Σε αυτά τα ταβερνάκια θα ακούσεις ζωντανή μουσική

Εδώ τρώμε καλά, πίνουμε με την παρέα και χορεύουμε σε ρυθμούς ελληνικούς με live μουσική τα σαββατόβραδα.
Σε αυτά τα ταβερνάκια θα ακούσεις ζωντανή μουσική
Μυλόλιθος 
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731

Το γραφικό μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αρχοντικό της Πανόρμου και είναι γεμάτο χρώματα και νοσταλγική διακόσμηση, έχει εκτενές μενού με μεζέδες «για τη μέση». Δοκιμάστε μεθυσμένη τηγανιά, μαριναρισμένο χοιρινό με φέτα, αρνάκι στη λαδόκολλα, πηλιορείτικο μοσχάρι στο πήλινο, κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, αλλά και μερικούς θαλασσινούς μεζέδες. Συνδυάστε με καλό χύμα κρασί και αφήστε τις έντεχνες και λαϊκές μουσικές από την ορχήστρα (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κέφι. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Τσατσαράκι
Αττικής 17, Βριλήσσια, τηλ: 2106840320

Μια μεγάλη αίθουσα, ένα μικρό πατάρι και ένας θερμαινόμενος εξωτερικός χώρος γεμίζουν τραπέζια, τα οποία «φορτώνονται» με ελληνικές γεύσεις με επιρροές από την Κρήτη – από πατάτες με στάκα και καλτσούνια με μυζήθρα μέχρι σαγανάκι γραβιέρας και μπιφτέκι με κρητικό τυρί. Η μουσική είναι ζωντανή από Πέμπτη ως Κυριακή, ενώ τα σαββατόβραδα στα μικρόφωνα βρίσκεται το σχήμα «Τετράπτυχον» για άκρως λαϊκές βραδιές. Για φαγοπότι με μεζέδες και ρακόμελα, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Μπιέλα 
Κορυτσάς 14, Βοτανικός, τηλ: 2103456110

Μικρή αλλά άκρως παρεΐστικη, η Μπιέλα διαθέτει λίγα τραπεζάκια στη σάλα με την ανοιχτή κουζίνα και στο πατάρι της. Όσο αράζουμε και πίνουμε ρακές από τη Σητεία και φρεσκομαγειρεμένους μεζέδες, παίζουν ζωντανές μουσικές από διαφορετικά σχήματα κάθε φορά, με τραγούδια έντεχνα ή και κρητικά. Για τσιμπολόγημα και ρακές υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Πεζόδρομος 
Πυθέου 20 και Θέωνος, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109248498

Αυτή η μοντέρνα μουσική ταβέρνα διαθέτει ζεστό, άνετο χώρο αλλά και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, ενώ η κουζίνα της ετοιμάζει χειροποίητους μεζέδες, ψητά στα κάρβουνα και κλασικά ορεκτικά για να χορτάσουμε, όσο ακούμε πενιές από την ορχήστρα. Τα Σάββατα οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 και ισχύει προσφορά με πλήρες μενού στα 18€ το άτομο, ενώ η ζωντανή μουσική κινείται πάντα σε δρόμους ελληνικούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v