Φρέσκα μπαράκια στις γειτονιές της πόλης

Στον Υμηττό, το Χαϊδάρι, το Μετς, τα Πετράλωνα και την Νέα Ιωνία τα κοκτέιλ είναι εξαιρετικά, οι μουσικές ψαγμένες και η ζωή ωραία.
Φρέσκα μπαράκια στις γειτονιές της πόλης
της Ηρώς Κουνάδη

Αν το κέντρο έχει το όνομα –και την πολυκοσμία– οι γειτονιές έχουν την χάρη. Και πλέον δεν υστερούν καθόλου σε επιλογές βραδινής εξόδου. Το αντίθετο: Νέα μπαράκια κάνουν την εμφάνισή τους διαρκώς λιγότερο ή περισσότερο μακριά από το κέντρο, βάζοντας τις γειτονιές τους στον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας, και δυσκολεύοντας την απόφαση πού θα (πρωτο)πάμε. Αλλά χαλάλι τους. Ιδού πέντε ολόφρεσκα μπαράκια που αξίζει να επισκεφθείτε στις γειτονιές της πόλης.

July
Κασταμονής 148, Νέα Ιωνία, τηλ. 210 2797779



Πώς είναι το Noel του κέντρου, στο οποίο είναι πάντα Χριστούγεννα; Ε, στο July που άνοιξε τον προηγούμενο Ιούλιο στη Νέα Ιωνία, θα είναι πάντα καλοκαίρι. Και θα τρώμε πάντα απίστευτο παγωτό μηχανής (ή soft, όπως το έλεγε ο καθένας στο χωριό του) για να τιμάμε το όνομά του. Δεν είναι, βέβαια, μόνο αυτό: Θα πίνουμε και εξαιρετικά κοκτέιλ (στα 7,50€) και καφέδες από σπέσιαλ χαρμάνια όλη μέρα (από το πρωί στις 7.30) και θα τσιμπολογάμε νοστιμότατες μπαγκέτες και σπιτικές πορτοκαλόπιτες, ακούγοντας ωραίες καλοκαιρινές μουσικές.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, τηλ.: 6949 445158



Δεν έχει ούτε χρόνο που άνοιξε τις πόρτες του για να κάνει λίγο πιο αρτιστίκ ακόμα το ήδη υπέροχο Μετς. Παίζει ωραίες μουσικές που ξεφεύγουν από την πεπατημένη της jazz-o-funk προς περισσότερο ροκ μονοπάτια, και σερβίρει από το πρωί ωραία καφεδάκια και φρέσκους χυμούς. Η πραγματική αποκάλυψη, όμως, είναι τα κοκτέιλ του. Δοκιμάστε, για του λόγου μας το αληθές, το Canadian Fig με μαύρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι, και το Tommy’s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Novem
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5323667


Έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγους μήνες, και ομόρφυνε κι άλλο την ήδη όμορφη Δύση. All day προορισμός, που συνδυάζει εκλεκτούς καφέδες, φρεσκοκομμένους από το γνωστό και μη εξαιρετέο Mind the Cup του Περιστερίου (τους οποίους μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι), εκλεκτά κρασιά, λαχταριστά γλυκά ημέρας, ελαφριά σνακ και σούπερ κοκτέιλ, όπως το εμπνευσμένο The Walking Dead, μια έξτρα λαρτζ παραλλαγή του Zombie. Στη διακόσμηση ξεχωρίζουν η γυάλινη μπάρα, που μας επιτρέπει να χαζεύουμε βήμα-βήμα την προετοιμασία των κοκτέιλ μας και το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που ενώνει τις παρέες σε μία. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, κάτω από τα δέντρα και τις φυλλωσιές της χαϊδαριώτικης Καραϊσκάκη, όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει. Οι τιμές ξεκινούν από το 1,80€ για τον καφέ, και από τα 8€ για τα κοκτέιλ.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Σας το έχουμε ήδη συστήσει, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει το καινούριο μπαρ μιας από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας από τη λίστα με τα φρέσκα μπαράκια στις γειτονιές. Στην υπέροχη αυλίτσα που ενώνει τρεις μονοκατοικίες των Κάτω Πετραλώνων, ανάμεσα σε βίντατζ έπιπλα και αραμπέσκ πλακάκια, απολαμβάνουμε απίστευτες κοκτεϊλ-ο-δημιουργίες, σαν το Bluegrass Sour, με φουντούκι, λεμόνι, μπέρμπον, σταγόνες καπνιστού ουίσκι και bitters, ή το Art Brut, με φράουλες, ροδάκινο, λεμόνι , κρέμα βαλσάμικου, λικέρ βοτάνων και βότκα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ το Upupa Epops σερβίρει και σούπερ καφεδάκια από νωρίς.

Peace of Mind
Πλατεία Υμηττού 3 και Καισαρείας, Υμηττός, τηλ.: 210 7621880



Θα ξεκινήσουμε από τα σημαντικά: Φτιάχνει κοκτεϊλάρες. Δοκιμάστε, ας πούμε, το Spicy Mule, με βότκα, homemade σιρόπι τσίλι, ανανά, λεπτές φέτες αγγουριού και κόκκους καυτερού πιπεριού καγιέν, και θα μας θυμηθείτε. Ανοίγει, όμως, από το πρωί για να μας σερβίρει και τέλειο φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, έχει και σπιτική σανγκρία για τα απογεύματα. Απλώνει τραπεζάκια έξω, έχει και μια ταρατσούλα χάρμα οφθαλμών που θα την τιμάμε δεόντως όσο ακόμα ο καιρός καλά κρατεί. Οι δε τιμές του είναι ωραιότατες: Από 6€ ξεκινούν τα ποτά, από 7€ τα κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v