Πάμε για καφέ και brunch στον Χολαργό;

Σταθερές αξίες και νέες διευθύνσεις, ηλιόλουστες αυλές και πεντανόστιμες γεύσεις. Φύγαμε για καφεδάκια και μπραντς στον Χολαργό.

Πάμε για καφέ και brunch στον Χολαργό;

Στην απόλυτη καφεδο-μπραντσο-πιάτσα εξελίσσεται ο Χολαργός, χάρη και στο μετρό που σε φέρνει αβάδιστα στα μέρη του απ’ όπου και αν βρίσκεσαι, αλλά και στα café του που εξειδικεύονται στο πιο αγαπημένο γεύμα των Σαββατοκύριακων –και όχι μόνο. Κι αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες, παλιές και νέες, διευθύνσεις για να πιάσεις τραπεζάκι για καφέ και τσιμπολόγημα στις ηλιόλουστες αυλές τους.

Hidden Bistro
Πυθαγόρα 6 και Χίου, τηλ.: 21 0656 1950

Κουκλίστικο και κοσμαγάπητο, με φερ φορζέ πολυθρόνες στην αυλή του και ντεκόρ βγαλμένο από τα γυρίσματα της Αμελί στο εσωτερικό του, το Hidden (έτσι σκέτο, για τους φίλους) σερβίρει εδώ και χρόνια ένα από τα πιο λαχταριστά μπραντς όχι μόνο του Χολαργού, αλλά της Αθήνας όλης. Καταπληκτικά είναι τα αυγά Benedict και οι φουρνιστές ομελέτες του, αν είσαι λάτρης του κλασικού, αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι πιο πρωτότυπο, εμείς θα σου προτείνουμε τα αλμυρά Okonomiyaki pancakes, με μπέικον, cheddar, αυγό τηγανητό, λάχανο κινέζικο, spicy mayo και okonomi sauce. Στα γλυκά, πολύ δυνατά παίζουν τα Pancakes lemon pie cheesecake, με lemon curd, κρέμα Philadelphia γλυκιά και ganache λευκής σοκολάτας. Συνοδεύεις ιδανικά με ένα Fig negroni με παλαιωμένο Vermouth, Campari, Tanqueray London dry Gin, σιρόπι σύκου και έλαια πορτοκαλιού, ή κάποιο άλλο από τη μεγάλη λίστα των κοκτέιλ του, και πληρώνεις περί τα 20€ το άτομο (γύρω στα 15€ χωρίς αλκοόλ).

Olivia’s Brother
Κεραμεικού 4 και Περικλέους, τηλ.: 21 0651 1397

Μακράν το πιο ινσταγκραμικό στέκι του Χολαργού, κάνει χαμό στα social media από τη μέρα που άνοιξε και δικαίως. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι σε έναν καταπράσινο εσωτερικό κήπο, πλάι στις μεγάλες τζαμαρίες που τις ηλιόλουστες μέρες παραμένουν ανοιχτές για έξτρα αίσθηση αυλής, και θα παραγγείλεις μπραντσο-νοστιμιές από ένα εκτενέστατο μενού, που έχει κάτι για όλους. Δική μας αδυναμία τα Hortopita Eggs, αυγά τηγανητά πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με χόρτα εποχής σωτέ, φρέσκα μυρωδικά και φέτα ή ανθότυρο, αλλά και η απόλυτη αμαρτία που λέγεται Carbonara Eggs, αυγά τηγανητά και σάλτσα καρμπονάρας, με παρμεζάνα,πεκορίνο και καπνιστό μπέικον. Τα γλυκά είναι μια ολόκληρη κατηγορία μόνα τους, με το banoffee και το carrot cake να κλέβουν την παράσταση. Συνοδεύεις με κοκτέιλ σαν το ομώνυμο Olivia’s Brother με ρούμι, καραμελωμένο ανανά, orgeat και ginger beer, και πληρώνεις γύρω στα 15-17€ το άτομο.

White Spoon
Μεσογείων 234, τηλ.: 210 6533645

Στην περίφημη «παραλία» του Χολαργού, την όχθη της Μεσογείων στην οποία σε βγάζει το μετρό, το White Spoon ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν τον χορό της χολαργιώτικης πιάτσας πριν από μια δεκαετία. Συνεχίζει μέχρι σήμερα ακάθεκτο, να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια από νωρίς μέχρι ποτά και κοκτέιλ αργότερα, έχει κι ένα πολύ δυνατό brunch που δεν μένει στα κλασικά. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε τα scrambled eggs σε ψωμί sourdough με guacamole, φέτα, σχοινόπρασσο και chili flakes, και τα αλμυρά pancakes με
λουκάνικο Φρανκφούρτης, cheddar, αυγά τηγανητά, κατίκι και baby ρόκα. Οι λάτρεις των γλυκών από την άλλη, ορκίζονται στα Pancakes με καραμελωμένα μήλα, crumble, σιρόπι σφένδαμο και γλυκιά cream cheese. Φοβερές και οι σπιτικές λεμονάδες, σε διάφορες γεύσεις (δικιά μας αγαπημένη αυτή με το passion fruit). Αν δεν παρασυρθείς σε αλκοόλ, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Cornell
Αετιδέων 18, τηλ.: 21 0654 9350

Κεφάτο και παρεΐστικο, με τη μεγαλύτερη ίσως αυλή της γειτονιάς για να χωράνε όλοι οι καλοί, το Cornell είναι ένα all day μαγαζί που ξεκινά από το πρωί με καφεδάκια και brunch και συνεχίζει ως το άλλο πρωί με ποτά, κοκτέιλ και μπαρίστικα τσιμπολογήματα. Στο brunch του ξεχωρίζουμε το Chicken katsu sando, milk bread με κοτόπουλο τραγανό, πίκλα κόκκινο λάχανο, tonkatsu, μπέικον και honey mustard sauce, και το Village bowl με πανσέτα χοιρινή καπνιστή, πατάτες τηγανητές, κρέμα παρμεζάνας και αυγά τηγανητά. Στα γλυκά, πέρα από τα pancakes, μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζει η Τάρτα σοκολάτα με βάση μπισκότο Oreo, φυστικοβούτυρο και αλμυρή καραμέλα. Συνοδεύεις με σπιτικές λεμονάδες, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες ή σοκολάτες single origin από το Περού, και πληρώνεις γύρω στα 15-17€ το άτομο.

Talking Breads
Μεσογείων 232, τηλ.: 21 0652 8722

Η αγαπημένη εξαρχειώτικη διεύθυνση μόλις απέκτησε αδελφάκι και στον Χολαργό, δυο βήματα από την έξοδο του μετρό, για να βάλει το burger στο brunch μας και τα θρυλικά της σάντουιτς στη ζωή των παροικούντων τα βορειοανατολικά. Εδώ που λες, θα πιάσεις τραπεζάκι σε έναν όμορφο χώρο με βιομηχανικές πινελιές, για να δοκιμάσεις νοστιμιές όπως το δημοφιλές σάντουιτς the satay, σε χειροποίητο ψωμάκι βουτύρου με χοιρινό ξεψαχνισμένο, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και σως Satay, αλλά και το the oldschool με αρνί σούβλας, πίκλες, iceberg, καραμελωμένο κρεμμύδι και σως μουστάρδα – μέλι. Στα μπέργκερ ξεχωρίζουμε το The mafia, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, gorgonzola, σπανάκι, κρεμμύδι, λάδι τρούφας και σπιτική κέτσαπ, και το The spicy spanish με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, τυρί manchengo, λουκάνικο chorizo, πιπεριές jalapeno, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και γλυκόξινη μαγιονέζα ντομάτας. Οι τιμές για τα μπέργκερ ξεκινούν από 6,50€, το ίδιο και για τα σάντουιτς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v