Τα ροκ μπαράκια του καλοκαιριού

Παγωμένη μπύρα, ροκ κλασσικό ή μοντέρνο, μέταλ και – γιατί όχι – cocktails κάτω από τα άστρα. Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο δροσερά ροκ στέκια στην Αθήνα. 
Τα ροκ μπαράκια του καλοκαιριού
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Το να ψάχνεις καθαρόαιμο ροκ μπαράκι με αυλή ή κήπο ή ταράτσα στην Αθήνα είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στ’ άχυρα. Όχι γιατί δεν υπάρχουν τέτοια  μπαρ στην πόλη, αντιθέτως. Απλά στην πλειοψηφία τους είναι «κλειστά». 

Όντας λοιπόν σε καλοκαιρινό mood, ψάξαμε και βρήκαμε εκείνα που προσφέρουν μαζί με γενναίες δόσεις μπύρας και ροκ/μέταλ και τις απαραίτητες ποσότητες δροσιάς. Και ιδού μερικές καλοκαιρινές διευθύνσεις for those about to rock – αναμένουμε τις δικές σας αγαπημένες. 

45 μοίρες
Βουτάδων και Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ: 210 3472729

Η πιο ροκ ταράτσα του κέντρου «φυσάει» αυτή την εποχή, αφού η δροσιά και η θέα προς τις κόκκινες καμινάδες του εργοστασίου Φωταερίου παρέα με την Ακρόπολη γίνονται η αγαπημένη μας συνήθεια τα σαββατόβραδα – και γιατί όχι και τις καθημερινές. Συνήθεια που φυσικά συνοδεύεται πάντα από ωραίες ροκ μουσικές, από το φάσμα του mainstream μέχρι πιο hard rock επιλογές όσο περνά η ώρα, με παράλληλες προβολές στο video wall και τσουγκρίσματα μπύρας και κοκτέιλ, τα οποία κοστίζουν 9€.

Χοροστάσιο
Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ: 2103314330

Το ιστορικό rock club έχει ήδη εγκαινιάσει την ταράτσα του, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα… beach bar στην Αθήνα αφού συνδυάζει καλαμιές, ψάθες και ξύλινα τραπεζάκια πικ νικ στην άκρως καλοκαιρινή του διακόσμηση/διαμόρφωση. Οι μουσικές επιμένουν σε ροκ μονοπάτια (κυρίως τις καθημερινές), ενώ τα Σαββατοκύριακα το κλίμα είναι πιο ανάλαφρο με άφρο-jazz-freestyle μελωδίες. Το ποτό ξεκινά από 6€. 

Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106891262

Σε μια απόμερη γωνιά του φασαριόζικου Χαλανδρίου, το Snatch διαμορφώνει με καλοκαιρινή διάθεση την χαριτωμένη αυλή του και μας καλεί να πιάσουμε θέση στα όμορφα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους και να απολαύσουμε απανωτές ροκιές τα Σαββατόβραδα. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας διοργανώνονται ροκ και indie βραδιές με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς ροκ ραδιοφωνικών σταθμών. Σούπερ και τα καλοκαιρινά κοκτέιλ του, με αποκορύφωμα το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και jalapeno. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Le roi
Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι

To ροκ στέκι του Χαλανδρίου απέκτησε πέρυσι αδερφάκι στην Πανόρμου, το οποίο έχει 100% open air χαρακτήρα διατηρώντας τις μουσικές που μας έκαναν να το αγαπήσουμε ατόφιες. Ροκ χιτς από τα 60s μέχρι τα early 90s κι εδώ λοιπόν, ατμόσφαιρα στο ίδιο νοσταλγικό κλίμα με το Χαλάνδρι (συλλεκτικές μηχανές- αντίκες, τζουκ μπόξ και άλλα memorabilia) και φυσικά έξτρα δροσιά στις καλοκαιρινές μας εξόδους στην όμορφη ταράτσα του. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 5€ και τα ποτά από τα 7€. 

Tithora
Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2581819

Σταθερή rock-metal αξία στα πέριξ της Πατησίων, το Tithora Club ανοίγει την όμορφη, δροσερή αυλή του με το καταπράσινο φόντο, ο οποίος ενδείκνυται και για το μεσημεριανό καφεδάκι, αλλά και για ροκ νύχτες με αγαπημένες δυνατές μελωδίες και φυσικά μπόλικα events: tributes σε ροκ και μέταλ μπάντες, αφιερώματα σε συγκεκριμένα είδη όπως π.χ. το stoner και ένα σωρό ακόμα όμορφα και «σκληρά» για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ.  Ποτά από 5€, μπύρα από 3€.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ: 690777 8889

Ροκ μπαρ και στούντιο μαζί, το White Noise εγκαινιάζει για ακόμα ένα καλοκαίρι την δροσερή του ταράτσα και μεταφέρει όλες τις μουσικές για τις οποίες το λατρέψαμε - αφιερώματα σε Indie, Rock και Funky ήχους, Rock πάρτι με ελληνικές και ξένες μελωδίες, αφιερώματα σε συγκεκριμένες μπάντες και πολλά ακόμα – κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Βάλτε στην εξίσωση και τα φτηνά του ποτά (από 3€ η μπύρα, από 5€ το ποτό) και έχετε ένα αέρινο, ροκ και άκρως καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v