Μπαράκια για… νωρίς: 5 στέκια για να τα π(ι)ούμε

Πέντε υπέροχα μπαράκια στο Παγκράτι, το κέντρο, τα Εξάρχεια και τη Νέα Σμύρνη μας σερβίρουν απίθανα κοκτέιλ και φτηνά ποτά από νωρίς.
Μπαράκια για… νωρίς: 5 στέκια για να τα π(ι)ούμε
Περιμένετε κι εσείς να πάει 10 η ώρα το βράδυ για να βγείτε από το σπίτι βράδυ Σαββάτου; Δεν ξέρετε τι χάνετε! Τα σαββατιάτικα απογεύματα είναι ιδανικά για τα πρώτα μας ποτά, ειδικά τώρα που βραδιάζει νωρίς, και δεν νιώθουμε Ορέστης Μακρής αν παραγγείλουμε ένα κοκτέιλ στις 7.00. Χωρίς τα πλήθη, χωρίς το γύρω-γύρω όλοι της αναζήτησης πάρκινγκ, χωρίς την απογοήτευση του να μη βρίσκεις χώρο να σταθείς σε εκείνο το καινούριο μπαράκι που θέλεις να δεις. Ιδού πέντε στέκια ιδανικά για να κλείσετε τα σαββατιάτικα ραντεβού σας νωρίς –αλλά όχι απαραίτητα και για να γυρίσετε νωρίς.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στη νεοσύστατη πιάτσα του Παγκρατίου, η Αρbarόριζα είναι νεανική και κεφάτη, έχει την ίδια παρεΐστικη ατμόσφαιρα από το πρωί… ως το άλλο πρωί, και σερβίρει με την ίδια ευκολία καφεδάκια, νόστιμους μεζέδες (ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες με τυρί και μπέικον είναι τα δικά μας αγαπημένα), ρακόμελα και κοκτέιλ. Ειδική μνεία αξίζει σε αυτά τα τελευταία, που είναι και οικονομικότατα και καταπληκτικά –δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 4,5€ και δεν ξεπερνούν τα 7€. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και ethnic μονοπάτια. 

Κιμωλία Art Café 
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Έχει ακριβώς τη σωστή αναλογία ήσυχου café και αρτιστίκ bar που αναζητάμε για να αρχίσουμε την σαββατιάτικη έξοδό μας πριν την… μπαρότσαρκα με τα δυνατά DJ sets. Εδώ, σε αυτό το κρυμμένο «μυστικό» στην Πλάκα, καθόμαστε στα όμορφα τραπεζάκια της σάλας ή των πίσω δωματίων και απολαμβάνουμε καφεδάκι ή και αλκοόλ σε πολύ οικονομικές τιμές: Το ποτό στοιχίζει 6€, η μπύρα και το κρασί από 3€ και τα ωραιότατα κοκτέιλ από 6,50€ - δοκιμάστε την… ουζοπιρίνια και θα μας θυμηθείτε. Η μουσική κινείται σε ήρεμους τζαζ τόνους που επιτρέπουν την συζήτηση. 

Ginger Ale 
Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301246

Το πιο cozy στέκι των Εξαρχείων δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να αρχίσει μια δυνατή βραδιά. Προθερμαινόμαστε με χαρούμενες μουσικές, χορευτική τζαζ και εξίσου… χαρούμενα κοκτέιλ, όπως το passion fruit martini ή το lemon pie κοκτέιλ. Αν αναζητάτε πιο ήρεμο περιβάλλον, ανεβείτε στο όμορφο πατάρι, με την ‘60s vintage διακόσμηση. 

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 21 1213 7681
Στην πλατεία των… πλατειών, στη Νέα Σμύρνη, το συμπαθέστατο αυτό καφέ μπαρ ανοίγει από νωρίς το απόγευμα τις πύλες του για εμάς που αποφασίσαμε να μπούμε από νωρίς στα… βάσανα και σερβίρει σούπερ κοκτέιλ σε αρκετά οικονομικές τιμές. Αγαπημένα μας το Zombie με 9€ και το Rose Passion με ρούμι, passion fruit και τριαντάφυλλο (7€). Όσο για το πού θα καθίσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα ήσυχα τραπεζάκια που απλώνει το Pop Up στην πλατεία, και το πιο «ανήσυχο» εσωτερικό του, στο οποίο τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν.

Circus
Ναυαρίνου 11, τηλ.: 210 3615255

Ένωσε Εξάρχεια με Κολωνάκι και μάζεψε κόσμο και κοσμάκη στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου της Ναυαρίνου, αλλά και στον cosy και freestyle εσωτερικό του χώρο. Το Circus ενδείκνυται για χαλαρή απογευματινή κουβεντούλα συνοδεία όμορφων κοκτέιλ για κάθε γούστο από τον ιδιαίτερα μακροσκελή κατάλογό του. Όσο για την αγαπημένη μας επιλογή; Το όνομα αυτής Royal Spice και τα συστατικά της spiced ρούμι, φρούτα του πάθους, σιρόπι κανέλα και μοσχοκάρυδο. Τα κοκτέιλ κοστίζουν από 8€ μέχρι 10€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v