Σούπερ μεζεδοπωλεία για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο

Νόστιμα μεζεδάκια, μερακλίδικες προτάσεις, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που σηκώνει «τσιν τσιν» και πολλά ακόμα ωραία σε γευστικές διευθύνσεις στην Αθήνα και στα πέριξ.
Σούπερ μεζεδοπωλεία για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο
Οι μεζέδες είναι σταθερή επιλογή ανεξαρτήτως εποχής. Όμως στις αρχές του φθινοπώρου, μετά τις πρώτες δροσούλες και συννεφιές, το μάτι μας… γυαλίζει παραπάνω και το στομάχι μας αναζητά την πικάντικη και μυρωδάτη γοητεία τους.

Από παραδοσιακές γευστικές επιλογές σε μερίδες «για τη μέση», μέχρι πειραγμένα πιάτα με βάση ελληνικές πρώτες ύλες, ιδού μερικά αγαπημένα μας μεζεδο-ποτο-πωλεία για να ξεκινήσει καλά η νέα σεζόν.

Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον
Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ: 2106564388

Νόστιμες μεζεδο-μελωδίες ηχούν στον Χολαργό χάρη στη Φυσαρμόνικα, ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο με νεανική ατμόσφαιρα και αρκετό πράσινο για να σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Μεσογείων. Εδώ δοκιμάζουμε μεζεδάκια όπως λαχταριστή φωλιά πατάτας με αυγά, τριμμένη γραβιέρα και απάκι Κρήτης, πατατόφλουδες με σως γιαουρτιού, καρεδάκια ντομάτας και φρέσκο κρεμμυδάκι, λουκάνικο Καρπενησίου γεμιστό με τραχανά και φέτα, τηγανιά κοτόπουλο μοχίτο με λάιμ, ρούμι, δυόσμο και μαύρη ζάχαρη, αλλά και κυρίως πιάτα όπως τα εξαιρετικά μπιφτεκάκια με τυρί Μετσόβου καπνιστό και κόκκινη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Συνοδεία μπύρας ή κρασιού, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.

Ρακόπετρα
Αγίου Λούκα 2, Ηράκλειο, τηλ: 21 0282 7166

Μέσα στην όμορφη και πράσινη πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Ηράκλειο, η Ρακόπετρα μας υποδέχεται κρυμμένη πίσω από πεύκα στον ζεστό εσωτερικό της χώρο – ή σε δεκάδες τραπεζάκια έξω όσο ο καιρός το επιτρέπει - για να μας φιλέψει νοστιμότατα μεζεδάκια. Συνοδεία έντεχνων μουσικών θα δοκιμάσετε πλιγουροσαλάτα με μπόλικο δυόσμο, πατζάρια με δαμάσκηνα και σκορδάκι, καψαλισμένο μπουγιουρντί με μπόλικη φέτα, μπιφτεκάκια σχάρας, χοιρινό στη λαδοκολλα, κοντοσούβλι σε μερίδα δύο ατόμων με νόστιμες μαμαδίσιες πατάτες φούρνου, μίνι σουβλάκια κοτόπουλο και πολλά ακόμα λαχταριστά πιατάκια. Συνοδεία μπύρας draft, υπολογίστε περί τα 10-15€ για ένα γεύμα με μεζεδάκια για στη μέση.  

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9602740

Οι θαλασσινοί μεζέδες έχουν την τιμητική τους, σε αυτό το δημοφιλέστατο μεζεδοπωλείο, όπου τις μέρες και ώρες αιχμής καλό θα ήταν να έχετε μία κράτηση. Οι κρεατοφάγοι της παρέας δεν πρόκειται να απογοητευτούν πάντως, καθότι οι κρεατο-μεζέδες δε λείπουν από τον κατάλογο, έτσι το τραπέζι μας γεμίζει με πιάτα όπως φιλετάκια χοιρινού με λευκή σοκολάτα, σύγκλινο με ντομάτα, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα, νοστιμότατη μαραθόπιτα, αλλά και μπακαλιαράκι τηγανιτό με σκορδαλιά, γιουβέτσι με γαρίδες και πορτοκάλι, σαρδέλες ψητές, ταραμοσκορδοσαλάτα υπέροχη, ψητό θράψαλο και ωραίο μυδοπίλαφο. Οι κρεατομεζέδες είναι πιο οικονομικοί αν κινηθείτε προς αυτούς (15€/ άτομο με κρασί), ενώ αν κινηθείτε προς θάλασσα υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο με κρασί.

Byράκι
Ν.Τρύπια 39-41, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2525259

Καλό το λογοπαίγνιο, ακόμα καλύτερες οι γευστικές επιλογές αυτού του συμπαθέστατου ρακάδικου/μεζεδοπωλείου σε μια όμορφη γειτονιά της σταθερά ανερχόμενης Νέας Φιλαδέλφειας. Με φόντο την πολύχρωμη διακόσμηση και γενικότερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, η μεζεδοκατανάλωση εδώ γίνεται όπως πρέπει μέσα από πιάτα φτιαγμένα με μεράκι. Σημειώστε: Σιουφιχτά με κοτόπουλο και μανιτάρια, τηγανόψωμο Κύμης, παστουρμαδοπιτάκια με μυρωδιά που σπάει μύτες, δυνατή τυροκαυτερή με μπόλικη φέτα, πιτάκια κυπριακά με κοτόπουλο, τηγανιά με πιπερές και κρέμα γάλακτος, πανσετάκια καλοψημένα, μπιφτεκάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανιτές, απάκι καπνιστό και λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και λεμόνι στη σχάρα. οι μερίδες είναι χορταστικές, το γλυκό – κρέμα καραμελέ – κερασμένο και ο λογαριασμός στα 15€/άτομο με κρασί.

Ελληνικό
Λαζαράκη 28, Γλυφάδα, τηλ: 2117905411, 2106829469

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πρωτοάνοιξε, στη Γλυφάδα, το συμπεθέστατο αυτό ουζομεζεδοπωλείο στολίζει τον μικρό του εσωτερικό χώρο με μεγάλα ράφια όπου δεσπόζουν πάσης φύσεως προϊόντα μπακάλικου και σερβίρει μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια γης και θάλασσας, τα οποία συνοδεύει με επίσης μεγάλη ποικιλία από χύμα και εμφιαλωμένα τσίπουρα και ουζάκια. Εδώ δοκιμάζουμε ωραιότατο ρολό μελιτζάνας με σουτζουκάκι, κεφτεδάκια σχάρας, κρεμμυδοντολμάδες, κοτόπουλο σαγανάκι με σάλτσα, σαγανάκι με αρσενικό Νάξου και σούπερ πανσέτες. Συνοδεύουμε με χύμα ουζάκι ή τσίπουρο και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ κατ΄άτομο.

Γκαλερί του μεζέ
Δημοσθένους 18, Περιστέρι, τηλ.: 210 5720047

Σε έναν πανέμορφο και άνετο χώρο με ρετρό διακοσμητικά αντικείμενα (ζυγαριές, σκεύη αντίκες, καντάρια, κουτιά κονσέρβας κ.α.) η γευστική Γκαλερί του Περιστερίου σερβίρει μέσα από τον πλούσιο κατάλογό της εξαιρετικά ορεκτικά και μεζέδες σε πρωτότυπους συνδυασμούς που ενίοτε αγγίζουν τα όρια του γκουρμέ. Από το μενού ξεχωρίζουμε νοστιμιές όπως μανιτάρια γεμιστά με σκόρδο, ποντιακή πίτα με πανσέτα, πιπεριά και κρεμμύδι, κεμπαμπάκια τυλιγμένα σε πιτάκια, ποικιλία από δικά τους λουκάνικα, τάρτα με μοτσαρέλα και ντομάτα και μοσχαρίσιο καβουρμά σαγανάκι. Με κέρασμα γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού και συνοδεία κρασιού ή μπύρας, ο λογαριασμός θα έρθει περίπου στα 20€/ άτομο.

Πιάτσα Μεζεδάκι
Ελ. Βενιζέλου 1 και Πάρσης, Ν. Ιωνία, τηλ:  210 2719129

Παρεϊστικο μεζεδοπωλείο που βγάζει κάποια τραπεζάκια έξω, καιρού επιτρέποντος, και μας υποδέχεται και στον ζεστό του εσωτερικό χώρο για προσεγμένους μεζέδες σε μεγάλες μερίδες. Το μενού διαθέτει τα «κλασσικά» μεζεδάκια αλλά και πιο ψαγμένες δημιουργίες, όπως τηγανιτές πατάτες με τη φλούδα, ψιλοκομμένες συνοδεία κρέμας φέτας, σαγανάκι τυρί πάνω σε φύλλο καταΐφι, χοιρινή τηγανιά με τυρί φιλαδέλφεια, σουφλέ μανιταριών με ψητό μανούρι, τηγανιτά ρολλάκια με γέμιση κοτόπουλου και χειροποίητα τσιπς πατάτας και εξαιρετικά σκιουφιχτά με απάκι και παρμεζάνα σε λευκή σάλτσα. Συνοδεία σπιτικού ρακόμελου ή χυμα ημίγλυκου κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Ρελαντί
Ν. Γεννηματά 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 2155351091

Μικρό μεζεδοπωλείο για λίγους και καλούς, το Ρελαντί απλώνει λίγα τραπεζάκια στον εσωτερικό του χώρο, και άλλα τόσα στο πλακόστρωτο, για να μας φιλέψει ντάκους, νόστιμη φάβα, ζουμερά κεφτεδάκια, τηγανιά, πατάτες baby με πικάντικο κιμά, τσένταρ και αυγό, τσιγαριαστά χόρτα με αυγό κι απάκι, ριζότο με καπνιστό λουκάνικο τυρόψωμο και ωραίες, φρέσκες τηγανητές πατάτες. Συνδυάζουμε με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες ή ωραίο κρασί και υπολογίζουμε περί τα 10€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v