Κρεατοφαγία με θέα θάλασσα: 5 νόστιμες διευθύνσεις

Στον Πειραιά, τη Ραφήνα, το Πόρτο Ράφτη και τη Νέα Μάκρη τα τραπεζάκια στο κύμα φορτώνονται με καλοψημένα μπριζολάκια και ζουμερά μπιφτέκια.
Κρεατοφαγία με θέα θάλασσα: 5 νόστιμες διευθύνσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είμαστε όλοι ψαρολάτρεις, πώς να το κάνουμε. Ή είμαστε, αλλά δεν έχουμε το budget για φρέσκο ψάρι μετά από κάθε βουτιά στην αττική ακτογραμμή. Ποιος είπε, άλλωστε, ότι δίπλα στη θάλασσα πρέπει ντε και καλά να τρώμε μόνο ψάρι; Τα πέντε εστιατόρια που ακολουθούν σερβίρουν ωραιότατα μπριζολίδια, και λοιπά κρεατοφαγικά φετίχ, με θέα θάλασσα. Δικαίωμα.

Κρεατοπωλείον
Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραιάς, τηλ.: 210 4520720



Μια κρεατοφαγική όαση ανάμεσα στις ψαροταβέρνες της Πειραϊκής, απλώνει λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά της, για την απαραίτητη θαλασσινή αύρα και σερβίρει νοστιμότατα καλοψημένα κρέατα –με δημιουργικό twist ή όχι, εσείς αποφασίζετε– και ωραία μεζεδάκια για αρχή. Οι παραδοσιακοί τύποι ορκίζονται στα μοσχαρίσια και τα χοιρινά μπριζολάκια, αλλά και στο γιγάντιο ζουμερότατο rib eye steak, ενώ οι πιο μοντέρνοι θα επιλέξουν μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος μαριναρισμένη με εννέα διαφορετικά μπαχαρικά ή χοιρινό σουβλάκι με μέλι και κόλιανδρο. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν οι φρέσκες στρογγυλές τηγανιτές πατατούλες με τυρί και η τυροκαυτερή με μπούκοβο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, μαζί με ωραίο χύμα κρασί.

Βόσπορος  
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324



Δημοφιλέστατος για τις έξτρα λαρτζ μερίδες του, ο Βόσπορος απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, πλάι στη θάλασσα του Μικρολίμανου, και μας ταξιδεύει γευστικά (πού αλλού;) στην Πόλη. Εδώ δοκιμάζουμε από ντονέρ μέχρι χουνκιάρ μπεγιεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι επάνω σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας) και από σις ή αδάνα κεμπάπ μέχρι λαχματζούν και ρολά μελιτζάνας. Παραγγείλτε με φειδώ, ή πάρτε στο τέλος πακέτο για το σπίτι (είπαμε, οι μερίδες είναι τεράστιες) και υπολογίστε γύρω στα 15-20€ το άτομο, με κρασί.

Balcony  
Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα, τηλ: 22940 75888



Μπαλκόνι… όνομα και πράγμα, κρεμασμένο πάνω από το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, με θέα στο απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά του, σερβίρει κάθε Σάββατο μεσημέρι (από τις 13.00 ως τις 19.30) μια σούπερ χορταστική κρεατο-ποικιλία δύο ατόμων στα 21€. Κατά τα λοιπά, στο σταθερό μενού του φιγουράρουν νοστιμιές όπως το ψαρονέφρι με σως καραμέλας, ή γεμιστό με λιαστή ντομάτα, γραβιέρα και σως πιπεριών, η μπιστέκα από μοσχαρίσιο κιμά με σως παρμεζάνας και η χοιρινή σπαλομπριζόλα με αγριόρυζο και σως από κόκκινο κρασί και cranberry. Αν παραγγείλετε a la carte, θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο, μαζί με το κρασί. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ

Στου Λαδόκωστα
Λ. Ποσειδώνος 4, Ν. Μάκρη, τηλ: 22940 91812



Μοντέρνο σουβλατζίδικο-ψητοπωλείο, απλώνει τραπέζια πλάι στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης, και τα φορτώνει με χοιρινά καλαμάκια ζουμερά με κρεμμυδοπάπρικα (1,40€), μερίδα μπιφτέκια κανονικά ή «του μερακλή» με σκέτο κιμά (6,80€ η μερίδα), νοστιμότατες πιτούλες κομμένες για να τα συνοδεύσετε, αφράτες και καλοψημένες, και ντομάτα γεμιστή με τυρί για σαλάτα. Σε γενικές γραμμές, το μενού μπορεί να είναι κατά τι περιορισμένο, ό,τι πάρετε όμως θα είναι νοστιμότατο και καλοψημένο. Ο λογαριασμός στο τέλος, με τα απαραίτητα κρασάκια ή μερικές παγωμένες μπύρες, θα κυμανθεί στα 10-12€ το άτομο.

Φύκι Φύκι 
Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ.: 2299 076333



Έχει τέλειο όνομα, έχει και τη χάρη, απλώνει τραπεζάκια πλάι στη θάλασσα αλλά δεν επιμένει μόνο θαλασσινά. Αντιθέτως, έχει να μας προτείνει σούπερ καβουρμά με φέτα στον φούρνο, γεμιστό κοτόπουλο και ζουμερότατα χοιρινά μπριζολάκια, όλα σε ικανοποιητικές ποσότητες και με ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Αν, τώρα, έχετε και… κρεατομάχους μαζί σας (κάθε παρέα έχει από έναν) το μενού έχει και γεύση από θάλασσα, με προτάσεις όπως σούπερ ψητές γαρίδες, κριθαρότο θαλασσινών, λινγκουίνι με μύδια, ολόφρεσκη μαρίδα και καλαμαράκι που λιώνει στο στόμα. Αν επιλέξετε κρεατικά, ο λογαριασμός ανέρχεται στα 15€ ανά άτομο, ενώ για θαλασσινά το κόστος ανεβαίνει στα 20€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v