7 υπέροχα μπαράκια στις στοές του κέντρου

Ξετρυπώνουμε τα μπαράκια της Αθήνας που μας σερβίρουν κοκτέιλ στις κρυμμένες στοές του κέντρου.
7 υπέροχα μπαράκια στις στοές του κέντρου
του Γιώργου Κόκουβα

Το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο στοές, νοσταλγικές και ατμοσφαιρικές, κρυμμένες ή πολυσύχναστες. Μας αρέσει ιδιαίτερα δε, όταν βλέπουμε κάποιες από αυτές να μην στέκουν εγκαταλελειμμένες με κατεβασμένα ρολά και ερημωμένα μικρομάγαζα, αλλά να είναι γεμάτες ζωή και κόσμο, που κάθεται σε όμορφα μπαράκια τα οποία σερβίρουν ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτείλ σε μερικές από τις πιο ωραίες στοές της πόλης. Όπως τα παρακάτω:

Zaf  
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ: 2103236711
Το all day στέκι στην πιο δημοφιλή πλατεία του κέντρου, εκτός από τον εσωτερικό του χώρο με τα διαφορετικά επίπεδα, απλώνει τραπεζάκια και στην στοά που ενώνει την πλατεία με τον πεζόδρομο της Ερμού. Εδώ, μας σερβίρει από το πρωί καφέ και ομελέτες, και αργότερα μπύρες ή κρασί by the glass (από 4€), καθαρά ποτά (7€) και ωραία κοκτέιλ, όπως τα Lila Pause (με βότκα, κρέμα, λικέρ σοκολάτας και πουρέ φράουλας) ή το Drose Mojito (με ρούμι, ρόδι, λάιμ, μέντα και καστανή ζάχαρη) στα 9€. Οι μουσικές παίζουν δυνατά, σε mainstream και indie ρυθμούς, ενώ αν πεινάσετε, υπάρχει και μενού street food τσιμπολογήματος από τους Food Gang, με επιλογές όπως μίνι μπέργερ, zaf-βλάκι και breadsticks κοτόπουλου.

Drunk Sinatra 
Θησέως 16, τηλ: 2103313733
Δεν έχει μόνο την μεγάλη, ψαγμένη μπάρα με τα ψηλά σκαμπό και τον πεζόδρομο της Θησέως δικό του: Ο μεθυσμένος Φράνκι έχει στη διάθεσή του και την κάθετη στον πεζόδρομο στοά, όπου απλώνει πάγκους οι οποίοι γίνονται ανάρπαστοι κάθε βράδυ, συγκεντρώνοντας σταθερά κόσμο που έρχεται εδώ για τις ωραίες, τζαζ, φανκ και ροκ μουσικές και τα signature κοκτέιλ σε βαζάκια, που ξεκινούν από τα 8€.

The Trap  
Όθωνος 10, τηλ: 2103215561
Μία από τις πρώτες αφίξεις του 2016, το The Trap είναι ένα μικρό αλλά προσεγμένο κλασικό ποτάδικο, ένα old school μπαράκι με στρογγυλά τραπεζάκια, λίγες καρέκλες και καναπέδες, ατμοσφαιρικό φωτισμό και χαλαρή ατμόσφαιρα, στη στοά πίσω από την τράπεζα της Όθωνος, μια ανάσα από το Σύνταγμα. Εδώ θα πιείτε ένα ήσυχο ποτό μετά τη δουλειά ή ένα στιλάτο κοκτέιλ με την παρέα ή το… μυστικό σας ραντεβουδάκι.

Bartessera  
Κολοκοτρώνη 25, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 2103229805
Στην πιο όμορφα διαμορφωμένη, αρτιστίκ και ζεστή στοά, το Bartessera απλώνει τραπεζάκια στο μωσαϊκό που μοιάζει περισσότερο με σκεπαστή αυλίτσα, αλλά και στους δύο βιομηχανικής αισθητικής εσωτερικούς χώρους εκατέρωθεν της στοάς. Στη μία πλευρά μάλιστα, φιλοξενούνται συνεχώς εκθέσεις φωτογραφίας ή άλλων τεχνών. Τα ποτά συνοδεύονται από ωραιότατες πίτσες ή σπιτικά γλυκίσματα, ενώ οι μουσικές κινούνται με ευκολία από funk-reggae-afro μέχρι χιπ χοπ και κινηματογραφικές μελωδίες.

Όμικρον  
Λέκκα 10, τηλ: 2103222559
Στο βάθος της μικρής στοάς που κρύβεται στο στενάκι της Λέκκα, στην καρδιά της Αθήνας, το Όμικρον έχει γίνει ένα φιλόξενο στέκι, ιδανικό για after office καφέ ή ποτό σε έναν χώρο βιομηχανικής αισθητικής, με τραπέζια και πάγκους από ανοιχτόχρωμο ξύλο, καναπέδες-παλέτες με κρυφό φωτισμό, street art διακόσμηση, τζαμαρία που χωρίζει τον εσωτερικό χώρο στα δύο και ένα μίνι αίθριο στο βάθος με… κλαδιά δέντρων να δεσπόζουν πλάι σε παλιά παραθυρόφυλλα. Εδώ πίνουμε βαρελίσιες μπύρες από 3€ αλλά και κοκτέιλ, όσο ακούμε τις ωραίες indie, soul και ηλεκτρονικές μουσικές. Αγαπημένη λεπτομέρεια: Η σύνδεση με την πιο δημιουργική στοά της πόλης στο πάνω επίπεδο, την Στοά των Εμπόρων με τα ιδιαίτερα εργαστήρια, τις κολεκτίβες και τα μαγαζάκια με τα arty χειροποίητα προϊόντα.

Galaxy  
Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 2103227733
Από τα πιο… θρυλικά ποτάδικα του κέντρου, το Galaxy είναι ένα κλασικό μπαράκι για μυημένους που απολαμβάνουν το old school σερβίρισμα του μπάρμαν πίσω από την μεγάλη ξύλινη μπάρα. Μάλιστα, ένα παλιό ευφυολόγημα λέει πως το άγαλμα του Κολοκοτρώνη πίσω από την παλιά βουλή δείχνει τον δρόμο προς τη στοά του Galaxy, καλώντας τους Αθηναίους να τα πιουν στην μπάρα του. Ρετρό διάθεση, καθαρά ποτά στα 7€ και ωραίες ποικιλίες για όσους επιθυμήσουν τσιμπολόγημα μαζί με το αλκοόλ τους, με την πιο παλιά, καλή συνταγή του ρετρό… αμέρικαν μπαρ.

La vie en rock  
Κολοκοτρώνη 11, τηλ: 2103229452
Πολύχρωμοι τοίχοι, περίτεχνα κάγκελα, παλιακές καρεκλίτσες, καθρέφτες και παιχνιδιάρικο ύφος. Το La Vie En Rock μας κερδίζει με την ζεστή του ατμόσφαιρα στον εσωτερικό του χώρο, αλλά και την urban, όσο και ρομαντική διάθεση της μικρής στοάς κρυμμένης σε μια γωνιά της πολύβουης οδού Κολοκοτρώνη. Εδώ δοκιμάζουμε draft μπύρες αλλά και υπέροχα κοκτέιλ – μη χάσετε το φημισμένο lemon pie με βότκα καραμέλα, λεμόνι, λικέρ λιμοντσέλο, σιρόπι ζάχαρης και μπισκότο. Αν το επισκεφθείτε πριν τις 20.00 θα πετύχετε happy hour με κοκτέιλ και ποτά στα 5€. Η μουσική κινείται πάντα σε ροκ μονοπάτια, από κλασική μέχρι brit ή και ελληνική rock.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v