Μπαράκια στην Αθήνα για... καλό χειμώνα

«Ζεστή» ατμόσφαιρα, cocktails, όμορφος κόσμος, κεφάτη διάθεση. Οκτώ μπαράκια στην Αθήνα υποδέχονται στο εσωτερικό τους τις χειμωνιάτικες εξόδους μας.
Μπαράκια στην Αθήνα για... καλό χειμώνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι καλοκαιρινές αυλές, οι πράσινοι κήποι και τα δροσερά cocktails αποτελούν πλέον παρελθόν. Το κρύο μπήκε για τα καλά, τα μπουφάν βγήκαν από τις ντουλάπες και η έξοδος για ποτό προσανατολίζεται πλέον σε πιο «κλειστές» εναλλακτικές.

Δεν χαλιόμαστε όμως, καθώς τα μπαράκια της πόλης προσαρμόζονται ανάλογα στην εποχή και μας καλούν πλέον στους εσωτερικούς τους χώρους για χαλαρό ή «κεφάτο» ποτό συνοδεία ωραίων μουσικών και cosy ατμόσφαιρας.

Barreldier
Βουλής 7, τηλ: 21 0321 1262

Άρτι αφιχθέν στην είσοδο της στοάς Μπολάνη, το Barreldier μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην ατμοσφαιρική εποχή της ποτοαπαγόρευσης, παλαιώνει τα spirits του σε ειδικά βαρελάκια (εξ’ ου και το όνομά του) σερβίροντάς τα είτε σκέτα είτε σε signature cocktails και «ντύνει» μουσικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα με jazz, soul και funk μουσικές. Το εσωτερικό του είναι όσο oldschool χρειάζεται για να συνάδει με το κλίμα της εποχής και όσο cosy πρέπει με δερμάτινα καθίσματα και έντονη την παρουσία του ξύλου. Το ποτό εδώ είναι σοβαρή υπόθεση, επομένως αναμένετε επιλογές καταλόγου όπως έξι διαφορετικά gin tonic εκ των οποίων το ένα είναι με homemade gin, παλαιωμένα ρούμια και μεγάλη ποικιλία σε κονιάκ με highlight εκείνο που συνδυάζεται με μπράντι, λικέρ από μαρασκίνο, πορτοκάλι και σπιτική γρεναδίνη. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889

Το καλοκαίρι τιμήσαμε δεόντως την ταράτσα του, όμως πλέον το alternative rock μπαράκι στο Γκάζι ανακαινίστηκε, ντύνεται χειμωνιάτικα και μας προσκαλεί στο cosy εσωτερικό του για φτηνά ποτά και ωραίες μουσικές. Το ξύλο, το χρώμα της πορφύρας και η πέτρα παντρεύονται αρμονικά με τον χαμηλό φωτισμό, ενώ οι αφισοκολλημένοι τοίχοι δίνουν έναυσμα για χάζι… μουσικό και σινεφίλ. Οι μουσικές κινούνται στα ροκ – alternative μονοπάτια που μας έχουν συνηθίσει ενώ τα ποτά κοστίζουν από 5€ - 6€.

Dos Agaves
Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, τηλ. 6955 587757

Αρίμπα! Η μεξικάνικη γωνιά της Αβραμιώτου με την εντυπωσιακή ποικιλία σε τεκίλα συνεχίζει ακάθεκτη την μεθυστική της πορεία στο κέντρο της πόλης, δίνοντας αέρα από «Μέχικο» στις εξόδους μας. Εδώ θα βρείτε περί τις ενενήντα ετικέτες τεκίλας και μεζκάλ, σκέτες ή σε λαχταριστά κοκτέιλ, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ενώ παράλληλα λικνίζεστε σε ροκ, σουίνγκ και ροκαμπίλι ρυθμούς. Τα cocktails ξεκινούν από 8-9€, ενώ στα highlights της λίστας συμπεριλαμβάνεται το chili chocolate με τεκίλα, σοκολάτα και καυτερό chili, αλλά και οι σούπερ μαργαρίτες. Τα σφηνάκια κοστίζουν 3€ και καταναλώνονται σωρηδόν στη μπάρα.

Dalliance House
Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 0775

To κηφισιώτικο all day bar το οποίο διανύει ήδή τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο βόρειο nightlife. Ο εσωτερικός χώρος (το νεοκλασσικό που στέγαζε το μαγαζί Carousos) είναι πανέμορφος καταφέρνοντας να συνδυάσει υποδειγματικά το παλιό με το μοντέρνο (τα σκανδιναβικά έπιπλα συνυπάρχουν με μπαρόκ διακοσμητικά στοιχεία και μοντέρνες τοιχογραφίες), ενώ τα κοκτέιλ του διακρίνονται για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Ornamajo με ρούμι, μάνγκο, λάιμ και αγάβη και το T.Q.R με συνδυασμό ρουμιών, λικέρ Αβέρνας, orange champagne και τζίντερ και το Tony G με tony blend, ελαιοσάκχαρα, chili και αλμπουμίνη. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 8€ και τα κοκτέιλ από 9€

Transistor
Πρωτογένους 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3228658

Ένα από τα ομορφότερα στέκια της Αθήνας, το Transistor διαθέτει ένα multi culti ντεκόρ που συνδυάζει στοιχεία όπως το βιομηχανικό πάτωμα, τα πολύχρωμα κολλάζ στα τραπέζια, και τα έργα τέχνης στους γυμνούς τοίχους σε ένα αποτέλεσμα που, όσο παράταιρο και αν ακούγεται, «δένει» άψογα με το χειμερινό mood. Tο ποτό σας εδώ συνοδεύουν world, jazz και funky μουσικές, αλλά και εξαιρετικά πιάτα ημέρας, όπως κοτόπουλο με κρούστα από ξηρούς καρπούς και κους κους, ζουμερά burger, και ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα. Όσο περνάει η ώρα η μουσική δυναμώνει, ο κόσμος πιάνει θέση στα μεγάλα τραπέζια, στη μπάρα και στο όμορφο πατάρι του και μια ακόμα κεφάτη βραδιά ξεκινά. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

H.o.s.t.
Ναρκίσσων 5,Νέο Ηράκλειο, τηλ: 21 0282 0430

Φρέσκια άφιξη στο Νέο Ηράκλειο, το H.o.s.t έκανε εξαρχής γνωστές τις… διαθέσεις του στη νυχτερινή (και πρωινή) ζωή του προαστίου και συνεχίζει ακάθεκτο για δεύτερο σερί χειμώνα να σερβίρει μερικά από τα καλύτερα cocktails που έχουμε δοκιμάσει στον όμορφο εσωτερικό του χώρο. Ξύλινες επιφάνειες, μια τεράστια «ραφιέρα» πίσω από το μπαρ με τα δεκάδες (ή μήπως εκατοντάδες;) λικέρ και spirits, χαμηλός φωτισμός και κεφάτη ατμόσφαιρα με ξεσηκωτικές μουσικές διαμορφώνουν τον εσωτερικό και μπαρίστικο χαρακτήρα του συμπαθέστατου αυτού μαγαζιού. Στις must επιλογές συγκαταλέγονται αδιαμφισβήτητα το Lemonpie και το εκπληκτικό Zombie. Τα cocktails ξεκινούν από 7€ και τα ποτά από 8€.

Magritte
Σοφρωνίου 12, τηλ.: 211 1848824

Αυτό το καλλιτεχνίζον μπαράκι στο Γκάζι προσφέρει μια πιο ήρεμη και χαλαρή εναλλακτική στη φασαρία των υπόλοιπων «γκαζιώτικων» στεκιών. Τα jazz και funk ακούσματά του, το ξύλινο dancefloor που κέρδισε σε χρόνο μηδέν τους λάτρεις του swing, οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας που φιλοξενούνται τους τοίχους του και τα εξαιρετικά κοκτέιλ του είναι στοιχεία που μας κάνουν να το αγαπάμε ανεξαρτήτως εποχής. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι πολύ αργά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ οι καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) είναι happy days, με όλα τα κοκτέιλ στα 7€ από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462689

Στη μέση του πουθενά, εκεί που οι γειτονιές των Κάτω Πετραλώνων «κοιμούνται», το Σπιρτόκουτο ένα από τα πιο «χουχουλιάρικα» στέκια του κέντρου, σερβίρει φθηνά κοκτέιλ (6€) και μας φτιάχνει την διάθεση με την pop διακόσμησή του. Τα σπιρτόκουτα εναλλάσονται με τοιχογραφίες του Super Mario και οι χειρόγραφες αφιερώσεις στον τοίχο διαδέχονται τα κυβάκια του Tetris και τα κολλάζ παλιών περιοδικών. Η μουσική κινείται σε εναλλακτικά μονοπάτια, ενώ γίνονται και συχνά events και θεματικά DJ sets. Ανοίγει από τις 11 το πρωί για ήσυχο καφεδάκι, διάβασμα και επιτραπέζια. Οι μπύρες ξεκινούν από 3€, τα ποτά από 5€ και τα cocktails από 6€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v