Οι καλύτερες βόλτες είναι στο Χολαργό

Καφές στον ήλιο, βόλτες στον Υμηττό, μεζέδες και κοκτέιλ σε αγαπημένα στέκια. Αυτό το Σάββατο, (ξανα)ανακαλύπτουμε τον Χολαργό.
Οι καλύτερες βόλτες είναι στο Χολαργό
Οι λιακάδες του Φεβρουαρίου μας ανοίγουν την όρεξη για βόλτες στη φύση. Οι οποίες με τη σειρά τους μας ανοίγουν την όρεξη για λαχταριστούς μεζέδες. Ε, βάλτε στην συνταγή και έναν καφέ και έναν ποτάκι κάπου ενδιάμεσα, και έχετε την καλύτερη πρόταση για σαββατιάτικη… «ημερήσια» στα μονοπάτια του Υμηττού και στις γειτονιές του Χολαργού.

Πρωινός καφές… στο Χόλαργουντ

Μας συγχωρείτε για το λογοπαίγνιο, αλλά σίγουρα ωχριά μπροστά στην ονομασία του πιο «χειροποίητου» και χύμα café του Χολαργού, με το άκρως κινηματογραφικό (από σπόντα, έστω) όνομα «Τζώννυ Ντέπυ» - συγχαρητήρια για την σύλληψη στους ιδιοκτήτες που τυχαίνει να ακούν σε αυτά τα ονόματα. Κρύβεται πίσω από μια αυλόπορτα στο 234 της Μεσογείων (τηλ: 2106542082) και αυτοσυστήνεται σαν πολυμορφικό καφενείο που σερβίρει στα χαριτωμένα τραπεζάκια και τους παρεΐστικους πάγκους του ωραιότατο πρωινό, πίτες ημέρας, δυναμωτικά ροφήματα και δροσερό καφεδάκι. Αργότερα, ο Τζώννυ Ντέπυ το γυρνά σε οινόμελα και ελληνικά κοκτέιλ, αλλά εμείς αρκούμαστε στον πρωινό καφέ και κρατάμε δυνάμεις για τη συνέχεια.

Εκεί ψηλά στον Υμηττό…

Λιακάδες χωρίς βόλτα στη φύση δεν νοούνται, γι’ αυτό και εγκαταλείπουμε τα «εγκόσμια» και οδηγούμε λιγότερο από δέκα λεπτά από τον Χολαργό, για να βρεθούμε στην αρχή των μονοπατιών του βουνού των αθηναϊκών μύθων. Η είσοδος στον Υμηττό επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, ενώ τα μονοπάτια του ενδείκνυνται είτε για περιπάτους είτε για ποδηλατάδες, πάντα με έξτρα μπόνους τη φοβερή θέα προς την Αθήνα, πέρα από τα πεύκα. Μία από τις πιο βατές και όμορφες διαδρομές είναι αυτή που ξεκινά από την Καλοπούλα, το αναψυκτήριο κοντά στη Μονή Καισαριανής, και περνά μέσα από το «πευκόστρωτο» μονοπάτι 10, καταλήγοντας στον βυζαντινό πύργο της Ανθούσας. Περισσότερα για τον Υμηττό και τις διαδρομές του σας έχουμε εδώ

Κεφτεδάκια σαγανάκι κανείς;

Μετά από τόσο περπάτημα, μας αξίζει ένα γενναίο τσιμπούσι. Και θα το απολαύσουμε στη νέα άφιξη του Χολαργού, το «Φάνη Μεζέ» (Ασπασίας 91, τηλ: 2106511124) σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στο μετρό. Αν ο καιρός το επιτρέπει, καθόμαστε στην αυλίτσα, διαφορετικά βολευόμαστε στο παρεΐστικο εσωτερικό με τις χειροποίητες αφίσες και τη νοσταλγική διακόσμηση και αρχίζουμε τις δοκιμές: Ουζοκεφτεδάκια-σαγανάκι ή ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας; Ελαφρύ απάκι ή πικάντικες παστουρμαδόπιτες; Τηγανιά κοτόπουλο ή πηλιορείτικη μελιτζανοσαλάτα; Μπουγιουρντί σαλονικιώτικο ή σουτζούκι αρμένικο; Λέμε ναι σε όλα, συνοδεύουμε με γλυκόπιοτο κρασί από τη Λήμνο και υπολογίζουμε περί τα 15€ για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα με τα όλα του.

Φινάλε… κοκτεϊλούχο

Κλείνουμε την ημέρα στις γειτονιές του Χολαργού με ποτό στο γειτονικό Bootleg (Φανερωμένης 8, τηλ.: 210 6511288), το στέκι που μετέτρεψε την αυλή ενός συνοικιακού εμπορικού κέντρου σε hip βιομηχανικό μπαράκι. Εδώ, απολαμβάνουμε ωραίες μουσικές από τους εναλλασσόμενους guest DJs του, και τσουγκρίζουμε ευφάνταστα κοκτέιλ, όπως το «Τυχερό 8» με τεκίλα, λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters ή το Romantic με μαστίχα, aperol, πικάντικο σιρόπι και ρόδι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v