Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε

Ένα γλυκύτατο μεζεδοπωλείο στο Χολαργό και ένα σούπερ γκουρμέ μπιστρό στο Σύνταγμα είναι δύο από τις πολλές και ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις στην Αθήνα.
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε
της Ηρώς Κουνάδη

Παρεΐστικα μεζεδοπωλεία, ατμοσφαιρικά μπιστρό, γκουρμέ εστιατόρια και διεθνείς κουζίνες. Απ’ όλα έχει ο χάρτης των νέων και ωραίων εστιατορίων της Αθήνας. Δοκιμάσαμε και αναμεταδίδουμε, τι πρέπει οπωσδήποτε να φάτε σε καθένα από αυτά.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124



Ζεστό και παρεΐστικο, διακοσμημένο με σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες και ζωγραφισμένες στο χέρι κινηματογραφικές αφίσες, το ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο του Χολαργού μας σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια, πειραγμένα και μη, πλάι στο αναμμένο τζάκι. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε τα κεφτεδάκια με ούζο, φέτα και ντομάτα, το μπουρέκι παστουρμά, το ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας, την τηγανιά με κρασί, μουστάρδα και λεμόνι, το κρητικό απάκι, το σαλονικιώτικο μπουγιουρντί με φρέσκια ντομάτα και καυτερή πιπεριά, την εξαιρετική φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και τα μεθυσμένα μανιτάρια με θυμάρι, κρασί και λεμόνι. Τα συνοδεύουμε όλα αυτά με κρασί από τη Λήμνο, ούζο από τη Μυτιλήνη, τσίπουρο από τον Τύρναβο ή τσικουδιές από την Κρήτη.

Έχει και μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, που κάτι μας λέει ότι θα κάνει σουξέ με το που πάρει να ανοίγει ο καιρός. Ο δε λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, μετά ποτού βεβαίως βεβαίως.

Nolan
Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243545 



Ίσως η πιο πολυσυζητημένη γαστρονομική άφιξη του φετινού χειμώνα, το Nolan παντρεύει τις κουζίνες της Ασίας (κινέζικη, βιετναμέζικη, ιαπωνική και κορεάτικη) με ελληνικές πρώτες ύλες. Καταφέρνει, έτσι, να μας σερβίρει δημιουργίες υψηλής κουζίνας που δεν έχουμε δοκιμάσει πουθενά αλλού. Στα highlights, ξεχωρίζουν το σταμναγκάθι με σουτζούκι, γαρίδες και παλαμίδα, η βιετναμέζικη κοτόσουπα με noodles, κόλιανδρο και κρόκο αυγού, και το θράψαλο με σελινόριζα, που σερβίρεται με μια ελαφριά σάλτσα βουτύρου με miso και κρεμμύδι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Bacoa
Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, τηλ.: 210 8010999



Ως αργεντίνικο εστιατόριο – steak house μας συστήνεται η ολοκαίνουρια άφιξη της Κηφισιάς που ήρθε για να κάνει ευτυχισμένους τους απανταχού κρεατοφάγους. Πολυτελέστατο όπως αρμόζει στη γειτονιά του, με αφράτους καναπέδες - σεπαρέ και μαξιμαλιστική διακόσμηση που του ταιριάζει πολύ, σερβίρει αργεντίνικα steaks με πινελιές και από άλλες κουζίνες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, η Βενεζουέλα και η Κολομβία. Θα δοκιμάσετε, ας πούμε, εξαιρετική πικάνια, διάφορες εκδοχές της βραζιλιάνικης σούβλας, αλλά και huevos rancheros (περίφημο λατινοαμερικάνικο πιάτο με αυγά, φασόλια, αβοκάντο και chili, σερβιρισμένα επάνω σε τορτίγια). Οι τιμές κυμαίνονται στα 35€ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Dara Thai
Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210 9755698



Η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει τρελάνει κόσμο τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερους εκπροσώπους της να εμφανίζονται στις γειτονιές της Αθήνας. Τελευταία άφιξη εκπροσώπου του είδους είναι αυτή εδώ η γλυκύτατη «ταϊλανδοταβέρνα» στον Άγιο Δημήτριο, που έχει να προτείνει ένα εκτενέστατο μενού της Ταϊλανδέζας μαγείρισσας Kwanrawee. Τα κάρι του είναι ωραιότατα –δοκιμάστε οπωσδήποτε το πράσινο, με κοτόπουλο και μπαμπού– τα spring rolls τραγανιστά, και η σαλάτα με την παπάγια τέλειο συνοδευτικό για να «σβήσει» το καψάλισμα. Εννοείται πως όλα μπορείτε να τα ζητήσετε όσο (μη) καυτερά θέλετε. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Chapeau
Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6845300



Είναι πολύχρωμο, είναι γλυκύτατο, έχει αύρα γαλλικής εξοχής, και μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της χαλανδριώτικης πιάτσας. Το all day μπιστρουδάκι που ακούει στο όνομα Chapeau, δηλαδή καπέλο, μας σερβίρει δημιουργικές νοστιμιές όπως το κοκοράκι με πορτοκαλολέμονα στη γάστρα, που σερβίρεται με πουρέ πατάτας και κολοκύθας, ή τα τσιγαριαστά χόρτα με αυγό ποσέ και μαρμελάδα ελιάς. Το μενού επιμελείται η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, ενώ –πιστό στην φιλοσοφία του all day– το Chapeau ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και λαχταριστό brunch και ξενυχτά ως το βράδυ με ταξιδιάρικες μουσικές και κοκτέιλ. Για πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v