Τα αγαπημένα μας μπαρ στο Χαλάνδρι

Ποια είναι η ωραιότερη αυλή του Χαλανδρίου; Ποιος φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ; Πού παίζουν τέλειες μουσικές; Ένα απολύτως χαλανδριώτικο top-8.
Τα αγαπημένα μας μπαρ στο Χαλάνδρι
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις τα καλύτερα μπαράκια σε μια σούπερ πολυσυλλεκτική πιάτσα σαν αυτή του Χαλανδρίου. Οι αυλές συναγωνίζονται η μια την άλλη, και το ίδιο ισχύει και με τα κοκτέιλ, που είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, και τις μουσικές που σε ορισμένα λαμπρά παραδείγματα ξεφεύγουν από την μανιέρα της funk-o-jazz του κέντρου. Εμείς προσπαθήσαμε –προσθήκες και αντιρρήσεις δεχόμαστε στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου.

Snatch
25ης Μαρτίου 14

Αν μας υποχρεώνατε με κάποιο φονικό όπλο στο λαιμό μας να διαλέξουμε ένα και μόνο ένα μπαρ στο Χαλάνδρι, αυτό θα ήταν το Snatch. Και θα είχαμε μια σειρά από ακράδαντα επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε την επιλογή μας: Πρώτη και καλύτερη, την φανταστική αυλή του, με τα δέντρα, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και τα χτιστά καναπεδάκια. Δεύτερον, τις μουσικές του που ροκίζουν, αλλά δε μένουν «κολλημένες» σε ένα μόνο είδος. Τρίτον και βασικότερο, τα καταπληκτικά κοκτέιλ, με πρώτο και καλύτερο το extra large Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και καυτερή κόκκινη πιπεριά, που σερβίρεται σε μίνι καράφα και κοστίζει 10€ (αλλά είναι δύο κοκτέιλ σε ποσότητα). 

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7

Η φετινή άφιξη του Χαλανδρίου έχει κι αυτή μια πανέμορφη, χρωματιστή αυλίτσα στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο. Φτιάχνει επίσης φοβερά πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε και ωραιότατα τσιμπολογήματα –burger, πίτσες, μπαγκετούλες και πάει λέγοντας. Το Mr. Peacock ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι στην αυλή του.

Spiti Cocktail Bar
Ανδρέα Παπανδρέου 9, τηλ.: 210 6833677

Άνοιξε, πριν από κάμποσα χρόνια, τον χορό των αυλών στο Χαλάνδρι, και κρατά ψηλά τα σκήπτρα του πιο χαρούμενου μπαρ της γειτονιάς, με εναλλακτικά DJ sets, συμμετοχές σε ψαγμένα φεστιβάλ, stand up comedies, καταπληκτικές μουσικές και, βεβαίως-βεβαίως, εξαιρετικά κοκτέιλ, από έναν από τους καλύτερους bartenders της Αθήνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Maison Amical, με βάση το Μεταξά 7 αστέρων και σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, και το Coronus, τζιν αρωματισμένο με αμύγδαλο, παντζάρι και κανέλα μαζί με Campari, κόκκινο γκρέιπφρουτ και αρωματικά bitters. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. 

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17

Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα, με την υπέροχη αυλή και το χειροποίητο εσωτερικό της, στην οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να πας μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, με ό,τι γεύση προτιμάς εσύ) και να βρεθείς αξημέρωτα να τελειώνεις το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιέσαι πώς πέρασαν οι ώρες. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Theory
Πλάτωνος 14, τηλ: 210 6801633

Δημιούργησε τέτοιο hype όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, που σχηματίζονταν ουρές για έναν καφέ στην αυλή του. Δύο χρόνια αργότερα, το Theory εξακολουθεί να μας σερβίρει σούπερ κοκτέιλ όπως το Memories, με ρούμι, μέλι και passion fruit ή το Crazy Mao, με βότκα, μανταρίνι, lime και δυόσμο, αλλά και νοστιμότατα τσιμπολογήματα όπως τραγανές μπαγκέτες και ζουμερά burgers. Στην όμορφη αυλή του το βιομηχανικό design παντρεύεται με ρομαντικές πινελιές, σε ένα φιλόξενο, χαλαρό αποτέλεσμα. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για δροσερά καφεδάκια.

El Rey Alobar
Θουκυδίδου 7

Το πιο «κεντρίζον» από τα μπαράκια του Χαλανδρίου, ξεχειλίζει καθημερινά από κόσμο, που το τιμά για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του και τις jazzy, soul, rock και indie μουσικές του. Τα δε κοκτέιλ του είναι μια κατηγορία μόνα τους: δοκιμάστε το Dragon Flower με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο και κάρι ή το Starlight με ρούμι, βανίλια και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και θα μας θυμηθείτε. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 9€, ενώ κάθε βράδυ ένα διαφορετικό κοκτέιλ της ημέρας κάνει μόλις 6€.

Hick’s
Ανδρέα Παπανδρέου 37, τηλ.: 210 6800675

Η ιδιαίτερη διακόσμησή του συνδυάζει στοιχεία όπως το μέταλλο, το ξύλο, η πέτρα και το γυαλί, και οι μουσικές του κινούνται από την αναμενόμενη funk και jazz, μέχρι την indie rock και τα party anthems των 90s. Πολύ ιδιαίτερα είναι και τα signature cocktail του: Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Transformation, με bourbon, σιρόπι από άνθη ακακίας, φρέσκο λεμόνι και μαρμελάδα πορτοκάλι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. Το Hick’s θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι ή after office drinks, μέχρι αργά –σημειώστε ότι διαθέτει και μια μικρή, ήσυχη αυλίτσα στο βάθος της στοάς, η οποία (αυλίτσα, όχι στοά) δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Σπόρος
Κατσουλιέρη 4

Η αυλίτσα του είναι στην ουσία το αίθριο του εμπορικού κέντρου που στεγάζει τον γλυκύτατο Σπόρο, ο οποίος ήταν μια από τις πρώτες αυλές που αγαπήσαμε στο Χαλάνδρι, τέσσερα χρόνια πριν (πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια;). Δυνατά πάρτι και DJ set’s (τώρα τελευταία και 90s που θα συζητηθούν, θυμηθείτε το), πολύχρωμα καναπεδάκια και κοκτέιλ που γράφουν ιστορία είναι τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής του. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε τα Mamarena με ανανά, ρούμι και μοσχοκάρυδο, Zapatina με ρούμι, μαρμελάδα πορτοκάλι και τοματόζουμο και Ginrijahjoules με βάση το τζιν και το τζίντζερ. Τα ποτά κοστίζουν 6 ευρώ και τα κοκτέιλ 7,5€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v