Swell: Καλοκαιρινό μπαλκόνι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

H νέα all day άφιξη στην Βουλιαγμένη ατενίζει από το μπαλκόνι της θάλασσα και πράσινο, σερβίρει πρωινό, brunch, sushi και cocktails και υπόσχεται ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι.
Swell: Καλοκαιρινό μπαλκόνι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Άνοιξε τις πύλες του – για την ακρίβεια την ειδυλλιακή βεράντα και την ταράτσα του – πριν από έναν περίπου μήνα στο κέντρο της αθηναϊκής ριβιέρα, στη Βουλιαγμένη και έδωσε στην περιοχή αυτό που χρειαζόταν: έναν all day χώρο για πρωινό, καφεδάκι, φαγητό και χαλαρά cocktails με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Το όνομά αυτού; Swell.

Στο Swell το πράγμα μυρίζει καλοκαίρι όπως και να το δεις. Το κυρίως μέρος του μαγαζιού είναι ένας μεγάλος και άνετος open air χώρος με τραπέζια σε δύο επίπεδα, μεγάλα και μικρά για φαγητό ή καφέ, ντιζαϊνάτα σταντ για ποτάκι και ένα όμορφο, διακριτικό μπαρ. Η θέα εξαιρετική, σε φέρνει αντιμέτωπο με το πράσινο των πεύκων και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Έναν όροφο πάνω, η ταράτσα του απολαμβάνει επίσης αφ’ υψηλού θέα και διαθέτει επίσης τραπέζια και σταντ περιμετρικά του δεύτερου μπαρ. Αναμφίβολα θα αποτελέσει το νέο hot spot δροσιάς στην περιοχή.

Όσο για το ηλιοβασίλεμα; Το μπαλκόνι – βεράντα του Swell στο φέρνει στο… πιάτο, μαζί με ένα σωρό γευστικά καλούδια. Από νωρίς το πρωί, το μενού περιλαμβάνει pancakes (5,5€), scrambled eggs (5€), French toast (4€) και φυσικά καφεδάκι, ενώ στο γευστικό παιχνίδι μπαίνουν διάφορα λαχταριστά σνακ, όπως Club Sandwich με σολομό και ντιπ καπνιστής πάπρικας (10€), ομελέτα με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα (5,5€), σαλάτες (αγαπημένη μας αυτή με το ψητό παντζάρι με κατίκι, βασιλικό και σουσάμι – 8€) και φρέσκα finger food (buffalo μοτσαρέλα με τοματίνια και πέστο, μπρουσκέτες, μίνι hot dog, mini burgers και mini pizzas). Οι τιμές τους κυμαίνονται από 6€ έως 9€ και οι μερίδες είναι χορταστικότατες.

Πιστό στην σύγχρονη τάση για fusion γεύσεις, το Swell φτιάχνει και ωραιότατο sushi σε προσγειωμένες τιμές, δεδομένης της περιοχής, που ξεκινούν από 5,5€ για 8 salmon rolls.  

Από τη φρέσκια αυτή άφιξη στην περιοχή, δε θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν και τα δροσερά cocktails. Πέρα από τις σταθερές αξίες (daquiri, mojito σε διάφορες παραλλαγές και caipirinha) βρίσκουμε και αρκετές signature ιδέες που μας άρεσαν: Asian Zombie με μαύρο, λευκό και πικάντικο ρούμι, λάιμ, passion fruit και grapefruit, Abartini με πικάντικο ρούμι, λάιμ, liquer lynchee, μαύρη ζάχαρη και Πελαργόνιο και το άκρως καλοκαιρινό Swell με βότκα, λικέρ μαστίχας, αγγούρι, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και αρωματικά bitter. Και εδώ, οι τιμές αρκετά προσγειωμένες, ξεκινούν από 8€.

Πρωινό καφεδάκι; Πρωινό… σκέτο; Μεσημεριανό after beach τσιμπολόγημα; Χαλαρό απογευματινό ποτάκι συνοδεία lounge μουσικών; Προσγειωμένες τιμές κρίσης; Το Swell απαντά σε όλα με ένα εμφατικό «ναι» και ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς την καλοκαιρινή του πορεία.

Swell
Ερμού 1 & Ποσειδώνος, Βουλιαγμένη
Κρατήσεις: 21 0896 1457
Ώρες λειτουργίας καθημερινά και Σαββατοκύριακα 09.00 -04.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v