5 τοπ μπαράκια στου Ζωγράφου

Ροκ μουσικές, jazz ρυθμοί, ωραιότατα cocktails, επιτραπέζια και παρεΐστικη διάθεση σε πέντε στέκια για μπαρότσαρκες στην γειτονιά του Ζωγράφου.
5 τοπ μπαράκια στου Ζωγράφου
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η αιώνια φοιτητούπολη πέρα από δεκάδες καφέ, δε θα μπορούσε να υστερεί σε νυχτερινή μπαρό-κατάσταση. Παραδόξως, οι επιλογές δεν είναι τόσες όσες θα περίμενε κανείς από μια περιοχή που πλήθη νεαρόκοσμου συρρέουν στους κεντρικούς της δρόμους. Είναι λίγες και καλές.

Ιδού πέντε από τις αγαπημένες μας.

Phileas Fogg
Παπάγου 106, τηλ.: 210 7708899

Ένας από τους ομορφότερους χώρους στη γειτονιά του Ζωγράφου, ο… Φιλέας σερβίρει καφεδάκι από το πρωί, ποτάκια και κοκτέιλ όσο πέφτει το σκοτάδι. Τα συνοδεύει όλα με τίμιο τσιμπολόγημα (μπισκότα και κέικ με τους καφέδες, μίνι αραβικές πίτες και καναπεδάκια με τα ποτά) και με ωραίες jazz-o-funk μουσικές. Έξτρα πόντους για τη ρομαντική ατμόσφαιρα, με τους χαμηλούς φωτισμούς και τα κεράκια του, και για τις διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως οι παλιές φθαρμένες βαλίτσες. Το ποτό κοστίζει 7€.

Mestizo
Αναστασάκη 1 και Παπάγου 104, τηλ.: 210 7773066

Χαμηλών τόνων μαγαζάκι μέσα στο πράσινο, ιδανικό για άραγμα και κουβέντα με την παρέα, το Mestizo μας αρέσει για την ιδιαίτερη διακόσμησή του, τις ωραίες μουσικές του, και τα εξαιρετικά κοκτέιλ που φτιάχνει η μπάρα του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Sweet Cake, με ρούμι, μήλο και gingerbread, και το D’ Asti ‘n’ Caramel, με κρασί Moscato D’ Asti και καραμέλα, ενώ αν σας αρέσουν οι σταθερές αξίες επιλέξτε κάποιο mojito. Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€. Κάθε Παρασκευή, ο C. Plomaritis αναλαμβάνει τα decks του με swing, latin και disco ακούσματα, ενώ τις Πέμπτες «παίζουν» live με jazz και funk προσανατολισμό.

Urban
Ούλωφ Πάλμε 48, τηλ.: 210 7756820

Το βιομηχανικό design συναντά τη ζεστασιά του ξύλου, και οι ολοήμεροι φοιτητικοί καφέδες τα ολονύχτια πάρτι με διάφορους Dj’s από ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς – όπως ο Δημήτρης Λεμονίδης του Pepper σε αυτό το αγαπημένο μπαράκι της περιοχής, το οποίο φέτος κλείνει 4 έτη ζωής. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, η καταπράσινη αυλίτσα με τα ξύλινα τραπέζια είναι από μόνη της λόγος επίσκεψης. Συχνά πυκνά διοργανώνει jam sessions βραδιές με ζωντανή μουσική, ενώ το ποτό κοστίζει 6,5€. Αξίζει να δοκιμάσετε πάντως και την σούπερ χειροποίητη σανγκριά τους: απλά εξαιρετική.

Architecture Rock Cafe
Ούλωφ Πάλμε 23, τηλ: 2107472907

Κλασικό φοιτητοστέκι με ροκ διαθέσεις και ατμοσφαιρική, ξύλινη διακόσμηση, η Αρχιτεκτονική είναι η πρώτη επιλογή για έξοδο μετά (ζωντανής) μουσικής. Το βράδυ τα ποτά καταφθάνουν στο τραπέζι με νοστιμότατο τσιμπολόγημα (κορυφαίο το club sandwich), ενώ στο live stage παίρνουν θέση κάθε σαββατοκύριακο ροκ σχήματα με ελεύθερη είσοδο και ρεμπέτικες κομπανίες τις καθημερινές. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα τις κάθε εβδομάδας εδώ. Η Αρχιτεκτονική διαθέτει επίσης και αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια, στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε μέχρι τις 10 το βράδυ.

Κουμπί
Εθνικής Αντιστάσεως 2, τηλ: 2107779266

Με σήμα του το… ιπτάμενο γουρούνι, το Κουμπί ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ωραιότατο καφεδάκι και παραμένει ανοικτό μέχρι αργά για εξίσου ωραιότατο ποτάκι στον κουκλίστικο εσωτερικό του χώρο, με τους όμορφους φωτισμούς και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Οι μουσικές όσο περνάει η ώρα κινούνται σε soul, funk, rock και blues μονοπάτια, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα «δυνατά» cocktails ξεκινούν από 6,50€ (πολύ καλό το τζίντζερ κάρδαμο με τεκίλα, τζίντερ, κάρδαμο, λάιμ και πορτοκάλι).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v