Δέκα μπαράκια στην Αθήνα με ωραία μουσική

Λίγα μπαράκια στην πόλη παίρνουν πατριωτικά το θέμα μουσική. Ψάξαμε και βρήκαμε οκτώ διευθύνσεις με τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα βραδινά soundtrack.
Δέκα μπαράκια στην Αθήνα με ωραία μουσική
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ναι είναι το αλκοόλ. Ναι, είναι και η καλή παρέα. Ναι, είναι και η ατμόσφαρα – διακόσμηση. Όμως ο κύριος παράγοντας για να περάσεις καλά σε ένα μπαράκι είναι η μουσική του. Και σε αυτόν τον τομέα, μια μεγάλη γκάμα μαγαζιών εν Αθήναις χωλαίνει. Άλλα πάλι, δείχνουν να έχουν πάρει πατριωτικά το θέμα «μουσική» και φτιάχνουν soundtrack που γεμίζουν ιδανικά τις νύχτες μας στην Αθήνα.

Τα παρακάτω μπαράκια ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

7 Jokers
Βουλής 7, τηλ.: 210 3219225

Δύσκολο να βρεις τη σήμερον ημέρα στην Αθήνα έναν χώρο όπου ο κόσμος πραγματικά διασκεδάζει. Το 7 Jokers από τον δημιουργό του «Μπρικιού» το κατάφερε αυτό διαθέτοντας τα απαραίτητα συστατικά: απελευθερωμένη διάθεση που ενθαρρύνει το φλερτ, ωραία ποτά και ίσως το σημαντικότερο: ανεβαστική μουσική που σε βάζει αμέσως στο κλίμα με τις ροκ και funky… τσαχπινιές της. To απλό ποτό κοστίζει 7€.

Πραξιτέλους bar
Πραξιτέλους 33, τηλ: 2103224649

Μπαράκι – σήμα κατατεθέν στην εναλλακτική οδό της Αθήνας, το Πραξιτέλους μπλέκει μοναδικά «μαύρες» μουσικές και φτιάχνει soul/funk/hip hop χαρμάνια τα οποία ηχούν άψογα στα αυτιά μας και σε συνδυασμό με τον νεαρόκοσμο που μαζεύεται μέσα και έξω φτιάχνουν την τέλεια ατμόσφαιρα για χορό και socialiazing. Μην εκπλαγείτε όμως αν κάποια βραδιά ακούσετε και ολίγο Nick Cave ή Joy Division: το Πραξιτέλους αγαπά την καλή μουσική (ακόμα κι αν δεν είναι… μαύρη). Το ποτό κοστίζει 6€.

Batman
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9241585

Σκηνικό cult με όλη τη σημασία της λέξης, σε αυτό θρυλικό μπαρ του Νέου Κόσμου, το οποίο παραμένει σταθερή αξία αφτεράδικου για τους ξενύχτηδες που θέλουν να ακούσουν σωστά ελληνικά πριν ο ήλιος ανατείλει. Και λέγοντας «σωστά ελληνικά» εννοούμε Καζαντζίδη, Μοσχολιού, Μάλαμα, Θανάση Παπακωσταντίνου, αλλά και ρεμπέτικες μελωδίες (Βαμβακάρης, Τσιτσάνης κ.α.) δια χειρός του ιδιοκτήτη – DJ ο οποίος κάνει εμφανίσεις Πέμπτες και Σαββατοκύριακα. Μην απορήσετε βέβαια αν ακούσετε και «σφήνες» από Sinatra ή… κλασσική μουσική. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Τρανζίστορ
Πρωτογενούς 10, Αθήνα, τηλ: 697 479 7235

Δηλώνει all day café-bar bistro, όμως εμείς το προτιμάμε την νύχτα που οι μουσικές δυναμώνουν, οι 30 something πυκνώνουν και το κέφι ανεβαίνει. Και για αυτό σίγουρα ευθύνεται το πολυσυλλεκτικό του soundtrack, το οποίο παίζει – εκτός από τα Αμερικάνικα- swing και salsa μελωδίες, Edith Piaf, Frank Sinatra, funk, soul και ό,τι κεφάτο και ανεβαστικό κατεβάζει ο νους του εκάστοτε DJ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ: 210321 8373

Οι καλές μουσικές φαίνεται είναι… κολλητικές στην Πρωτογένους, μιας και το άρτι αφιχθέν Barrett ακριβώς απέναντι από το Τρανζίστορ, διαθέτει εξίσου «δυνατό» soundtrack – αν και σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Στον όμορφο εσωτερικό του χώρο με τις βιομηχανικές πινελιές, ακούμε δυνατά προσεγμένες και διαλεχτές rock, rock n roll, post punk, indie rock, brit pop, και soul μελωδίες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€.

Off the Chain Club
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια, τηλ: 2130400369

Όλοι δακρύσαμε από συγκίνηση όταν «έφυγε» το θρυλικό Mo Better, όμως τα δάκρυα λύπης έγιναν προ ολίγων μηνών δάκρυα χαράς μιας και τις μουσικάρες του εξαρχειώτικου club αναλαμβάνει να φέρει στα αυτιά μας το ολόφρεσκο Off the Chain. Το μαγαζί χωρίζεται σε τρία μέρη: ένα κεντρικό μπαρ όπου βρίσκεται το dancefloor, ένα μικρότερο για cocktails και ένα παταράκι με λίγα τραπέζια για πιο χαλαρή φάση. Alternative, indie, punk, new wave και rock'n'roll μουσικές επιλογές είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που μας επιφυλάσσουν οι Djs εδώ, καθώς και μπόλικα θεματικά parties.

Intrepid Fox
Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ. 210 3466055

Κλασικό ροκ και μέταλ στέκι στο Γκάζι, με διακόσμηση που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα: εκατοντάδες αφίσες από θρυλικές ροκ και μέταλ μπάντες, industrial πινελιές, τραπέζια μπιλιάρδου και πορφυροί φωτισμοί. Η μουσική; Ό,τι θα ήθελε να ακούσει κάθε μεταλάς/ροκάς που… σέβεται τον εαυτό του από ένα μπαρ που σέβεται τους θαμώνες του: από Metallica και Slayer μέχρι Anthrax, Maiden, Metallica και Marilyn Manson. To απλό ποτό κοστίζει 7€ και η μπύρα 5€.

Speakeasy
Λέκκα 12, Αθήνα

Από το Χαλάνδρι στο Σύνταγμα, το εν λόγω μπαράκι υιοθετεί το concept του secret bar, όπως συνήθιζαν οι ιδιοκτήτες των ποτοπωλείων της ποτοαπαγόρευσης. Εν ολίγοις, θα πρέπει να χτυπήσετε… κουδούνι για να μπείτε στη «λέσχη», να απολαύσετε το ποτάκι ή το cocktail σας και να ακούσετε ποιοτικές, 100% αυθεντικές jazz μουσικές από τους έμπειρους DJs που φιλοξενεί. Η λίστα των cocktails είναι μεγάλη, όπως επίσης και οι επιλογές σε gin, τεκίλα, ουίσκι και κονιάκ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα cocktails 7-12€.

El Rey Alobar
Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814459

Επιτέλους ένα μπαράκι στο Χαλάνδρι που ξέρει πώς να… ξενυχτάει, φροντίζοντας τους θαμώνες του με εκλεκτά ποτά (χαζέψτε λίγο την μπάρα του και θα καταλάβετε για τι ποικιλία μιλάμε) και ακόμα πιο εκλεκτές μουσικές. Εδώ θα ακούσετε από βραζιλιάνικη τζαζ, rock, λάτιν και indie μέχρι ατμοσφαιρική εναλλακτική ποπ, swing, funk και dub. Και το περίεργο είναι ότι όλο αυτό το μουσικό μείγμα σερβίρεται με τέτοιον τρόπο ώστε το κέφι να χτυπάει «κόκκινο» και ο κόσμος να χορεύει ασταμάτητα. Σαββατοκύριακα επικρατεί πανδαιμόνιο. Τα εξαιρετικά του cocktails ξεκινούν από 8€, και το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Blue Fox
Ασκληπιού 91, Αθήνα, τηλ: 6942487225

Μαγαζί – χρονομηχανή που μας μεταφέρει πίσω στα 50s και στα 60s μέσα από αντίστοιχες μουσικές και παράλληλα αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά μαγαζιά που τιμούν με την… ψυχή τους το rock and roll, το surf, το boogie woogie, τη sixties soul, το swing και το jive. Εδώ θα βρείτε pin up κορίτσια να χορεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, ζευγάρια να κάνουν εντυπωσιακές φιγούρες και τύπους με χαβανέζικα πουκάμισα και μπριγιαντίνη που «φωνάζει» rockabilly. Αν είστε τυχεροί, πιθανώς να πέσετε πάνω σε κάποιο από τα swing – rockabilly parties που διοργανώνονται εδώ. To απλό ποτό κοστίζει 6,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v