Gay bars στην Αθήνα: 8 «απελευθερωμένα» στέκια

Γνωρίστε οκτώ από τα πιο ενδιαφέροντα και «απενοχοποιημένα» στέκια στην Αθήνα που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από την gay κοινότητα της πόλης.
Gay bars στην Αθήνα: 8 «απελευθερωμένα» στέκια
Η συζήτηση γύρω από το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο τον τελευταίο καιρό έχει πυροδοτήσει ξανά τα debates παγκοσμίως σχετικά με το πόσο ομοφοβικοί είμαστε. Ελπίζοντας πως κάποια στιγμή αυτή η ημέρα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, το in2life τιμά την φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας από την «έδρα» της LGBT κοινότητας, τα αθηναϊκά μπαράκια δηλαδή που είτε ξεκίνησαν με την σημαία της «περηφάνιας» ψηλά, είτε αγαπήθηκαν πολύ από την gay κοινότητα και έγιναν μόνιμο στέκι τους. Ιδού οκτώ από τα πιο ζωντανά gay (και gay friendly) bars της πόλης:


*Rooster
(Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ.: 210 3224410)

Η πιο hot αθηναϊκή πλατεία αυτή τη στιγμή, φιλοξενεί το café bar, εμπνευστής του οποίου είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που δημιούργησε ένα all day στέκι για καφέ, ποτό, εκθέσεις τέχνης και λίγα αλλά καλά πιάτα ημέρας, που μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά στο πατάρι του (πρόσφατα ανακαινισμένου) χώρου. Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια στην πλατεία ενδείκνυνται για τον απογευματινό καφέ στην πιο πολύβουη πιάτσα του κέντρου.


*Μαγκαζέ
(Αιόλου 33, τηλ.: 210 3243740)

Άλλο ένα στέκι στις «παρυφές» της Αγίας Ειρήνης που βρισκόταν στις επάλξεις πριν η πλατεία γίνει μόδα και έγινε αμέσως αγαπημένο μέρος συνάντησης για τις gay παρέες της Αθήνας, μας υποδέχεται στο φωτεινό του χώρο με τα ποπ χρώματα, τον μεγάλο παγκόσμιο χάρτη στον τοίχο και τα ωραία κοκτέιλ του μπαρίστα. Οι μουσικές είναι uptempo, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει και μια επιλογή από σαλάτες, κρύα πιάτα και γλυκά για όσους πεινάσουν.

*Μυροβόλος
(Γιατράκου 12, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5228806)


Καφέ-μεζεδοπωλείο, πολύ αγαπητό στους gay κύκλους του κέντρου –ιδιαίτερα στις γυναίκες- και σε στρατηγικό σημείο στο Μεταξουργείο, η Μυροβόλος λειτουργεί από τις 13.00 για καφέ ή μεζέδες (με έμφαση στις ελληνικές και ανατολίτικες γεύσεις) και κρασάκι, στον πολύ ευχάριστο και arty χώρο του διώροφου εσωτερικού αλλά και στην όμορφη πλατεία του Μεταξουργείου. Η μουσική κινείται σε εναλλακτικά ελληνικά μονοπάτια, ενώ διατίθενται και επιτραπέζια για μαραθώνιους χαλαρού παιχνιδιού.

*Big Bar
(Ιερά Οδός 67, Γκάζι, τηλ: 6946282845)


Πρόκειται για το πρώτο αθηναϊκό bar που άνοιξε την αγκαλιά του στην bear σκηνή της πόλης, συγκεντρώνοντας πολλούς… μεγαλόσωμους φίλους στην μπάρα του –χωρίς να κλείνει την πόρτα στους υπόλοιπους- και χαρακτηρίζεται από δυνατές μουσικές, πάρτι, διεθνή bear events, ενώ η ατμόσφαιρα είναι εντελώς χαλαρή. Ανοιχτό από αργά το απόγευμα για καφέ και φθηνά ποτά (5,50€) αργότερα.

*Δυάρι
(Μεγάλου Αλεξάνδρου 124, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3426710)


Άνοιξε τις πόρτες του περίπου πριν έναν χρόνο στο Μεταξουργείο και μας φιλοξενεί στις πολύχρωμες καρέκλες του μικρού του χώρου που μοιάζει με το καθιστικό του σπιτιού σας (δυαράκι-όνομα και πράγμα) αλλά και στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο. Φωτεινό και μίνιμαλ, το Δυάρι σερβίρει πάμφθηνο καφεδάκι (από 1,50€) από το πρωί, ενώ στην συνέχεια προσφέρει ρακές και μεζέδες για τσιμπολόγημα. Το ποτό στοιχίζει 5€.

*Πολύχρωμο (Λεμπέση 12, πλατεία Τσόκρη)


Στην σκιά της Ακρόπολης και του Ναού του Ολυμπίου Διός, το Πολύχρωμο ποντάρει στην απενοχοποιημένη διασκέδαση, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους bears και τους πιο ώριμους gay κύκλους, ενώ φιλοξενεί συχνά-πυκνά «πιπεράτα» lives, όπως drag shows αλλά και έντεχνα gigs. Το περιβάλλον είναι cozy και οι μουσικές καλύπτουν ευρεία γκάμα γούστου.

*Κίρκη
(Αποστόλου Παύλου 31, Θησείο, τηλ: 210 3466960)


Ένα από τα παλιότερα καφενεία του Θησείου κοιτάζει κατάματα την Ακρόπολη και κάνει τους θαμώνες του να νιώθουν σαν στο σπίτι τους, γι’ αυτό και η gay κοινότητα του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Εδώ θα πιείτε τον καφέ σας με τον Παρθενώνα στο… πιατάκι, και θα δοκιμάσετε τους μεζέδες και τις παραδοσιακές πίτες της Λίζας, της υπεύθυνης του καφενείου. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως αργά το βράδυ.

*Shamone
(Κωνσταντινουπόλεως 46, τηλ: 6947204020)


Το όνομα του bar restaurant αποτελεί έμπνευση του Φώτη Σεργουλόπουλου, ενός εκ των ιδιοκτητών του, και αναφέρεται σε μια φανταστική πορνοστάρ από την Κυψέλη. Η περήφανη Shamone φιλοξενεί κυριακάτικα lives αγαπημένων καλλιτεχνών, καθώς και shows όπως αυτό των Kalliardians του περασμένου μήνα. Αυτή την εβδομάδα θα συναντήσετε Eurovision parties μέχρι αργά, ενώ στην όμορφη αυλή, εκτός από τα προσεγμένα κοκτέιλ (από 7€ στα καθημερινά happy hours) θα απολαύσετε και νόστιμη, δημιουργική κουζίνα (υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο).

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v