Νέα ωραία μπαράκια στη φθινοπωρινή Αθήνα

Μια υπέροχη αυλίτσα στα Πετράλωνα κι ένα κοκτεϊλάδικο στο Μεταξουργείο είναι δύο από τα ολόφρεσκα αθηναϊκά στέκια που θα… ξεφθινοπωριάσουμε.
Νέα ωραία μπαράκια στη φθινοπωρινή Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Λίγα μεν, υπέροχα δε είναι τα καινούρια μπαράκια αυτή τη στιγμή στην πόλη. Ένας τσαλαπετεινός που απλώνει τα φτερά του σε μια κουκλίστικη αυλή των Πετραλώνων, μερικά βατράχια που παίζουν τέλειες μουσικές στη νεκραναστημένη γειτονιά του Ψυρρή, ένα σούπερ κοκτεϊλάδικο σε ένα παλιό πλυσταριό του Μεταξουργείου, ο Pepe που φέρνει το ιταλικό aperitivo στο Κολωνάκι και ένα στιλάτο wine bar με θαλασσινό άρωμα στη Γλυφάδα.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214


Μακράν η ωραιότερη αυλίτσα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ενώνει τρία χαμηλά σπιτάκια των Κάτω Πετραλώνων, και φιλοξενεί το νέο αγαπημένο κοκτεϊλάδικο της πόλης. Στρωμένη με ασπρόμαυρο πλακάκι, και στολισμένη με αραμπέσκ πλακάκια και βίντατζ πολυελαίους που κάνουν τέλεια αντίθεση με τους «φθαρμένους» τοίχους και τα νοσταλγικά έπιπλα, είναι ό,τι πρέπει για τα σεπτεμβριάτικα βράδια της επιστροφής στην πόλη. Το ίδιο, βέβαια, και τα κοκτέιλ του: Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς, να σερβίρει καφεδάκι

The Frogs 

Αριστοφάνους 4, Ψυρρή, τηλ.: 211 4019607



Ήρθε το κατακαλόκαιρο να ταράξει τα νερά της γειτονιάς του Ψυρρή, που τελευταία ξαναπαίρνει τα πάνω της, με φρέσκα και εναλλακτικά στέκια, μετά το mainstream κύμα που τη σάρωσε και την έπνιξε πριν από δέκα χρόνια. Το The Frogs στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο –και υπέροχα αναπαλαιωμένο– νεοκλασικό της Αριστοφάνους, συνδυάζει λίγες και καλές βιομηχανικές πινελιές με κλασικά στοιχεία στη διακόσμησή του (μας αρέσουν πολύ οι σούπερ ατμοσφαρικοί του φωτισμοί και η γυμνή πέτρα στους τοίχους) και φτιάχνει ωραία κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€.

Manhattan Project 

Ακάδημου 11, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5249567



Έλειπε ένα καλό κοκτεϊλάδικο από το Μεταξουργείο, να τα λέμε κι αυτά. Το πανέμορφο Manhattan Project απλώνει τα ξύλινα τραπεζάκια του έξω από τους κατακόκκινους τοίχους του, και μας σερβίρει ωραία κοκτέιλ κάτω από τον έναστρο ουρανό μιας από τις πιο αγαπημένες μας γειτονιές στην Αθήνα. Δοκιμάστε, ας πούμε, το Kuhina, με ρούμι, σπιτικό σιρόπι κάρδαμου, φρέσκο χυμό ανανά και lime, το Interstellar με τζιν, καρύδα, βασιλικό, passion fruit και lime, και το The Bonita Applebum, με τεκίλα, μήλο, μέλι, κανέλα και Raspberry Peach Grand Marnier. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Pepe Aperitivo

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3608591



Άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες (το opening ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου) στη θέση του παλιού Soiree και υπόσχεται ολοήμερα πάρτι στο Κολωνάκι, γευστικά και μη. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και ωραία σνακ, συνεχίζει με μπρουσκέτες, πίτσα και ενδιαφέροντα ριζότι. Το γκράντε νέο που φέρνει η άφιξή του δεν είναι άλλο από το aperitivo (το οποίο θέλουμε να δούμε να επεκτείνεται κι άλλο στην Αθήνα) το οποίο θα φιλοξενεί από τις 19.00 ως τις 21.00 τα απογεύματα, με crostini σολωμού, τηγανιτά ραβιόλι με pesto και ποικιλίες ιταλικών τυριών και αλλαντικών, να συνοδεύουν τα ελαφριά κοκτέιλ μας, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€.

Enoteca da Salvatore

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8940007



Το ολοκαίνουριο wine bar της Γλυφάδας έχει ήδη προλάβει να κάψει καρδιές, με τα εκλεκτά κρασιά του, 180 τον αριθμό, που προέρχονται από διάφορους αμπελώνες της Μεσογείου, και συνδυάζονται τέλεια τόσο με finger food, όσο και με ένα εκτενέστατο ιταλικό μενού. Εννοείται ότι πολλές ενδιαφέρουσες ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι. Ο δε χώρος αποπνέει αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας, όπως αρμόζει στη γειτονιά του, ενώ τραπεζάκια απλώνονται και έξω, όσο οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακόμα καλά κρατούν. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 3€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v