5 ιδέες για τσιμπολόγημα τη Μεγάλη Παρασκευή

Πού θα πιούμε τα ουζάκια και θα απολαύσουμε νηστίσιμους μεζέδες μετά την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή;
5 ιδέες για τσιμπολόγημα τη Μεγάλη Παρασκευή
Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731

Σε ένα γοητευτικό διατηρητέο της Πανόρμου, με υπέροχη αυλίτσα και ταράτσα, αν ο καιρός το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής είναι καλός, θα αράξουμε και θα παραγγείλουμε ουζάκι ή τσίπουρο (στον κατάλογο βρίσκουμε 15 διαφορετικές ετικέτες) και νηστίσιμα μεζεδάκια: Κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί και ποικιλίες θαλασσινών, από καλαμάρι και γαρίδες μέχρι ξιδάτο χταποδάκι, κριθαρότο χταποδιού, μυδοπίλαφο και γαριδομακαρονάδα. Υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.

Ψιψίνα 
Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109819072

Στην γνωστή ψαροταβέρνα του Παλαιού Φαλήρου, η κουζίνα ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι την Μεγάλη Παρασκευή και μας χορταίνει με γιουβέτσι σουπιάς, μυδοπίλαφο, χταπόδι στα κάρβουνα, σαγανάκι γαρίδας, καλαμαράκια και κλασικά νηστήσιμα ορεκτικά. Μαζί με ούζο, υπολογίστε περί τα 18-20 το άτομο.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ: 2106511124

Σχεδόν δίπλα στην εκκλησία της Φανερωμένης στον Χολαργό, για να πιάσετε θέση αμέσως μετά την περιφορά, το Φάνη Μεζέ απλώνει τραπεζάκια στο ζεστό, παρεΐστικο εσωτερικό αλλά και στην όμορφη αυλή του και μας σερβίρει ουζάκι με νηστήσιμους μεζέδες θαλασσινών και όχι μόνο: Στο μενού βρίσκουμε μεταξύ άλλων, μύδια αχνιστά, γαρίδες στη σχάρα, φαλάφελ, χούμους, ταμπουλέ, χταποδάκι και μανιτάρια μεθυσμένα σε κρασί. Μαζί με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 2106855932

Σε έναν μεγάλο, φωτεινό χώρο στην καρδιά του Χαλανδρίου, αλλά και στην πίσω αυλή, αν επιτρέπει ο καιρός, τα τραπέζια γεμίζουν με χταπόδι ξιδάτο με κάπαρη και κρεμμύδι, φάβα, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα με τορτίγια, καβουροσαλάτα, φρέσκα μύδια, γαρίδα, λιαστό χταπόδι, θράψαλο, γιουβέτσι με γαρίδες, γαριδομακαρονάδα και δροσερές σαλάτες. Μαζί με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Το Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, τηλ.: 210 4180110

Στην άκρη της Πειραϊκής, στην αρχή της μεγάλης παραδοσιακής περαντζάδας, το Ακρί είναι από τις πιο τίμιες επιλογές για θαλασσινά μεζεδάκια μετά την περιφορά των πειραιώτικων Επιταφίων. Εδώ αράζουμε και παραγγέλνουμε ψητό χταπόδι, γαρίδες τηγανητές, ψητές ή σε γαριδομακαρονάδα, κρασάτες σουπιές, μυδοπίλαφο, καλαμάρι, αχνιστά μύδια, καραβιδόψυχα, τσίρο και άλλα νόστιμα, που μαζί με ουζάκι, δεν μας στοιχίζουν πάνω από 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v