Τα καλύτερα beach bars… σε Βορρά και Νότο

Φοράμε τα μαγιό και την καλύτερη διάθεσή μας και ξεκινάμε «περιοδεία» στα καλύτερα beach bars της Αττικής, για όσους βράζουν στην Αθήνα και της Κασσάνδρας, για όσους ψήνονται στην Θεσσαλονίκη, με σύμμαχό μας την άμμο, τα κοκτέιλ και τα καλύτερα πάρτι σε Βορρά και Νότο. 
Τα καλύτερα beach bars… σε Βορρά και Νότο
του Γιώργου Κόκουβα

Το ημερολόγιο μάς ειδοποιεί ότι ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του. Για να μετρήσουμε παρουσίες: Σηκώστε τα χέρια όσοι επιστρέψατε πίσω στην πόλη! Ωραία, (σχεδόν) όλοι εδώ, έτσι; Αν νομίζετε όμως ότι θα ευχηθούμε «καλό χειμώνα» κάνετε λάθος.
Αντίθετα, θα ευχηθούμε η καλοκαιρινή διάθεση και η αίσθηση διακοπών να συνεχιστεί απτόητη, μέχρι τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές. Ως τότε, όμως, έχουμε καιρό – ακόμη άλλωστε, η ΕΜΥ μας υπόσχεται καύσωνες. Γι’ αυτό κι εμείς, φοράμε τα μαγιό, στοιβάζουμε στο αυτοκίνητο όσο μεγαλύτερη παρέα μπορούμε και παίρνουμε την άγουσα προς 12 beach bars σε Αττική και Χαλκιδική, που υπόσχονται να μας διατηρήσουν σε moοd καλοκαιριού, είτε βρισκόμαστε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. Φύγαμε;

Στις αμμουδιές της Αττικής
 
*Bolivar (Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι) 

Από τις πιο δυνατές παραθαλάσσιες γωνιές του Αττικού καλοκαιριού, το Bolivar στήνει τα… καλάμια του στην ακτή του Αλίμου και πρωταγωνιστεί στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης χάρη στο μουσικό του προφίλ: Όχι μόνο οι μουσικές του παίζουν δυνατά όλη την ημέρα, αλλά τα μουσικά του πάρτι και τα live που διοργανώνει συγκεντρώνουν σμήνη κόσμου. Ενδείκνυται για τις πιο χορευτικές σας διαθέσεις, αλλά και για να απολαύσετε την (δεύτερη) αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε ένα ξέφρενο gig με τους Locomondo. Μείνετε ενήμεροι για τις κινήσεις του Bolivar εδώ

*Bora Bora (Καστέλα, πλαζ Βοτσαλάκια, τηλ: 2104112676)

Το πρώην Scuba μεταμορφώθηκε φέτος σε Bora Bora αλλά τίποτα δεν άλλαξε στην διάθεσή του: Παραμένει κεφάτο, με ιδιαίτερη αδυναμία στις μουσικές της Λατινικής Αμερικής, που βρίσκει το δικό της καταφύγιο κάτω από τον λόφο της Καστέλας. Δεν λείπουν οι ξεχωριστές βραδιές, όπως τα house parties, πάντα συνοδεία του εξαιρετικού strawberry mojito του Bora Bora, ενώ τα άνετα τραπεζάκια του ενδείκνυνται και για πρωινό ή μεσημεριανό χαλαρό καφεδάκι, αφού λειτουργεί από τις 9 το πρωί. 



*Cancun (Αλυκές, παραλία Ανάβυσσου) 
Φρέσκια άφιξη στον χάρτη των beach bars, το Cancun άνοιξε τον Ιούλιο και ήδη έχει καταφέρει να φιλοξενήσει όχι μόνο πάρτι και DJs με mainstream ακούσματα αλλά και events όπως sexy dancers parties, full moon gigs και ελληνικές βραδιές. Θα το βρείτε στο 50ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, ανοιχτό από το μεσημέρι. 


*Il Canto (Χάρακας) 
Άλλη μια φετινή άφιξη, το Il Canto είναι το πρώτο beach bar που εμφανίστηκε στην όμορφη παραλία του Χάρακα για να φιλοξενήσει όσους βαρέθηκαν την απλή συνταγή «πετσέτα και βουτιά». Δυνατές μουσικές, πάρτι σχεδόν κάθε μεσημέρι (από τις 13.00) και κάθε βράδυ (από τις 22.00), γνωστοί DJs, ελληνικές βραδιές και θεματικά πάρτι κάθε Τετάρτη και Κυριακή είναι τα συστατικά της διασκέδασης στο Il Canto. Μείνετε ενήμεροι εδώ


*S Beach Athens  (Κ. Καραμανλή 4, Ά Πλαζ Βούλας) 
Από τους δημιουργούς του f beach, το νέο hotspot της Βούλας, εκεί που τελειώνει η διαδρομή του τραμ, περιλαμβάνεται στο project με το όνομα South Coast, που περιλαμβάνει water sports, sports park, παιδότοπο, σκιερά sunbeds, εστιατόριο, café bar και beach bar, πισίνα και πολλές άλλες ανέσεις. Στο S beach bar θα ακούσετε δυνατές μουσικές, θα απολαύσετε προσεγμένα cocktails και θα συμμετάσχετε σε events, όπως zumba parties, sessions yoga και συναυλίες, που διοργανώνονται συχνά. Μοναδικό «μείον», η είσοδος που πρέπει να πληρώσουμε για να απολαύσουμε όλο το συγκρότημα, που κυμαίνεται στα 4,50€ τις καθημερινές και τα 5,50€ τα σαββατοκύριακα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

*Bocca Beach (Παραλία Αλίμου) 
Η πιο «bon viveur» ίσως επιλογή των νοτίων προαστίων, το Bocca Beach υποδέχεται τους λουόμενους πρωί-βράδυ, είτε στα island beds της μπροστινής παραλίας – όπου διατίθεται μέχρι και ταϊλανδέζικο μασάζ- είτε στο hippie chic beach bar που ντύνεται στα κόκκινα το βράδυ και φιλοξενεί βραδιές με απολαυστικά μουσικά sets, που κινούνται στον mainstream ελληνικό χώρο με πινελιές από παλιότερες δεκαετίες. Δεν αποκλείεται επίσης να πέσετε πάνω σε κάποιον εγχώριο celebrity, καθώς ο χώρος αποτελεί πόλο έλξης για τα φλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη τις καθημερινές, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, οι τιμές είναι «τσουχτερές» (10 και 15€ αντίστοιχα). 

Στις αμμουδιές της Χαλκιδικής

*Γλαρόκαβος (Παραλία Γλαρόκαβος, Πευκοχώρι Χαλκιδικής) 
Στο πιο γραφικό χωριό του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, το Πευκοχώρι, ο Γλαρόκαβος συνδυάζει την chill out διάθεση και την χαλάρωση τις μεσημεριανές ώρες, κατά τις οποίες οι βουτιές στην υπέροχη θάλασσα και η ηλιοθεραπεία στο ψιλό σχεδόν διάφανο βοτσαλάκι είναι απόλαυση, ενώ τα βράδια, κυρίως του σαββατοκύριακου, μετατρέπεται σε στέκι για ολονύχτιο χορό με γνωστούς DJs από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

*Λευκή Άμμος (Παλιούρι Κασσάνδρας)
Κοντά στο camping της περιοχής, και σχεδόν πλάι στην πυκνή βλάστηση της Χαλκιδικής που κατεβαίνει μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, βρίσκεται το νέο hotspot στο οποίο σπεύδουν οι Θεσσαλονικείς τα σαββατοκύριακα, για να απολαύσουν τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και να χορέψουν (πού αλλού;) πάνω στην ψιλή λευκή άμμο. Τα πάρτι συνήθως ξεκινούν εδώ από νωρίς (τα Σάββατα από τις 17.00) και τα πλήθη σπεύδουν να τα τιμήσουν. 

*Pastazi (Νέα Φλογητά) 

Στην παραλία των Νέων Φλογητών, το Pastazi ξεκινά τις δυνατές μουσικές από νωρίς το μεσημέρι, όσο εσείς απολαμβάνετε το μπάνιο σας στην παραλία, ενώ το βράδυ, το πάρτι μεταφέρεται στον κύριο χώρο του beach bar, όπου οι guest DJs φροντίζουν να στήνουν τα καλύτερα πάρτι. 

*Ναυαγός (Παλιούρι Κασσάνδρας)
Παραμένουμε στην Κασσάνδρα, που άλλωστε μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων λόγω της μικρής της απόστασης από την συμπρωτεύουσα, και μεταφερόμαστε στον δημοφιλέστερο Ναυαγό (ίσως μετά τον Τομ Χανκς) του κόσμου: Το beach bar –café – restaurant του Παλιουριού συγκεντρώνει τις πιο αιθέριες υπάρξεις, που λικνίζονται όλο το βράδυ στους ήχους διαλεχτών DJs, που έρχονται για χάρη του Ναυαγού από τα πιο γνωστά clubs της Ευρώπης. Ίσως από τις καλύτερες επιλογές στο πρώτο πόδι – αν βρεθείτε εκεί, μην χάσετε τα parties του – κρατηθείτε ενήμεροι εδώ

*Aqua Mare (Σκάλα Φούρκας) 
Οι παλιές αγάπες… δεν χάνονται: Το Aqua Mare μπορεί να βρίσκεται στις επάλξεις επί δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά κάθε καλοκαίρι βρίσκει τρόπο να ανανεωθεί και να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των φανατικών του θαμώνων στην Φούρκα. Αέρινα υφάσματα, ατμοσφαιρικός φωτισμός με κεριά, εξωτικά φρούτα στο cocktail bar, έτοιμα να στολίσουν τα ποτήρια σας και δυνατά πάρτι κάθε Κυριακή είναι μερικοί από τους λόγους που δεν ξεχνάμε το Aqua Mare και αυτό το καλοκαίρι. 

*Χελώνα (Παραλία Κύψας, Κασσάνδρα)

Για ακόμη μια χρονιά, η Χελώνα κάνει το καλοκαίρι μας να κυλά αργά και απολαυστικά στην παραλία της Κύψας, χάρη στην χαλαρή διάθεση και την «εναλλακτική» της προσωπικότητα. Όμορφες μουσικές, ψαγμένα DJ sets και live gigs από συγκροτήματα και μουσικούς παραγωγούς επιτρέπουν στην Χελώνα να αυτοσυστήνεται ως το πιο «easy going» beach bar της Κασσάνδρας. Μείνετε συντονισμένοι στο fanpage της Χελώνας για να μαθαίνεται τα νέα της. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v