Καφές με θέα: 10 διευθύνσεις… χάρμα οφθαλμών

Ανεβήκαμε σε λόφους, κατεβήκαμε σε ακτές και ξεχωρίσαμε τα δέκα all days bars, στα οποία απολαμβάνουμε καφέ (και όχι μόνο) με εκπληκτική θέα στην Αθήνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τα ζεστά Αυγουστιάτικα μεσημέρια;
Καφές με θέα: 10 διευθύνσεις… χάρμα οφθαλμών
της Έλενας Μπούλια

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, το ίδιο ισχύει και με την Αθήνα: Εξαρτάται από το πώς θα την δεις για να την εκτιμήσεις. Κοιτώντας την από ψηλά, παρατηρείς μία αρχιτεκτονικά πολυσυλλεκτική πόλη και «χάνεις» τα γκρίζα σημεία της. Αν, πάλι, βρεθείς στα χαμηλότερα σημεία της -τις ακτές- ενθουσιάζεσαι με το αίσθημα διακοπών που σου δημιουργεί.

Ας πάρουμε και ένα παγωμένο καφεδάκι για να το συζητήσουμε λίγο καλύτερα…

Από τα ψηλά…

Terra Petra, Πετρούπολη

Το Terra Petra δεν είναι απλά μία καφετέρια, αλλά ένας ολοζώντανος πολυχώρος στον οποίον –συμπτωματικά- μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας. Εκεί φιλοξενούνται ακόμα ένα Music Café, ένα Jazzy Bar και ένα Club-Restaurant. Όμως το all day café, το ψηλότερο στην Αθήνα, είναι αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, κάθε εποχή του χρόνου. Τον Χειμώνα τα μπαλκόνια του κλείνουν με μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στην πόλη.

Zafiro, Λόφος Γαλατσίου

Για δροσιά και παγωμένο καφεδάκι με θέα, το προσφάτως ανακαινισμένο Zafiro, στο Γαλάτσι, αποτελεί μία ακόμα καλή καλοκαιρινή πρόταση. Φήμες λένε, μάλιστα, ότι τα κοκτέιλ του είναι από τα καλύτερα της πόλης.

Βowling Café, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς

Μπορεί το Bowling Center, το οποίο συστεγαζόταν με το Bowling Café, να έκλεισε πέρσι, μετά από 37 χρόνια λειτουργίας, όμως το Bowling Café παραμένει, διατηρώντας τον τίτλο του μπαρ με την καλύτερη θέα στον Πειραιά.

Telescope, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι

To πρώην all day café-εστιατόριο Έποψις, με την εκπληκτική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό, ανανεώθηκε και προτείνεται τόσο για καφέ-ποτό όσο και για τα νόστιμα πιάτα του.

Café Lycabettus, Λυκαβηττός

Δίπλα και λίγο πιο πάνω από το εστιατόριο Ορίζοντες, το Café Lycabettus προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία, όχι μόνο για την μαγευτική του θέα στην Αθήνα, αλλά και για την χρήση του τελεφερίκ που απαιτείται -αν δεν θέλετε να ανεβείτε τα αμέτρητα σκαλιά- για να φτάσετε εκεί.

Στα χαμηλά…

Olympico, Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου 10, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Κλασικό στέκι για καφέ και φαγητό με την Μαρίνα του ΣΕΦ στα πόδια του και τον Σαρωνικό να μαγεύει το βλέμμα. Προτείνεται για όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί για lunch break από το γραφείο, μέχρι το αργά το βράδυ για να δοκιμάσετε τα ευρηματικά του κοκτέιλ.

La Cabana, Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή Αλίμου

Συνδυάστε καφέ και δροσερές βουτιές, απολαύστε νόστιμα σνακ στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και ξεχάστε ότι βρίσκεστε στην Αθήνα. Το βράδυ το La Cabana μεταμορφώνεται σε beach bar με δυνατούς ήχους, ενώ συχνά διοργανώνει latin βραδιές.

Moorings, Μαρίνα Βουλιαγμένης

Καταπληκτική, πανοραμική θέα θάλασσας, πολυτελές περιβάλλον και εξαιρετική διεθνής κουζίνα (σε τιμές περί τα 35-45 ευρώ κατ’άτομο). Ωστόσο, ένας απογευματινός καφές συνοδεία κάποιου εκ των λαχταριστών γλυκών του καταλόγου είναι αρκετά για να περάσετε εκεί μερικές ώρες θαλασσινής χαλάρωσης.

Thea Terrace Bar, Απόλλωνος 21, Αθήνα

Στην ταράτσα του Central Hotel, στο κέντρο της Αθήνας, μας περιμένει ένα λιτό αλλά καλαίσθητο all-day bar, για πρωινό καφέ με θέα στην Ακρόπολη και την Πλάκα, αλλά και μεσημεριανούς μεζέδες σε καλές τιμές.

Fragma, λίμνη Μαραθώνα

Καφέ με θέα θάλασσα βρίσκεις εύκολα στην Αττική. Καφέ με θέα λίμνη, όμως, προσφέρει μόνο το Fragma, στη λίμνη Μαραθώνα. Εκεί θα απολαύσετε, επίσης, το γεύμα σας, επιλέγοντας από έναν πλούσιο κατάλογο με ευφάνταστες μεσογειακές γεύσεις, και σε τιμές περί τα 30 ευρώ κατ’άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v