Ορχήστρα «Smyrna»: Περιπλάνηση στην παράδοση

Τέσσερις νεαρές μουσικοί μάς ταξιδεύουν στην ελληνική παράδοση μέσα από μία πολύχρωμη μελωδική διαδρομή, ερμηνεύοντας με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Μόνο για τρεις ιδιαίτερες βραδιές στη μουσική σκηνή «@Ρουφ».
Ορχήστρα «Smyrna»: Περιπλάνηση στην παράδοση
Η ορχήστρα «Smyrna» μας προσκαλεί σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης. Η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Γεωργία Λώλη (κανονάκι , σαντούρι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι) και η Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι) εξερευνούν τη μουσική μας παράδοση και αποκαλύπτουν τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτήν την πλούσια παρακαταθήκη.

Με σκοπούς από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία και το Αιγαίο, οι τέσσερις νεαρές μουσικοί θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γίνει μια μεγάλη παρέα, να γλεντήσει και να τραγουδήσει από τη «Μπρατσέρα» της Λέρου ώς το «Βάλε με στην αγκαλιά σου» του Β. Παπάζογλου, κι από τα πολυφωνικά της Θράκης ώς τη «Μπολσεβίκα» του Π. Τούντα και το «Χαρέμι στο χαμάμ» του Α. Δελιά.

Το πλήρες πρόγραμμα της μουσικής παράστασης περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας περίπου 50’ το καθένα. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται μουσικές από το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Θράκη και τη Μακεδονία, ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μ. Ασία , την Κωνσταντινούπολη και σε τραγούδια Σμυρνιών συνθετών της μεταγενέστερης περιόδου που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά.

Η ορχήστρα θα εμφανιστεί για 3 βραδιές στη μουσική Σκηνή «@ Ρουφ»: Πέμπτη 10 Μαρτίου, Τετάρτη 6 Απριλίου (μαζί τους η Μαρία Σουλτάτου) και την Τετάρτη 13 Απριλίου (μαζί τους ο Ζαχαρίας Καρούνης). Ώρα έναρξης: 22.00.

Για περισσότερες πληροφορίες
Μουσική Σκηνή «@ Ρουφ», Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18, τηλ. 210-3837191

Ακούστε την ορχήστρα Smyrna

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v