Δωρεάν Ιούνιος: Το τσάμπα ζει στην Αθήνα

Παιχνίδια και ταινίες, σεμινάρια, συναυλίες και όλα όσα δωρεάν και ενδιαφέροντα θα μας απασχολήσουν τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Δωρεάν Ιούνιος: Το τσάμπα ζει στην Αθήνα
Μπαίνοντας αισίως στον τελευταίο προ-καλοκαιρινό μήνα, οι δωρεάν εκδηλώσεις που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον στην πόλη αυξάνονται. Έτσι για τον Ιούνιο έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άκρως ενδιαφέροντα σεμινάρια, να χορτάσουμε γέλιο με stand up comedy, να συμμετέχουμε σε παγκόσμιες τζαζ γιορτές και να παρακολουθήσουμε κλασσικές σινεφίλ παραγωγές.

I Love 90's: Stand-up comedy στο Mecca
Θυμάστε πότε ξεκίνησαν οι Απαράδεκτοι; Βλέπατε Baywatch; Μαρία της Γειτονιάς; Μαζεύατε αυτοκόλλητα; Γράφατε σε λευκώματα; Πηγαίνατε σε πάρτι Γυμνασίου; Παίζατε "Μπουκάλα" και "Τι κάνει ο Κύριος στην Κυρία"; Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι «ναι», τότε σίγουρα θα εκτιμήσετε το αφιερωμένο στα 90s Stand Up Comedy, το οποίο προγραμματίζεται για τις 4, 18, 25 Ιουνίου στις 21.30 στο Mecca (Ακτή Κουμουνδούρου 62, Μικρολίμανο, Πειραιάς).

Οι Shutters live με νέο EP στο Ρομάντσο
Τα «νόθα παιδιά» του Ian Curtis, του Kurt Cobain και του Eddie Vedder, όπως αποκαλούν τους 25άρηδες Shutters, μεγάλωσαν και παρουσιάζουν το πρώτο τους EP με τίτλο «So High But Underground» σε μια εκρηκτική συναυλία στις 21 Ιουνίου στο Ρομάντσο στις 21.30.

Οι «Χρυσές Νύχτες» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Οι «Χρυσές Νύχτες» της Ακαδημίας César, η κινηματογραφική γιορτή των καλύτερων μικρού μήκους ταινιών της χρονιάς από όλο τον κόσμο, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για συνολικά 32 μικρού μήκους φιλμ, τα οποία, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στη Γαλλία, θα προβληθούν σε 9 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Nana Simopoulos Group live στο Νομισματικό Μουσείο
Ο πανέμορφος κήπος του Νομισματικού Μουσείου θα γεμίσει με τις world jazz μουσικές της μεγαλωμένης στη Νέα Υόρκη μουσικοσυνθέτριας, η οποία έχει διακριθεί για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο συνδυάζει μουσικά όργανα όπως το σιτάρ, το κριθάρ, την τζαζ κιθάρα και το μπουζούκι. Οι αρμονίες της είναι από την κλασική μουσική και τη τζαζ, ενώ χρησιμοποιεί συχνά το ισοκράτημα από τη βυζαντινή μουσική, η οποία είναι παρόμοια με την ινδική μουσική. Η εμφάνισή της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 21.00.

Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο ΙΜΚ
Για έκτη συνεχή φορά, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου από τις 16 έως 26 Ιουνίου, με πρωταγωνιστές της Πόλεις και την Μουσική. Με γενικό τίτλο "City Symphonies" και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα, οι μας ταξιδεύουν Βερολίνο του 1927, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο με ξεναγούς και συνοδοιπόρους πρωτότυπες, κατά κύριο λόγο, μουσικές συνθέσεις 12 διαφορετικών δημιουργών. Δείτε το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Ρομάντσο
Το Ρομάντσο σε συνεργασία με τον χειρούργο Χρήστο Κραδασάκη μας μαθαίνει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις και να παρέχουμε βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται. Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η σοβαρή αιμορραγία, ο πνιγμός, το λιποθυμικό επεισόδιο και η σοβαρή αλλεργική αντίδραση/αναφυλαξία. Το σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 17.30. Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 6945905153 (ώρες επικοινωνίας 13:00-20:00).

Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου
Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια βραδιά πλημμυρισμένη από μουσική, στο δροσερό καταπράσινο κήπο του. Η βραδιά θα κλείσει με ένα πάρτι-έκπληξη με live μουσική. Την Κυριακή 21 Ιουνίου από τις 20.00.

Η «Νύχτα Μέρα» στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες –και νύχτες- εκδηλώσεων. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια ‘μικρογραφία’ του μέλλοντος, μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, αθλητικές δραστηριότητες για πιτσιρίκια και ενήλικες, σκάκι με τον… Gary Kasparov, συναυλίες και δημιουργικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα στο www.SNFCC.org 
 
Ο Μαγεμένος Αυλός του Μπέργκμαν
Στο πλαίσιο του Open Air Film festival και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε (ξανά) στις 28 Ιουνίου τον «Μαγεμένο Αυγλό» του Ίνγκμαρ Μπεργκαμ, μια σινεφίλ μεταφορά της γνωστής όπερας του Μότσαρτ. Η ταινία θα προβληθεί στο κτήριο της Πειραιώς 260 στις 21.30.

15o Athens Technopolis Jazz Festival
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συναντά την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε τζαζ μονοπάτια και μας προσκαλούν σε ένα ακόμη φεστιβάλ με άφθονη μουσική από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και το Wonderfall Quartet, ένα γκρουπ «σύγχρονης vocal jazz» από την Αθήνα, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ τη βραδιά θα κλείσει με συναυλία του καταξιωμένου μουσικού της διεθνούς τζαζ σκηνής Nicola Conte. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v