Πού βγαίνει τώρα η Αθήνα;

Ιδού οι πιο περιζήτητες περιοχές της πόλης όπου τα νέα café και μπαράκια ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο.
Πού βγαίνει τώρα η Αθήνα;
Είναι ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα αλλάζουν οι ισορροπίες στον χάρτη της διασκέδασης της Αθήνας. Κάποτε η γειτονιά του Ψυρρή ανέβαινε σα να μην υπάρχει αύριο, ύστερα το Γκάζι έγινε «αυτοκρατορία», έπειτα η πλατεία Καρύτση πήρε τη σκυτάλη και άρχισε να σφύζει από μπαράκια, πιο πρόσφατα η πλατεία Αγίας Ειρήνης και ούτω καθεξής.

Αυτό το καθεξής μας οδήγησε στις σημερινές hot πιάτσες της πόλης. Εκεί όπου ανοίγουν τα μπαράκια που συζητιούνται στα social media, τα café όπου όλοι τρέχουν για μια φωτό στο Instagram, εκεί όπου παλιά στέκια αποκτούν νέους γείτονες που προσφέρουν brunch, δυνατά DJ sets και πολλά τραπεζάκια για τους διψασμένους και πεινασμένους (για check in) Αθηναίους. Και γεμίζουν όλα. Ιδού οι πιο περιζήτητες πιάτσες της πόλης τώρα:

Το Κουκάκι

Ο πεζόδρομος της Ολυμπίου, ο πεζόδρομος της Δράκου και τα μεταξύ τους στενάκια δημιουργούν μια από τις πιο… νέες παλιές γειτονιές της πόλης, που άρχισε να αναρριχάται τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις όχι μόνο των «ντόπιων» αλλά όλης της Αθήνας. Πέρα λοιπόν από τα παλιά και αγαπημένα στέκια και τα συνεργατικά καφενεία της περιοχής, τη μερίδα του λέοντος στο «talk of the town» απέκτησαν νέες αφίξεις όπως το «Μπελ Ρέι» με την industrial αισθητική και το ωραίο brunch, το Hops Beer & Burger, με τα ζουμερά του burgers, ο «Μπαμπάς» με την βιομηχανική αλλά παρεΐστικη ατμόσφαιρά του και το Kinono με την αρτιστίκ σάλα, τις ωραίες γεύσεις και την σοφιστικέ του αύρα.

Οι παρυφές του Ψυρρή

Την αρχή έκανε το Τρανζίστορ στην οδό Πρωτογένους, φέρνοντας ξανά κόσμο σε αυτό το παραμελημένο στενάκι εκεί που το Μοναστηράκι δίνει τη θέση του στου Ψυρρή. Ο καλλιτεχνικός (και αργότερα όλος ο) κόσμος της Αθήνας αγάπησε τα κοκτέιλ του, τις χαλαρές μουσικές του και τα πιάτα ημέρας του, τα καλοκαίρια στο δρομάκι γινόταν το αδιαχώρητο και αυτό σήμαινε ότι… χωρούν κι άλλοι στο παιχνίδι. Όπως το Barrett, που κατέφτασε σχεδόν απέναντι για να μας σερβίρει καθαρά ποτά και σούπερ μουσικές. Στις τοπ προσθήκες της γειτονιάς, το Handlebar με τα τραπεζάκια για λίγους και καλούς, τις χαμηλές τιμές και την εναλλακτική ποδηλατική του φιλοσοφία, καθώς και το Little Kook που ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στην «παρέα», ένας χώρος εμπνευσμένος από τα παραμύθια που σερβίρει εξαιρετικές σοκολάτες και γλυκά.

Οι πλατείες Πλαστήρα και Βαρνάβα

Μετά την πλατεία Προσκόπων, σειρά είχαν άλλες πλατείες του Παγκρατίου να γνωρίσουν «δόξες» και να γεμίσουν κόσμο. Η πλατεία Πλαστήρα έκανε την αρχή, όταν το Chelsea Hotel έφερε όλο τον hip κόσμο του κέντρου στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου του για καφέ και ποτό. Απέναντι, η Αρbarόριζα πρόσθεσε στην εξίσωση την φοιτητική διάθεση, τα ελληνικά (οικονομικότατα) κοκτέιλ και την όμορφη αυλή της, ενώ η Tortuga στις παρυφές της πλατείας κατέφθασε για να ταΐσει όλους τους θαμώνες του Παγκρατίου και να τους χορτάσει με τις σούπερ τορτίγιες της. Στην πλατεία Βαρνάβα, στα κλασικά καφενεία προστέθηκαν το υπέροχο, νοσταλγικό Superfly με έναν χώρο βγαλμένο από τις αναμνήσεις και τα παιδικά μας δωμάτια, το Σκάζη café με την vintage αισθητική και την jazz funk “καρδιά”, το T&Toggs στην άκρη της πλατείας με τα ωραία του ροφήματα και, για τους πεινασμένους, το Colibri για υπέροχα burger και το Baba ganoush για τραγανά φαλάφελ.

Ο πεζόδρομος της Ηπίτου

Χρειαζόταν μια πιάτσα κοντά στο Σύνταγμα, αλλά μακριά από την βαβούρα του εμπορικού τριγώνου. Και τα στέκια της λιλιπούτειας αλλά πανέμορφης Ηπίτου, μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας, πρόσφεραν ακριβώς αυτό που έλειπε: Μία πιάτσα νεανική, χαλαρή και στιλάτη, όπου πλέον γίνεται το αδιαχώρητο τα βράδια. Εδώ θα πιάσετε τραπεζάκι στις σκεπαστές «αυλίτσες» του Ipitou bar, του Blue Bird και του Kiki de Grece, όλα τους κομψά, με τζαζ προσωπικότητα, δελεαστικά happy hours και διάθεση… to see and be seen. Απέναντί τους, εκεί που η Ηπίτου οδηγεί στην οδό Βουλής, βρίσκεται και το γλυκύτατο Twin Peaks all day bar με τις ωραίες τζαζ μουσικές και την αυθεντική ατμόσφαιρα bistro.

Το Χαλάνδρι

Εκτός κέντρου, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για έξοδο, αφού συγκεντρώνει πλέον τεράστια ποικιλία, για να έχουμε να διαλέξουμε από δεκάδες διαφορετικές εναλλακτικές: Για ρομαντικό καφεδάκι στο Petit Fleur στην πλατεία. Για κοκτέιλ και λουκουμάδες στο Melouk. Για ωραία sets ή… ζεστά cookies στην Κόκκινη Σβούρα. Για brunch στην σκεπαστή αυλή του Penny Lane, στο Theory  , το Mr Peacock και το Najbarajo για κοκτέιλ σε υπέροχες αυλές και στο Snatch για ποτά και ροκ διάθεση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v