Η έξοδος του Σαββάτου: Η Αθήνα μυρίζει Χριστούγεννα!

Ξεφυλλίζουμε σπάνια βιβλία σε ένα παζάρι βιβλίων, τρώμε ζεστό φαγάκι στου Ψυρρή και τσουγκρίζουμε μπύρες στο πιο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Σαββάτου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Η Αθήνα μυρίζει Χριστούγεννα!
Αυτό το Σάββατο, η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της και βρίσκει πολλούς τρόπους να μας κάνει να αφήσουμε το σπίτι και να βγούμε στο κέντρο: Ένα γιορτινό παζάρι σπάνιων βιβλίων, ένα νοσταλγικό μαγειρείο στου Ψυρρή και ένα δωρεάν χριστουγεννιάτικο πάρτι με κερασμένο ποτάκι στην Πλάκα είναι το τριπλό ραντεβού μας.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΑΣΚΙ
Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας με την υποστήριξη των φίλων του ΑΣΚΙ οργανώνουν το φετινό τους τριήμερο παζάρι που κορυφώνεται και ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο. Από τις 11.00 το πρώι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, έχουμε την ευκαιρία να ξεφυλλίσουμε παλιά και νέα βιβλία και περιοδικά – θα βρούμε μάλιστα σπάνιες και εξαντλημένες εκδόσεις για τη σύγχρονη Ιστορία και την Ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα υπάρχουν ακόμη λογοτεχνικές εκδόσεις, λευκώματα, περιοδικά, οι νέες και οι παλιές εκδόσεις των ΑΣΚΙ και μια σειρά άλλα ψυχωφελή και χρήσιμα αναγνώσματα που θα συνοδεύονται από γευστικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, καθώς και από ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ο χώρος του ΑΣΚΙ βρίσκεται στο 14 της οδού Σαρρή (3ος όροφος, τηλ: 2103223062).



Γεύσεις της γιαγιάς στου Ψυρρή
Δύο βήματα από το παζάρι, βρίσκουμε την πιο όμορφη και νοσταλγική γωνιά της γειτονιάς. Η Nonna (Κακουργοδικείου 6, τηλ: 2130320321) δεν είναι άλλη από μια ζακυνθινή γιαγιά, η οποία ζει και βασιλεύει μέσα από τις σπιτικές γεύσεις της φιλόξενης κουζίνας των εγγονών της. Εδώ, στη ρετρό σάλα με τις παλιές γλάστρες, τις φερ φορζέ πολυθρόνες, την στριφογυριστή σιδερένια σκάλα και (τι άλλο;) τα σερβίτσια της γιαγιάς, καθόμαστε για να δοκιμάσουμε ζεστές σούπες ημέρας, πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς, χοιρινό με μέλι, μπαλσάμικο και τοματίνια, κεφτεδάκια με φρέσκια τομάτα και γιαούρτι, μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και μανιτάρια, παστίτσιο σε πήλινο σκεύος, και όλα αυτά συνοδεία ζεστού χειμωνιάτικου βιολογικό κρασί με ελληνικά μυρωδικά. Οι τιμές είναι εξαιρετικές (στα 10-15€ κατ’ άτομο).



Πάρτυ Χριστουγέννων στην Ανοιχτή Τέχνη
Στις 22.00 το βράδυ, το γιορτινό κλίμα του Σαββάτου κορυφώνεται στην Πλάκα (Φιλελλήνων και Ναυάργου Νικοδήμου 2, 1ος όροφος). Εδώ, οργανώνεται ένα ολοζώντανο πάρτι Χριστουγέννων με δροσερά ποτά, ζεστή ατμόσφαιρα, δυνατές μουσικές και χορό ως το πρωί από τον δραστήριο χώρο πολιτισμού, σεμιναρίων, διαλέξεων και καλλιτεχνικών δράσεων Ανοιχτή Τέχνη. Η είσοδος είναι δωρεάν, και τα ποτά κερασμένα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v