8 gay & lesbian bars για κάθε γούστο στην Αθήνα

Gay friendly cafes, lesbian μπαράκια, drag shows και clubs που καλωσορίζουν όλη την LGBT αθηναϊκή κοινότητα στις πιο «πολύχρωμες» διευθύνσεις της πόλης.
8 gay & lesbian bars για κάθε γούστο στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Από όμορφα gay friendly café στο κέντρο της πόλης και clubs για λεσβίες μέχρι εξειδικευμένα bear μπαράκια και πολυχώρους για drag show και απενοχοποιημένη διασκέδαση, η gay σκηνή της Αθήνας έχει κάτι για όλα τα γούστα. Βγάζουμε τις «παρωπίδες», αγνοούμε την ομοφοβική τάση της εποχής και χαρτογραφούμε το σκηνικό της gay διασκέδασης μέσα από οκτώ αθηναϊκά στέκια.

*Del Sol café (Βουτάδων 44, Γκάζι, τηλ: 210 3418169) 

All day στέκι με μοντέρνα διακόσμηση που τείνει προς το… εκκεντρικό στον happy εσωτερικό του χώρο και όμορφα τραπεζάκια εις παράταξη στο πεζοδρόμιο δημιουργούν ένα σκηνικό που ενδείκνυται είτε για τον μεσημεριανό σας καφέ, είτε για ένα γρήγορο γεύμα – δοκιμάστε τις ωραιότατες σαλάτες – είτε για κοκτέιλ το βράδυ (hit το dark rum mojito). Οι μουσικές κινούνται στο φάσμα του mainstream και της house.

*Noiz club (Κων/πόλεως 78 και Ιερά οδός, Γκάζι, τηλ: 210 3467850) 

Ανήσυχο και ζεστό, το club που έλκει ιδιαίτερα την λεσβιακή σκηνή της Αθήνας λειτουργεί κάθε βράδυ με πολλούς εναλλασσόμενους DJs που δεν κάνουν διακρίσεις ούτε στα… μουσικά είδη. Η είσοδος είναι σταθερά στα 7€ με ποτό και τα lives με γνωστούς καλλιτέχνες που διοργανώνονται είναι τακτικά.

*Κούκλες (Ζαν Μωρέας 32, Κουκάκι) 

Ο χώρος που έχει αποκτήσει διαστάσεις καλτ θρύλου στην Αθήνα, όχι μόνο εξαιτίας των διάσημων θαμώνων του, όπως ο Jean Paul Gaultier ή η Patricia Fields, αλλά και για τα επαγγελματικά drag shows που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην πόλη, επανέρχεται δριμύτερος αυτή τη σεζόν. Από τις 20 Σεπτεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο (1.00) και Κυριακή (23.00), θα δείτε το νέο show “Cats”, τους ανανεωμένους «Δαίμονες» και πολλές ακόμη performances-εκπλήξεις. Η είσοδος με ποτό στοιχίζει 10€.

*Almaz (Τριπτολέμου 12, Γκάζι, τηλ: 2103474763) 

Άλλο ένα μπαρ στο Γκάζι που δικαιολογεί την gay φήμη της γειτονιάς, το Almaz (στα αραβικά σημαίνει «διαμάντι») συγκεντρώνει κόσμο από όλο το LGBT φάσμα και φροντίζει για την διασκέδασή τους με ένα πλήθος live, guest DJ sets και πάρτι με ιδιαίτερες μουσικές. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, η καρδιά της διασκέδασης χτυπά στην πίσω αυλή του μαγαζιού – όπου μάλιστα τις προηγούμενες Κυριακές παρουσιάστηκαν stand up performers. Το ποτό στοιχίζει 7€ - τις Κυριακές υπάρχει happy Sunday προσφορά με 5€ το ποτό.

*VIP café club (Σταδίου 61, τηλ: 211 2129969) 

Απλός, κλασικός lounge χώρος στην καρδιά της Αθήνας, live gigs από ‘90s καλλιτέχνες και νέους τραγουδιστές και gay friendly προσωπικότητα που καλωσορίζει τους πάντες στους άνετους καναπέδες, ετοιμάζει περιποιημένα καφεδάκια από τις 8 το πρωί και ωραία κοκτέιλ το βράδυ. Τις Κυριακές παραμένει κλειστό.

*Bar Big (Φαλαισίας 12, Βοτανικός, τηλ: 6946282846) 

Οι μεγαλόσωμοι άνδρες με αγάπη για την… τριχοφυΐα έχουν βρει την δική τους όαση στο Γκάζι, όπου το Big καλοδέχεται τους bears της πόλης – χωρίς να είναι αυστηρό ως προς την υπόλοιπη LGBT κοινότητα – για ενδιαφέροντα events, δυνατές μουσικές, χαλαρά πάρτι και διοργανώσεις όπως το πρόσφατο διεθνές bear event “Haircules”. Ανοιχτό από αργά το απόγευμα για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό, το οποίο στοιχίζει 5,50€.


*
Fou Club
(Κελεού 8, Γκάζι, τηλ: 210 3466800)
 

Ένα από τα αγαπημένα clubs της LGBT σκηνής επέστρεψε και αυτή τη σεζόν με θεματικές βραδιές – από ενδιαφέρονται DJ set  και "πιπεράτα shows" μέχρι ελληνικές βραδιές την Κυριακή και international gay ή leather events ανά περιόδους. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φιλική ενώ οι τιμές εξαιρετικά χαμηλές – η τιμή του ποτού βρίσκεται σταθερά στα 5€. Ανοιχτό από τις 23.30 ως τις 2.00.



*Moe after club (Κελέου 1-5, Γκάζι, τηλ: 6955263015) 

Πρόκειται για το μοναδικό after club της πόλης, όπου ολόκληρη η LGBT κοινότητα παρελαύνει για ένα τελευταίο χορό κάθε σαββατόβραδο. Εδώ θα χορέψετε με τα τελευταία hits της ελληνικής και ξένης mainstream μουσικής – ανοιχτό από τα Μεσάνυχτα ως τα ξημερώματα. Σημειώστε ότι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην τιμή της μίας εισόδου περιλαμβάνονται δύο ποτά – το κάθε ποτό στοιχίζει 5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v