Φτηνά μπαράκια στην Αθήνα: Τα ποτά των 5 ευρώ

Φτηνά ποτά, όμορφη ατμόσφαιρα, κεφάτη διάθεση. Βγαίνουμε Αθήνα και συγκεντρώνουμε δέκα μπαράκια τα οποία σερβίρουν φθηνό – και καθαρό- αλκοόλ. 
Φτηνά μπαράκια στην Αθήνα: Τα ποτά των 5 ευρώ
Φτηνά ποτά. Φράση λατρεμένη για τους μη έχοντες, περίσταση δύσκολη για τους μη ξέροντες. Δε λέμε ότι τα μπαράκια που σερβίρουν φτηνό αλκοόλ στην πόλη είναι λίγα, το αντίθετο μάλιστα. Όμως λίγα είναι εκείνα που σερβίρουν φτηνό και πρωτίστως καθαρό αλκοόλ. 

Δέκα τέτοια εντοπίσαμε στις πιάτσες της Αθήνας, ήπιαμε δύο και τρία ποτάκια και τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα για οικονομικές και αλκοολούχες εξόδους. Φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας – χικ!- προτάσεις. 

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο

Νεανικό στέκι στη γεροντοκατάσταση των μαγαζιών του Θησείου, το οποίο παίζει ωραίες μουσικές (σκεφτείτε Thievery Corporation, Black Keys, Placebo, Kings of Leon, Killers κτλ.), διαθέτει όμορφη διακόσμηση και σερβίρει καθαρά ποτά με 5€ και μπύρες από 2,5€-3,00€. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και brunch.

Drugstore
Αραχώβης 10
Στο στέκι των Εξαρχείων ισχύει το εξής: όσο περισσότερο πίνεις, τόσο λιγότερα πληρώνεις. Δηλαδή, οι δεύτεροι γύροι είναι πιο φθηνοί από τους πρώτους και ούτε καθεξής. Με λίγα λόγια, μας προτείνει να τα… σπάσουμε με 2,40€ το ποτήρι ή ακόμη πιο φθηνά για να κανονίσουμε εκεί το δικό μας πάρτι με μουσικές της επιλογής μας. Το Drugstore έχει και… αδερφάκι στου Ψυρρή. 

Paralelo
Αμφικτύονος 33

Στεγάζεται σε ένα γλυκύτατο παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και δύο χώρους δεξιά κι αριστερά της: έναν ήσυχο με τραπεζάκια κι έναν μεγαλύτερο με την μπάρα. Σερβίρει ποτά στα 5,50€ (τριπλή μεζούρα παρακαλώ!) και παίζει μουσικές που αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και τον DJ από ethnic και funk σε soul και psy ambient.

ΠαΡοΤ Bar
Τιμοθέου 7, Παγκράτι

Κάτι… παπαγαλίζει τους τελευταίους μήνες στο Παγκράτι και γεμίζει χρώμα τον πεζόδρομο της Τιμοθέου με τα τραπεζάκια και το πανέμορφο εσωτερικό του. Το ΠαΡοΤ είναι ένα mini bar με έξυπνη διακόσμηση (οι παπαγάλοι… κυριαρχούν στο μπαρ) και άκρως οικονομικά ποτά: το απλό ποτό κοστίζει 5€ και τα cocktails 7€.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5
Self Service μπαράκι, το οποίο διαθέτει όμορφη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του, βγάζει τραπεζάκια και έξω στο πεζοδρόμιο και παίζει από funk μέχρι indie και rock μουσικές. Τα cocktails του ξεκινούν από 4,20€ (πολύ καλό το mojito φράουλα) και τα απλά ποτά από 3,20€. Νερό και ξηροί καρποί χρεώνονται εξτρά.

Παράξενο Καφενείο
Σεράφη 4-6, Κάτω Πατήσια
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το καφενείο – μπαράκι στον Άγιο Νικόλαο: η μουσική επιμένει σε ροκ ήχους ανεξαρτήτως εθνικότητας, εξαιρετικοί μεζέδες συνοδεύουν τις μπύρες και τα ποτά, η διακόσμηση σε ταξιδεύει αρκετά χρόνια πίσω και οι τιμές σε αποζημιώνουν: από 1,50 η μπύρα και από 3,5€ το απλό ποτό.

Ένοικος
Καλλιδρομίου 70
Κλασικό, αγαπημένο στέκι στην πιο χαλαρή πλευρά των Εξαρχείων. Στο 70 της Καλλιδρομίου, φοιτητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι… αλκοολόπληκτοι συγκεντρώνονται για ήρεμο ποτάκι κάθε νύχτα – ο Ένοικος ανοίγει μόνο βράδυ και σερβίρει ποτάκι με 6€.

Ήβη
Στουρνάρη 2

Ξεχωρίζει στην περιοχή της πλατείας των Εξαρχείων, χάρη στην ιδιαίτερη, μοντέρνα διακόσμησή της που ποντάρει στο ξύλο και το βιομηχανικό design. Εδώ θα απολαύσετε οικονομικό καφέ (από 2€) και ποτά (από 5€), ακούγοντας ταυτόχρονα live jazz και funk μουσικές από «φρέσκα» ελληνικά σχήματα. Αγαπημένη γωνιά του μαγαζιού, το άνετο πατάρι του.

Alphaville Café Bar
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο

Συμπαθέστατο καφέ – μπαράκι στο Μεταξουργείο, με παραδοσιακό μωσαϊκό στο πάτωμα, ξύλινα τραπεζάκια και καρεκλίτσες και βιβλιοθήκη για καφέ ή ποτάκι μετά διαβάσματος. Το μαγαζί διαθέτει και επιτραπέζια για παρεΐστικες καταστάσεις, ενώ το βράδυ σερβίρει φθηνά ποτά από 5€ και cocktail με βάση τη ρακή (δοκιμάστε το Daiquiri Mango) με 4€.

Άνθρωπος
Γιατράκου 19 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο
Ο ορισμός του «ό,τι να’ναι» μπαρ (με την καλή έννοια), ο Ανθρωπος ήταν από τα πρώτα μαγαζιά στην Αθήνα που μας σύστησαν στα φτηνά ποτά και στη «χύμα» διασκέδαση. Με ρακή από την Ιεράπετρα λοιπόν, στον «Άνθρωπο» δοκιμάζουμε ρακίτο, μηλίτο και αχλαδίτο στην τιμή των 4€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v