικές γεύσεις, όπως Hot & Sticky Chicken Wings με σάλτσα blue cheese, εσκαλόπ με βούτυρο σκόρδου και πουρέ αρακά, τραγανό μοσχαράκι με πιπέρι και γλυκιά μαρμελάδα τσίλι, και ωραιότατες σαλάτες όπως η γενναιόδωρη Ceasar’s ή εκείνη με το κους κους και τη λιωμένη φέτα. Για μια μπυρο-βραδιά συνοδεία φαγητού, υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο. Δείτε το μενού εδώ.

Molly Malone's 
Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ: 2108944247

Σημείο αναφοράς στην ζυθοκατανάλωση για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, η pub Molly Malone’s σερβίρει... φιλική ατμόσφαιρα, άφθονες ετικέτες μπύρας, αγώνες και τίμιο φαγητό τύπου pub. Οι επιλογές σε βαρέλι περιλαμβάνουν Guinness, Kilkenny, Fosters και Carlsberg, ενώ η διακόσμηση του χώρου ακολουθεί πιστά το πρότυπο «ξύλο – δέρμα», με έντονη την αγάπη για το ράγκμπι και το ποδόσφαιρο. Στα του μενού, δοκιμάζουμε τάρτα με κατσικίσιο τυρί, παραδοσιακή Ιρλανδέζικη πίτα ψαριού, τρυφερές λωρίδες κοτόπουλου παναρισμένες σε κινέζικη φρυγανιά, ζουμερή μπριζόλα Rib Eye, αλλά και αυθεντικό ιρλανδέζικο πρωινό με χοιρινά λουκάνικα, ιρλανδέζικο μπέικον, μαύρη και άσπρη πουτίγκα, σωταρισμένα μανιτάρια, ψητή ντομάτα, τηγανητά αβγά, φασόλια, κροκέτα πατάτας και φρυγανισμένο ψωμί. Δείτε το μενού εδώ. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v