Νέα και ωραία καλοκαιρινά μπαράκια στην Αθήνα

Από το Χαλάνδρι ως τη Γλυφάδα, και από εκεί στο Θησείο και το Κουκάκι, η Αθήνα έχει νέα, ωραία και σούπερ καλοκαιρινά μπαρ για κάθε γούστο.
Νέα και ωραία καλοκαιρινά μπαράκια στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη 

Χρωματιστές αυλές, υπέροχα νεοκλασικά που μεταμορφώνονται σε μπαράκια, dance parties δίπλα σε πισίνες για τους λάτρεις της Παραλιακής που ποτέ δεν πεθαίνει, ακόμα και ολόφρεσκες ταράτσες με θέα Ακρόπολη έχει το μενού των νέων και ωραίων αθηναϊκών μπαρ για το καλοκαίρι του 2015. Πάρε κόσμε. 

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Η τελευταία άφιξη στην πολύβουη πιάτσα του Χαλανδρίου βρίσκεται στο σχετικά off δρομάκι του πολυαγαπημένου Σπόρου, κι έχει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, μες στις πρασινάδες και τις χρωματιστές μαξιλάρες που δημιουργούν απόλυτη αίσθηση καλοκαιριού. Μας αρέσει εξίσου και ο εσωτερικός χώρος, με τα ταιριασμένα αταίριαστα μεταξύ τους έπιπλα και τις τοιχογραφίες των καλλιτεχνών του γειτονικού Sake Tattoo Studio.

Ο «κύριος παγώνης» όμως κλέβει πραγματικά την παράσταση με τα απίθανα κοκτέιλ του: Δημιουργίες σαν το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. Αν πεινάσετε, θα παραγγείλετε και ωραιότατα τσιμπολογήματα –burger, πίτσες, μπαγκετούλες και πάει λέγοντας. Το Mr. Peacock ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι στην αυλή του. 

Underdog 
Ηρακλειδών 8, Θησείο

Για τη νέα άφιξη στον δημοφιλέστερο πεζόδρομο του Θησείου σας τα ξαναείπαμε και πρόσφατα: Είναι το πανέμορφο νεοκλασικό με τις γιγάντιες κατακόκκινες πόρτες, που διαθέτει –εκτός από το δροσερά minimal εσωτερικό του– και μια κουκλίστικη αυλίτσα, η οποία κάτι μας λέει ότι θα γίνει ο αγαπημένος μας προορισμός φέτος το καλοκαίρι.

Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινοι πάγκοι και σούπερ κοκτέιλ όπως το Cinderella, με βότκα, φράουλες και πιπέρι, το Underdog, με ρούμι, σοκολάτα, πορτοκάλι και φουντούκι ή το Suzanne, με μαστίχα, καρύδα και πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους (που θα μπορούσαν να είναι ένα «κλικ» παρακάτω) κυμαίνονται στα 10€, ενώ οι μουσικές που παίζουν μέσα δυνατά, ακούγονται στην αυλή σε ένταση ιδανική για να τα πούμε ενώ τα πίνουμε. Λειτουργεί και αυτό από το πρωί για καφεδάκι –είναι μάλιστα «παιδί» του πρώην ιδιοκτήτη του Tailor Made, πράγμα που από μόνο του εγγυάται ότι σερβίρει έναν από τους καλύτερους καφέδες της Αθήνας. 

Noel 
Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο, τηλ.: 211 2159534

Στη θέση του παλιού Γκελ Bistrot, στη Στοά Κουρτάκη που απολαμβάνει το πλεονέκτημα να… είναι στην Αγία Ειρήνη χωρίς να είναι στην Αγία Ειρήνη, το Noel υπόσχεται να φέρει τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο στην καρδιά της Αθήνας. Οι κόκκινοι τόνοι στο εσωτερικό του, τα τραπεζάκια με τις πολυθρόνες που απλώνει στη στοά, αλλά και στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη και οι funky μουσικές που γίνονται λίγο πιο χορευτικές όσο βραδιάζει συντελούν σε αυτό το στοίχημα.

Το Noel σερβίρει από νωρίς ωραία καφεδάκια (μέχρι τις 20.00) και λίγο αργότερα λαχταριστά πιάτα ιταλικής κουζίνας. Η πραγματική αποκάλυψη, όμως, βρίσκεται στα κοκτέιλ του: Δημιουργίες του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιάννη Κοροβέση, η 12μελης ομάδα του οποίου βρίσκεται εναλλάξ μέσα και έξω από το μπαρ –πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι μπάρμαν είναι και σερβιτόροι, και το ανάποδο, άρα όπου και αν καθίσετε μπορείτε να συζητήσετε, να ρωτήσετε και να μάθετε τα πάντα για το κοκτέιλ που θα πιείτε. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639

Ένα κουκλίστικο café-bistrot από αυτά που ταιριάζουν γάντι στις γειτονιές κάτω από την Ακρόπολη: Φλοράλ κουρτινάκια, ολόφρεσκα λουλούδια στα βάζα, πορσελάνινες κούπες για τον καφέ και αίσθηση που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στη Μονμάρτη της Αμελί και την παλιά Αθήνα του Μάνου Χατζηδάκη –δημιουργίες του οποίου ακούγονται συχνά-πυκνά από τα ηχεία. Στο Lotte θα πιάσετε ξύλινο τραπεζάκι από νωρίς, για μυρωδάτο καφέ ή αχνιστό τσάι, συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) ή αργότερα για ένα ποτηράκι κρασί, υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής. 

Satyrus by CV 
Κωνσταντινουπόλεως 108 και Μυκάλης, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3451744

Στη θέση που μέχρι πρότινος συναντούσαμε το CV Distiller (το οποίο μετακόμισε στη Χατζηγιάννη Μέξη, πίσω από το Hilton) το «αδερφάκι» του είναι ένα ωραιότατο wine bar που μετρά λίγους μήνες ζωής. Έχει, όμως, ήδη αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, που το αγαπά για την εκλεκτή λίστα 130 ετικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, αλλά και για τις νοστιμιές που συνοδεύουν τα κρασιά μας, είτε ως finger food για να τσιμπολογάμε πίνοντας είτε ως πιάτα για να απολαύσουμε τις δυνατότητες της κουζίνας στο έπακρο. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο δυνατό από μερικά ποτηράκια κρασί, θα βρείτε και ωραία καθαρά ποτά, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ με βάση το κρασί. 

Massroom 
Λεωφόρος Ποσειδώνος (στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά), τηλ.: 694 887 1414

Ολόκληρο το όνομά του είναι Massroom Poolside Club, και είναι το νέο παιδί στις επάλξεις της Παραλιακής-στα-πιο-αντιπροσωπευτικά της. Εντυπωσιακή ψηφιδωτή πισίνα, μεγάλα mainstream dance parties, εκλεκτοί καλεσμένοι στα decks, σέξι χορεύτριες και μεσημεριανά πάρτι δίπλα στην πισίνα, όπως το Wet Kiss κάθε Σάββατο από τις 15.00 ως τις 21.00. Με πάρτι ή χωρίς, το Massroom είναι ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκια και βουτιές στην πισίνα του. Τα βράδια του Σαββάτου ατμόσφαιρα αναλαμβάνει να φτιάξει από τα decks ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, για φουλ έξτρα Sweet Summer Nights, όπως λέγεται το πάρτι.

Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8948882

Στα Αστέρια της Γλυφάδας, ακριβώς πλάι στο κύμα, το νέο πολυτελές café-bar-restaurant που λέγεται Ark απολαμβάνει καταπληκτική θέα στη θάλασσα και μας σερβίρει από νωρίς εκλεκτά καφεδάκια από επιλεγμένες ποικιλίες καφέ (και από μικρές φάρμες που αλλάζουν τακτικά, για να δοκιμάζουμε και να ταξιδεύουμε… στον κόσμο του καφέ). Δε μένει, βέβαια, εκεί: Η κουζίνα, που κινείται σε θαλασσινά μονοπάτια, χωρίς να λέει όχι και στη στεριά, φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη, ενώ τα κοκτέιλ του βραβευμένου Τεό Σπυρόπουλου «παίζουν» με κλασικές συνταγές και ελληνικά αποστάγματα –σκεφτείτε ένα Mai Tai με σουμάδα, ή ένα Aperol Spritz με λικέρ μανταρίνι. Οι χώροι του μπαρ και του εστιατορίου είναι σαφώς διαχωρισμένοι, οι δε τιμές κυμαίνονται στα 40€ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα χωρίς κρασί, και στα 8-10€ για τα κοκτέιλ. 

Hipster Bar
Τριπτολέμου και Βουτάδων 34, Γκάζι, τηλ.: 693 252 8194

Κι αν είναι mainstream… μην το φοβάστε. Το Hipster Bar, που μετρά μόλις δέκα μέρες λειτουργίας, έχει μια από τις ωραιότερες ταράτσες της γειτονιάς, με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τις κατακόκκινες καμινάδες του Γκαζιού, και φιλοδοξίες που λένε ότι θα διοργανώσει μερικά από τα μεγαλύτερα mainstream dance parties του καλοκαιριού. Ήδη, κάθε Κυριακή φιλοξενεί το Chapeau Noir, με ακούσματα από Brit pop, Indie Rock, Funk, Rock N Roll, Hip Hop και… “MADchester”, όπως λένε χαριτολογώντας οι ίδιοι. Περισσότερα πάρτι και εκλεκτοί καλεσμένοι στα decks θα ακολουθήσουν σύντομα. Θετικά είναι και τα πρώτα σχόλια που ακούμε για τα κοκτέιλ του –λεπτομέρειες θα έχουμε σε λίγο καιρό, που θα τα δοκιμάσουμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v