Karaoke: Και θα πεις κι ένα τραγούδι

Μία ιρλανδέζικη παμπ, ένα «στοιχειωμένο σπίτι», ένα απροσδόκητο café bar στα Πατήσια και τρεις περιπλανώμενες ομάδες σας προκαλούν να ανεβείτε στη σκηνή και να πείτε ένα τραγούδι. Υπόσχονται, δε, ότι θα σας αρέσει –αλλά μόνο αφού το δοκιμάσετε.
Karaoke: Και θα πεις κι ένα τραγούδι
της Ηρώς Κουνάδη

Το karaoke είναι μία από τις λίγες ιδέες που δεν σου φαίνονται καλές, μέχρι να τις δεις να γίνονται πράξη. Πόσο δελεαστική μπορεί να ακούγεται η πρόταση να περάσεις ένα βράδυ ακούγοντας στην καλύτερη περίπτωση τους φίλους σου και στην χειρότερη αγνώστους να εκτελούν (με τη γνωστή, μεταφορική έννοια) αγαπημένα κομμάτια του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου;

Ακόμη και η συντριπτική μειοψηφία που ξεκινά για το πρώτο της karaoke πάρτι με τις καλύτερες προθέσεις –σκεπτόμενη, δηλαδή, «πόσο χάλια μπορεί να είναι;»– εκπλήσσεται μόλις περνά το πρώτο μισάωρο και συνειδητοποιεί πως δεν έχει καμία σημασία πόσο καλή ή κακή φωνή έχει όποιος ανεβαίνει στη σκηνή ή πόσο ντροπιαστικά είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα εκεί πάνω. Αρκεί που μετά την πρώτη «παγωμάρα» σχεδόν όλοι σιγοτραγουδάνε, κάποιοι χορεύουν, οι παρέες κάνουν χαβαλέ και όλοι, μα όλοι, χειροκροτούν στο τέλος κάθε τραγουδιού –άσχετα με το πόσο καλό (δεν) ήταν.

Το karaoke είναι μια εξαιρετικά οικονομική διασκέδαση –η είσοδος στα μπαρ όπου διοργανώνεται, αν δεν είναι δωρεάν, σπανίως ξεπερνά τα 3 ευρώ– η οποία εγγυάται, αν μη τι άλλο, πολλά γέλια. Δοκιμάστε το, σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις. Θα εκπλαγείτε. 

Mike’s Irish Bar
Γιγάντια βαρέλια μπύρας χρησιμεύουν ως τραπεζάκια, το ξύλο πρωταγωνιστεί, τα ζεστά χρώματα του ξύλου ντύνουν τα λίγα εκατοστά του χώρου που δεν είναι καλυμμένα από memorabilia ιρλανδικών ομάδων και ετικετών μπύρας. Η μεγάλη ξύλινη μπάρα φωτίζεται από ζωγραφιστά γυάλινα φωτιστικά που κρέμονται χαμηλά, τα ξέχειλα ποτήρια μπύρας πάνε κι έρχονται, οι τηλεοράσεις παίζουν αυστηρά και μόνο αθλητικά. Η ατμόσφαιρα του Mike’s Irish Bar «φωνάζει» ιρλανδέζικη παμπ, και η μικρή σκηνή που φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές των βραδιών Karaoke –των πρώτων και πλέον επιτυχημένων της Αθήνας– δένει υπέροχα με το χαλαρό, παρεΐστικο κλίμα.

Τα τραγούδια είναι χωρισμένα σε δύο λίστες - καταλόγους ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, οι οποίες καταφτάνουν μαζί με το μενού ποτών και φαγητών για να πάρετε δυνάμεις. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 1.500 τραγούδια: από Καζαντζίδη μέχρι Motorhead και από Οικονομόπουλο μέχρι Lady Gaga. Όταν καταφέρετε να διαλέξετε, κάνετε τις «παραγγελιές» σας στον DJ, ο οποίος συνθέτει την τελική playlist –προσπαθώντας απεγνωσμένα να επιτύχει μια σχετικά συνοχή ανάμεσα στον Ricky Martin, την Κατερίνα Κούκα, τους Red Hot Chili Peppers και τον Frank Sinatra.

Η παρουσιάστρια του show ανακοινώνει το επόμενο τραγούδι, ώστε να καταλάβετε πως ήρθε η σειρά σας να τρέξετε στη σκηνή. Η συνέχεια εγγυάται είτε γέλια μέχρι δακρύων είτε επιφωνήματα θαυμασμού, ανάλογα με το ταλέντο και τη διάθεσή σας. Για τον σταρ της βραδιάς, ο οποίος αναδεικνύεται δια βοής και χειροκροτημάτων, υπάρχουν πάντα δωράκια, που μετριούνται σε λίτρα μπύρας.

Πού: Σινώπης 6, πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, Αμπελόκηποι
Πότε: Κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Ώρα έναρξης: 22.00
Πόσο: 3 ευρώ η είσοδος
Κρατήσεις: Ενδείκνυνται, γιατί μαζεύει πολύ κόσμο. Καλέστε στο 210 7776797

Ghost Bar
Βαριές, κατακόκκινες θεατρικές κουρτίνες, έπιπλα που θυμίζουν αντίκες, εσωτερικά μπαλκονάκια με ολόμαυρα κάγκελα, vintage στρογγυλοί καθρέφτες, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, τοίχοι βαμμένοι στις αποχρώσεις του κόκκινου κρασιού και χρυσαφί λεπτομέρειες. Αν δεν ήταν μπαρ, το Ghost θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στοιχειωμένο σπίτι. Υπάρχει πιο πρωτότυπο σκηνικό για να φιλοξενήσει τα πρώτα σας βήματα επί σκηνής;

Στο ισόγειο του Ghost διοργανώνονται κάθε εβδομάδα δύο διαφορετικές βραδιές Karaoke. Κάθε Τετάρτη, το Challenge Karaoke προκαλεί μόνο τους τολμηρούς να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε τραγούδια - έκπληξη που δεν επιλέγουν οι ίδιοι, αλλά τα παιδιά στο bar, που έχουν αστείρευτη όρεξη για χαβαλέ. Κάθε Κυριακή, τα Crazy Karaoke Nights βαδίζουν στα σίγουρα μονοπάτια του κλασικού karaoke, με περισσότερα από 30.000 ελληνικά και ξένα τραγούδια για να διαλέξετε.

Και στις δύο βραδιές, το karaoke σας δεν περιορίζεται στο μικρόφωνο και την οθόνη με τους στίχους. Λουλουδοπόλεμος και μικροφωνική εγκατάσταση με echo μεταμορφώνουν την σκηνή σε πίστα, ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει την εξαιρετική παρουσίαση και τον συντονισμό του show. Και στα δύο karaoke nights διοργανώνονται και διαγωνισμοί καλύτερης και χειρότερης φωνής και καλύτερης σκηνικής παρουσίας, μεταξύ άλλων, με έπαθλα ταξίδια, φιάλες ποτού και προσκλήσεις για τα live των Μιχάλη Ρακιντζή και Θάνου Καλλίρη που φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο του Ghost House.

Πού: Λεπενιώτου 26, Ψυρρή
Πότε: Κάθε Τετάρτη το challenge για τολμηρούς, κάθε Κυριακή το «κλασικό» karaoke. Ώρα έναρξης: 22.30
Πόσο: Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληρώνετε μόνο τα ποτά σας (8€ έκαστο)
Κρατήσεις: Στο 210 3236431

Ίζω
Η Ομάδα Lost in Karaoke ξεκίνησε να διοργανώνει τα karaoke party της στον Καναδά και έφτασε πριν από δέκα χρόνια στην Αθήνα, όπου βρήκε τη μόνιμη στέγη της το 2004 σε ένα γλυκύτατο café-bar, με ζωγραφιστές μέλισσες και λουλουδάκια στους τοίχους, και ξύλινα τραπέζια καφενείου, στο τέρμα της Πατησίων. Από τότε μέχρι σήμερα, διοργανώνουν μερικά από τα καλύτερα karaoke parties της πόλης.

Η επιτυχία τους δεν οφείλεται μόνο στην τεράστια λίστα τραγουδιών, που περιλαμβάνει 33.000 κομμάτια σε δεκατρείς διαφορετικές γλώσσες, αλλά και στην διάθεση των διοργανωτών, και στην εμπειρία τους που εγγυάται πως η playlist θα έχει κάτι για όλους, το πρόγραμμα δεν θα «γέρνει» προς καμία πλευρά –ούτε εκείνη της πίστας, ούτε την άλλη, της rock συναυλίας– και οι εννιά στους δέκα παρευρισκόμενους θα σηκωθούν, έστω μετά το δεύτερο ποτό, και θα πουν κι ένα τραγούδι. Αν δεν μας πιστεύετε, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Πού: Χαλκίδος 41, στο τέρμα της Πατησίων
Πότε: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Πόσο: 3 ευρώ η είσοδος. Το ποτό κοστίζει 7 ευρώ. Αν πεινάσετε «παίζουν» finger food και ποικιλίες στα 6-15 ευρώ.
Κρατήσεις: Στο 697 342 0595

Και οι περιπλανώμενοι…
Τρεις ομάδες διοργανώνουν σχεδόν κάθε ημέρα της εβδομάδας ένα karaoke party σε κάποιο μπαρ κοντά σας, ενώ αναλαμβάνουν να στήσουν και το δικό σας karaoke party στο σπίτι, σε χώρο εκδηλώσεων, ή όπου το εμπνευστείτε.

XTreme Karaoke: Από το Μαρούσι ως τον Πειραιά, και από την νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την Εύβοια, είναι μάλλον απίθανο να μην πετύχετε ένα karaoke party τους κάπου, κάπως, κάποτε. Αν δεν θέλετε να αφήσετε τα πράγματα στην τύχη, στο blog της ομάδας θα βρείτε ημερολόγιο των επικείμενων parties. Ο καλύτερος τραγουδιστής της βραδιάς κερδίζει T-shirt “Best singer of the night”, ενώ πολλά ακόμη βραβεία -εκπλήξεις κληρώνονται κατά καιρούς για τους συμμετέχοντες –το πιο πρόσφατο ήταν ένα διήμερο στην Ορεινή Κορινθία.

Mad Karaoke: Περισσότερα από 22.000 τραγούδια, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ακόμα και σουηδικά, περιλαμβάνει η playlist της περιπλανώμενης ομάδας, που συχνάζει… παντού, από τα Άνω Πατήσια και του Ζωγράφου μέχρι τον Χολαργό και το σπίτι σας. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των επικείμενων πάρτι, ή επικοινωνήστε μαζί τους στο τηλέφωνο 6974969813 για να οργανώσετε το δικό σας.

Karaoke Greek Star Stage: Εκτενής λίστα ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που ξεπερνούν τις 8.000, κατάλληλος εξοπλισμός και πάρτι μέχρι τελικής πτώσης. Η ομάδα διοργανώνει πάρτι σήμερα, Παρασκευή 18/3 στις 23.30 στο Jojo της Κυψέλης. Δείτε στο site όλες τις επικείμενες εκδηλώσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v